Jedenie na oslave

13. jún 2023

Ahojte.. toto je čisto iba moja zvedavosť, že ako to máte vy.. predstavte si, že ste na oslave, kde sa podáva polievka, plus nejaké hlavné jedlo (ryža, zemiaky, obloha, a napr soté plus rezeň) všetko na jednom tanieri.. keď sa vždy tak na oslave pozerám, tak väčšinou ženy nechajú polovicu porcie, že už nechcú.. ja napr vždy zjem celú porciu, ale je mi to blbé, že všetci to budú vidieť.. že mám také výčitky, že žeriem, kým ostatné ženy..proste väčšinu jedla nechajú.. že to JA zmestim celé do seba.. nemám PPP, ani nič, nie som obézna, som normálna žena s normálnou postavou.. po pôrode nejaké to brucho (po dvojičkách) .. ale napr raz sa mi stalo, ( ako decku) že sme boli u susedov na takom posedení v altánku a objednali pizzu.. ja som vtedy jedla asi druhýkrát v živote pizzu z pizzerky a hrozne mi chutila.. a ten sused poznamenal, že ty máš riadny apetít a že som taká moletka 🥴 možno aj pre toto sa tak cítim 🙄 zaujíma ma, ako to vnímate vy

bessie12
13. jún 2023

Kasli na to co si myslia ostatni. Ked ti chuti, tak kludne jedz. Tiez nemam problem zjest celu porciu, alebo zjem cast a neskor to dojem aj ked je to studene. Je mi jedno kto si co o tom mysli 😀

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivik4
13. jún 2023

Neriesim , jem kolko vladzem a mam chut. Ine zeny ma nezaujimaju a to som PPP mala dlhe roky

zenulkaaa
13. jún 2023

Ja zjem podla toho ako mi jedlo chuti, a ako som hladna. Teda niekedy celu porciu, niekedy necham. To ako jedia ostatni ma nezaujima a nevsimam si ci nechali polku taniera alebo nie. Ich problem. A to co si myslia o mojom jedeni, ma tiez netrapi.

ruzovakrava
13. jún 2023

Keď mi chutí, zjem všetko. Nezaujíma ma čo si kto myslí o mojom apetíte 🙂 rovnako ja nekukám ostatným do tanierov, nech si každý je koľko chce. Tá susedova poznámka ťa inak musela ako dieťa dosť poznamenať keď si ju ešte pamätáš. Inému dieťaťu môže kľudne spustiť poruchu príjmu potravy 😔

maribell
13. jún 2023

Na oslave nesledujem koľko toho kto zje. Keď som plná, tak nechám na tanieri. Ak mi to chutí a vladzem, tak to zjem celé 🤷. Tam má každý svoj tanier.
Čo sa ale týka spoločného jedla napríklad na grilovačke, tak tam sledujem aj ostatných, aby som nezjedla niekomu porciu 😅. Vieš, bolo by mi blbé zjesť celú pizzu, keby sa objednajú 2ks pre 4 ľudí 😅.

zuzana9393
13. jún 2023

Ja to tiež do seba natlačím 😆 miestom tlsta, ale ani chudá. Mne príde skôr hlúpe to len rozbabrat a nechať tak

galganka
13. jún 2023

Poď na oslavu so mnou. Ak je to chutné, dojedám aj po deťoch a zákusky si kľudne aj zo susedných stolov podonášam. 🤷‍♀️

kukuk29
13. jún 2023

Ja zjem vacsinou vzdy pekne vsetko, na oslavach, v kantine aj v restauracii...Jedlom sa snazim neplytvat a pri dnesnych cenach duplom a je mi jedno kto si co mysli 🙂 a najradsej mam ked mi daka zenska co je odomna " väčšia' povie ze vsetko zjes? a ja ze jasne 🙂 no ona by to nezvladla...a tak si len pomyslim ze potom coho si taka velka 🤣🤣 lebo pred ludmi hraju formu a doma potom zeru ...

lucia147852
13. jún 2023

Absolútne neriešim kto koľko zje, nie je to môj problém. Moja švagriná je naučená dojest všetko, ja zas nie. Keď už mám pocit plna nepcham nasilu. Často porciu zjeme má polku s dcérou a jej porciu nám zabalia. Je to tak praktickejšie. Poznámka suseda bola blba a očividne sa tá hlboko dotkla, ale ver, že normálny človek toto neriesi a blbcov si netreba všímať

o__o
13. jún 2023

Ja zjem vsetko a este by som si dala 😀
Je mi jedno kto si co mysli

lucia147852
13. jún 2023

@galganka ináč so zákuskami toto robím tiež 😂🙈 obzvlášť hladam take, čo mi chutia

lindous
13. jún 2023

Sused má takt čajovej lyžičky, nerieš vôbec.... ja pozerám na oslavách do taniera iba sebe, nie druhým... ja inak teda skoro nikdy nevládzem zjesť všetko, nedokážem zjesť ani sústo navyše, keď už sa cítim plná a porcie v reštikách sú pre mňa moc, často mi je to aj ľúto, keď to je fakt chutné, ale čo už a počúvam práveže opačné poznámky o tom akoby som mala viac jesť... takže nevyhovieš nikdy všetkým.... papaj koľko ti chutí 🙂

galganka
13. jún 2023

@lucia147852 mňa už manžel ani nehľadá, keď zmiznem v dave, len si nadiktuje, aké chutia jemu... 🤣

viestta
13. jún 2023

Neriesim kto kolko zje, ja zjem tolko, kolko mi v tom momente zjest treba.

lucia147852
13. jún 2023

@galganka ja som môjho už naučila a nosí on mne keď spozoruje môj obľúbený 😂😂🙈🙈a vždy povie, videl som puncak, tak som ti ho hneď vzal

smajliica
13. jún 2023

Ja ešte aj podojedám po ostatných 😂

marianarem
13. jún 2023

Ja sa absolutne nepozeram na to, kto kolko zjedol, nikdy ma nenapadlo to riesit. Pravdepodobne ani tvoju porciu nikdy nikto neriesi (mozno nejake zeny s PPP). Keby sused vedel, aky ma na teba celozivotny vplyv....a pritom si pravdepodobne na druhy den uz ani nepamatal, ze si jedla nejaku pizzu a ze nieco utrusil.
Inac ja na oslavach tiez dost jem 🙂

veronicka88
13. jún 2023

Ja nejem väčšinou nič okrem jedla čo podávajú a to zjem celé🙈takmer vzdy

maris5
13. jún 2023

Mne je tak u riti jedno co kto nechal v tanieri. Ak som hladna dojem, ak nie ponuknem muzovi ci chce dojest. 😁
To je ako poznamky v praci, ze on ma zas to iste tricko. Wtf? Si poznamky robis, kto mal co na sebe?

Ked sa niekto hanbi, ze mu chuti, tak mu poviem, ze nech sa naje kym moze, ked pridu intolerancie, tak sa uz nenaje. 🤣 Viem o com hovorim. Jedzte dobre jedlo, kym mozete.

poppy22
13. jún 2023

moju porciu si zjem-a kto zazera,tak len zavidi..praveze je neslusne,ze niekto ich pozve,zaplati a oni sa toho bud ani nedotknu alebo len rozrypu-tak mali povedat rovno,ze nebudu jest...mna by to ako hostitelku urazilo...a ani v kuchyni by zbytocne nerobili....poznamky na vahu treba vratit ako bumerang...treba povedat-mozno som moletna,ale aspon nie som sprosta,to bude tou dobrou vyzivou😂...

mikadooo
13. jún 2023

Ja spapám všetko, tak som naučená z domu 🤭. Našťastie, aj moja aj manželova rodina je tak naučená, takže u nás ostávajú prázdne taniere aj na rodinných oslavách... Dokonca ešte aj po deckách podojedáme 🙈😁. Lebo jedlo sa nemá vyhadzovať 🤷.

lucia147852
13. jún 2023

Ináč, každý hostiteľ je rad, keď sa na oslave poje. Veď preto to platím, aby sa to zjedlo a nie aby som potom ešte riešila ostaru s tonou jedla, ktoré ostalo a nevedela čo s ním.

lamonita
13. jún 2023

Ja keď dostanem rezeň tak môj tanier vyzerá ako keby decko žralo... trojobal dávam preč a jem len mäso. Mne proste rezeň nechuti. Ryža je suchá, zeleninu zjem... a neriešim kto si co myslí... ale zase napr si vôbec nevšímam, čo jedia a nejedia ostatní... necumim im do taniera. Možno ani tvoje okolie necumi... ale keď podávajú jedlo, ktoré ľúbim, žerem koľko mi hrdlo raci

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
linalinabizu
13. jún 2023

Ja z duše nemám rada ked sa plytvá a vyhadzuje nedojedene jedlo , buď poziadam menšiu porciu alebo naberám aj viac krát ale menej alebo nabadam aj okolie aby dojedli obsah svojho taniera nebudeme predsa plytvať potravinami .
A určite by som ti odporučila nepocuvat negatívne podpichovacky od nikoho , možno by som reagovala až útočne ,že ak s mojím apetítom majú problém nech ma nepozyvaju nabuduce 😅

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domkakvet
13. jún 2023

Tiez zjem vsetko a ani neviem preco by som to tam mala nechavat, ked mi chuti a ci ostatni zjedli ci nechali, tak to ti neviem povedat, nikdy som to nesledovala.

ninusa221
13. jún 2023

Ja mám takú rodinu že väčšinou všetci všetko zjeme inak ja som aj tak naučená aj v restike aj keď som prezrata už no nenechám to tam predsa 🤣.

beata_k
13. jún 2023

Jem vsetko 🫣