Je vhodné pozývať niekoho na svadbu dva týždne pred jej konaním?

bobulaa
5. apr 2023

Ahojte. zda sa to len mne, alebo je to dost debilny napad pozyvat niekoho 2 tyzdne pred svadbou ???

mimi2018
5. apr 2023

@bobulaa a akú svadbu plánujete? Maličkú? Ci veľkú? Ak veľmi malú, tak v pohode 😊

gejb
5. apr 2023

@bobulaa ty pozyvas, alebo si pozvaná?

beata_k
5. apr 2023

@bobulaa Ano, je to nevhodne.

bobulaa
autor
5. apr 2023

moj priatel je. a pride mi to take divne, ako keby len niekoho potrebovali doplnit

gejb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
colsami
5. apr 2023

Ano je to mozne, ze niekto odriekol a tak maju miesto. No a? Ak maju mensiu svadbu napr a kapacitne by nevysli so vsetkymi kamosmi mimo rodiny... Tak nanho mysleli akonahle sa nieco uvolnilo... Nerobila by som z toho dramu.

elanor
5. apr 2023

Ak si povedali, ze sa chcu vziat co najskor a prave bol volny termin takmer hned, tak sa inak ani pozyvat neda.
Samozrejme moze to byt aj inak, ale kto vie?
Otazne je, aki blizki su pre tvojho priatela, ci s nimi chce oslavit ich den, bez ohladu nato co bolo pohnutkou na pozvanie, ci uprimnost, ci len vypocitavost. Ak su mi blizki, a chce byt s nimi, isto si dokaze veci zariadit tak, aby na svadbu ist mohol, alebo aspon neskor vecer sa ukazat a zagratulovat.
Ak su mu bezne volni, tak, naco riesit, kaslat nato a hotovo.

januska12323
5. apr 2023

Nechaj to na ňom, ak má čas a chce pôjde ak nie nepôjde.

lindous
5. apr 2023

Blbé je to hlavne v tom, že človek môže mať už plány... Ale ak by som v tom termíne mohla a chcela by som ísť, tak by som vôbec neriešila či som len náhrada za niekoho bližšieho kto im vypadol, nevadilo by mi to 😅

anjelicek26
5. apr 2023

Suhlasim z nazorom, ze "nahradnik" neznamena nic negativneho, len ze super uvolnilo sa nam este miesto, mozeme pozvat este kamosku x ci y... aspon ja to tak vnimam...

lintu
5. apr 2023

Lepšie neskoro ako nikdy 😀
S obkecom to vôbec nemusí vypáliť až tak zle.
Ak teda priateľ nie je priama rodina a nekoná sa extra minimalistická svadba.

panelacikova
5. apr 2023

@bobulaa mne je divné, že je pozvaný priateľ bez priateľky.

vava_1994
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandarinka555
5. apr 2023

@panelacikova Možno ju nemajú radi, tak ju nepozývajú...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikaeli
5. apr 2023

@bobulaa my sme tak pozývali.. mesiac pred svadbou sme sa rozhodli, že robíme svadbu, kým sme všetko vybavili, pozývali sme dva týždne predtým. Nič debilné na tom nevidím. Aj keby bol iba 'náhradník' - no a? Ak nechcete ísť, tak nechoďte 🤷🏻‍♀️ inak definitívny počet ľudí a porcií sa dojednáva v stredu/štvrtok pred svadbou. Nám nakoniec neprišlo 7 ľudí a nebol s tým žiadny problém. Vyúčtovanie porcií sa robí až po svadbe 😉

vava_1994
5. apr 2023

Neviem ale keď už o človeku viem, že má priateľa/priateľku tak by sa samozrejme bralo to, že si ho so sebou má vziať (teda tak to beriem ja aj väčšina populácie). Keď pozvali len jeho tak mi to príde dosť nevhodné bez ohľadu na to, či to je rok dopredu alebo 2 týždne dopredu vybavené. Neviem si oredstaviť ísť sama na svadbu kamaratom, kde reálne nebudem mať nikoho okrem ich dvoch a myslím si, že budú mať na páráci inel veci ako sa tam zabávať s jednylm kamarátom.

lvulik
5. apr 2023

Mne skôr príde 'debilne' to riešiť, pokiaľ sa ťa to ani netýka (ak pozvali teda priateľa a ty si max hosť+1).

U nás na východe je to dosť bežné, alebo teda pred vyše 10 rokmi svokra tiež tak chcela, tak som ju zrušila, že v dnešnej dobe sa to tak nerobí, lebo ľudia sa potrebujú zariadiť. Ale možno je to tiež tak zaužívané a neuvedomujú si dôsledky.

slavomira236
5. apr 2023

@panelacikova tak mozno spolu chodia kratko tak ju nevolali

petamich
5. apr 2023

nie je nic neobvykle, ze niekto vypadne, tak pozvu niekoho ineho, nebrala by som to nijako osobne (teda ak originalne nemali 400 hosti a nepozyvali pol dediny) 🤷‍♀️ raz nas kamoska pozvala dva dni pred na svadbu jej sestry, lebo vsetko zaplatene a ostal by prazdny stol

klarolinne
5. apr 2023

@bobulaa tak záleží od mnoho vecí. A najmä či pozvali iba jeho na poslednú chvíľu kvázi alebo všetkých hostí. V pravom prípade by som okamžite slušne poďakovala a odmietla, (nepotrebovala by som byť náhradník - to by som samozrejme nekomentovala, len by som sa tak cítila) a v druhom by mi to nevadilo a podľa možnosti a chuti by som išla.

teleskop
5. apr 2023

@bobulaa je...mna blizka kamaratka pozvala 3 dni pred....potom uz nebola blizka kamaratka

panelacikova
5. apr 2023

@mandarinka555 aj keby ju nemali radi, patrí sa to. neviem si predstaviť zavolať nejakú kamarátku na akúkoľvek oslavu a ak viem, že má partnera, jeho odignorovať. pravdupovediac, ja by som ani takú kamarátku nechcela, čo by môjho partnera ignorovala, aj keby jej nebol sympatický. sme ľudia a vedieť normálne komunikovať je základ. nemusíme sa všetci navzájom hádzať okolo krku alebo sa tľapkať po pleci 🙂

panelacikova
5. apr 2023

@slavomira236 u mňa by ani toto nezavážilo. už som mala kopu známych, či z rodiny, čo sme pozvali kdesi s partnerom. bolo mi jedno, či ho/ju pozná 5 rokov alebo 2 týždne... jednoducho už len preto, aby sa pozvaný hosť cítil dobre, aby tam mal svoju spriaznenú dušu, s ktorou sa tiež môže a asi aj chce zabaviť.

anonymous87
5. apr 2023

Mne tak dnes priniesla oznamenie kamoska. Svadbu maju 15.4.🤷‍♀️ Rozhodnutie padlo na poslednu chvilku. Vzali prvy volny termin. Maju cca 30 hosti. Moj muz tam ma oslavu,ale ja ako zastupca rodiny pojdem aspon na obrad. Neberiem to tragicky… taky je zivot. A to nas pozyvali na hostinu aj. Ale chapala to… cize nikdy nevies co je za tym…

adoska717
5. apr 2023

My sme pozývali týždeň pred svadbou 😀 necelý mesiac sme riešili svadbu a cca 3tyzdne sme na pozvánky čakali 😀

jamimo
7. apr 2023

@bobulaa nás brat oboznámil 3 týždne pred svadbou, aj našich rodičov. Mama mala také tie bežné paniky=účes, šaty atď... ale všetko ok a tu sme 😉

miskakyska
8. apr 2023

Ja som to pochopila tak, že autorka pozvaná bola a jej priateľ dostal pozvanie o päť minút dvanásť.. či?🙃