Ahojte,budúci rok mám mať svadbu,no stále mám v hlave otázku či to je správny krok. Môj snúbenec je jedináčik a neustále chodí k rodičom, hento tamto, no a najhoršie na tom je to,že čo tam ide to pije,každý jeden víkend aj tri dni za sebou. Mne sa to samozrejme nepáči, lebo to nie je pohár dva vínka, sú to fľaša dve tvrdého. Kedysi to tak nebolo,no ako začal pracovať a skončil úspešne výšku, všetko sa zmenilo. Skúšala som mu to aj povedať, samozrejme ma hneď odbil,ale prosím Ťa raz za čas, no je to permanentne každý jeden víkend a niekdy je čas kedy aj každý druhý deň aj počas pracovného dňa chodí k rodičom a ja som sama,príde o 10 ,o pol noci domov a potom tie sprosté reči. Viem,že keď sa vystažujem na Modrom koníku mi nepomôže, no zaujíma ma či nie ste niekto v podobnej situácii, neviem čo ďalej.
@mirimiriam rozchod, neznič si s opilcom život
ja by som sa nevydávala ale keby sa tak správal môj partner tak už dávno je ex.
Fuuu, rozhodne by som tu svadbu odložila. Tu je viac problémov a veľkých problémov
Sama cítiš ako ti blikajú kontrolky a cítiš že toto je jednoducho zle
Vydávať by si sa mala vo veľkej zaľúbenosť, ale ty máš pochybnosti a oprávnene pochybnosti. Rozhodne by som svadbu odložila a ak sa to nezmení, asi by som zvažovala aj rozchod
ja by som sa nevydávala
Ak si vies predstavit rakto zit dalsich x rokov a cakat doma s detmi kym sa on niekde opija.. a este potom pocuvat jeho sproste reci pred detmi tak smelo do toho.
@mirimiriam po svadbe sa toto všetko len zhorší, pretože už ťa bude mať úplne istú. Neviem, predpokladám, že to asi nechceš. Držím palce, aby si bola šťastná.
tak to si tento krok ešte dobre rozmysli... ak nie si o svadbe presvedčená na 1000 percent - tak to radšej ani neskúšaj... 😉
daj si poradiť , viem o čom píšem
Dobre ti tu radia.. ak má tvoj muž tendenciu prepadať alkoholu, po svadbe to nebude lepšie.. s alkoholikom fakt nechceš žiť.
Ako mozes uvazovat o svadbe s alkoholikom? NECHAPEM, Co by si poradila svojej najlepsej kamoske, keby bola na Tvojom mieste?
Za neho by som sa veru nevydala kým si neporiesite tieto problémy.
za takeho by som sa nikdy nevydala
@mirimiriam svadbu by som okamžite zrušila. Čo myslíš, že sa svadbou zmení: No nič, iba sa všetko zhorší, k rodičom bude behať stále a ak si myslíš, že ho dieťa zastavím tak na to zabudni. Ak si myslíš, že prestane piť, tak to už vôbec nie, bude sa to iba stupňovať. Tebe vyhovuje byť sama, keď je on preč? Si ok s tým, že víkendy trávi chlastaním? Napadlo ťa, aký bude tvoj život po boku takéhoto muža? Napísala by som ti utekaj od neho aj keby nechlastal, lebo nemá prestrihnutú pupočnú šnúru. Napísala by som ti utekaj, aj keby chlastal doma a nebehal k rodičom, lebo je alkoholikom. Ty fakt nevieš, čo ďalej? Je posledný na zemeguli, že si ho už dávno nekopla do zadku? No ak si chceš dokafrať poriadne život, tak sa vydaj a dúfaj, že sa zmení a o tri roky tu zakladaj tému, aká si bola sprostá, že si s ním ostala
výborne - zober si ho- potom budeš pozerať na ožrana s obrúčkou na ruke, plačúcimi deťmi a budeš si búchať hlavu o stenu, že si si takto zmarila život.
nie - nemáš si ho zobrať. dokonca to máš s ním skončiť alebo teda - nech si chlapec vyberie. - ty alebo chlast. a k tomu všetkému ti ešte poviem, že (česť výnimkám) mať jedináčika je na palicu. Tomu bude mama stierať mlieko z brady do staroby.
urcite svadbu zrusit, alebo prinajmensom presunut. Toto su dolezite veci a ak sa pred svadbou nevyriesia, po nej to pojde uz len dole vodou. Hlavne never reciam, ze sa po svatbe zmeni, to su iba kecy. Stoj si za svojim, ak ti alkohol prekaza, nebud s takym partnerom. Myslis, ze mas dost sil na to mu povedat nie?
@mirimiriam ahoj ak nevies co dalej urcite to noe je pre teba spravny krok. Pridu deti a to bude zatazkavajuce obdobie... Tie totiz placu, potrebuju pozornost, a 25 hodinu starostlivost... Takze ak co i len trochu pochybujes tak to nie je spravny krok a zrus tk cim skor...a pozor lepsie to nebude. Len miniete kopec penazi na svadbi a neskor na rozvod.
@mirimiriam ja by som si s ním sadla hneď zajtra a s chladnou hlavou mu povedala všetko čo sa mi nepáči,akú zmenu očakávam a keď nepríde k náprave že zrušia svadbu a odchádzaš , ak ťa miluje a je to len pubertalny ošiaľ prestane , ak nie tak ...
Ja by som sa za týchto okolností určite nevydávala. Ja som vyrástla v rodine alkoholikov a to nechceš ani čítať o tom, nie to ešte žiť. My si s mojím mužom aj prosecco otvoríme a dáme si večer, aj piňakoládu mi namieša aj si dáme za štamprlík Baileys, ale to je tak vsjo. To len pre predstavu, čo ja považujem za v pohode pitie … lebo ja som vyrástla v rodine, kde keď sa otvorila fľaška, neprestalo sa, kým nebola prázdna a potom sa otvoril ďalšia 🤦♀️. Nikdy, nikdy by som si nevzal muža, ktorý pije ako tvoj snúbenec, lebo z toho nič dobré nebude.
@mirimiriam To si taká zúfalá, že si chceš vziať ožrana ? Lebo vôbec nerozumiem tvojej otázke....vidíš, aký je, ale aj tak si pýtaš rady na MK...on bude chodiť postupne ožratý každý deň, teda ak domov vôbec dôjde....ty doma na rodičáku, s troma deťmi...nervy v riti....ale hlavne, že obrúčka na ruke 🙏
@mirimiriam ja normálne rozmýšľam, či sa to pýtaš vážne, alebo si z nás robíš srandu
Nie,nerobím si z nikoho srandu,nie som ani tak zúfalá. Ja si uvedomujem,že to nebude jednoduché, no sme spolu 7 rokov a nebolo to tak vždy. Je mi ľúto zahodiť 7 rokov len tak za hlavu,bez toho aby som si ešte neskusila zachrániť, dať mu na výber. Pre mňa bolo tiež vždy ľahšie radiť kamoškám a keď sa človek ocitne v tej situácii, tak sa zrazu cíti paralizovaný. Ďakujem Vám za rady, zajtra s chladnou čistou hlavou si s ním sadnem a na rovinu sa ho opýtam čo vlastne chce,či chodiť k rodičom a piť so svojím otcom alebo mať šťastný vzťah, šťastnú rodinu a šťastnú ženu pri sebe. Už len taky dodatok ľudia ktorý ho poznajú, naši kamaráti, s niektorými som sa o tom bavila a tiež nerozumeju tomu,či tam nechodí za vďačnosť, keďže mu dali peniaze rodičia na bývanie...
@mirimiriam vďačnosť/nevďačnosť , budúcnosť buduje s tebou, ultimátum a buď alebo ... Ja som myslela že pije aspoň s kamarátmi,no keď s otcom 🤯🤯🤯🤯🤯 ozaj vážny rozhovor a keď povie že preháňať, opäť s vážnym výrazom by som sa ho spýtala či sa mám zbaliť okamžite lebo nemám čo pri ňom stratiť,proste ho riadne vystrašiť že to myslíš vášne,no keď nepríde k náprave rovno odist
@mirimiriam tebe je ľúto zahodiť sedem rokov? A nie je ti ľúto zahodiť celý život s ožranom? Chodí tam za vďačnosť, že mu dali peniaze? A preto ďalšie prepíja? Toto nemôže nikto myslieť vážne a ak aj áno, tak už sa nebudem nikdy čudovať nešťastným ženám, ktoré tu zakladajú témy o tom, ako si spackali život. A čo myslíš, že sa zajtra udeje? Ty si sadneš s čistou hlavou, on bude mať ešte zbytkový v krvi. Na rovinu sa ho opýtaš, prečo si to neurobila už dávno? A čo myslíš, že ti odpovie? V tom horšom prípade ťa odbije, ako vždy, v tom lepšom ti nasľubuje hory doly a zopár mesiacov sa bude možno aj držať a ty si ho šťastná prešťastná zoberieš, lebo vidina bielych šiat, oltára a dieťatka je veľmi silná. Po svadbe začne nanovo, lebo vie, že keď to trpíš teraz, ako vydatá a nebodaj tehotná, či s dieťaťom už budeš čušať úplne. Potom urobíš čo? Tvojou jedinou šancou by bolo, keby si on priznal, že má problém s alkoholom a SÁM sa rozhodol pre liečenie a celoživotnú abstinenciu a ty by si mu dala podmienku, že si ho vezmeš, až keď po príchode z liečenia bude abstinovať rok, dva a prestaneš hľadať výhovorky na to, že chodí k rodičom chlastať z vďačnosti, ale priznáš si, že tam uteká práve za tým chlastom. Tomu, že pôjde z vlastného rozhodnutia na liečenie a bude abstinentom nedávam ani pol percenta. Ale kľudne to s ním skús, pomôžeš inej naivnej žene problémy, ktoré život s ožranom prináša. Inak, neprejavuje sa náhodou vďačnosť rodičom pomocou, prečo si myslíš že spíjaním sa? Máš ho ožratého viac krát týždenne, si takto šťastná?
@mirimiriam ja by som sa nevydavala
@mirimiriam no podľa toho čo popisujes, asi by som na tvojom mieste mininalne presunula svadbu ak nie uplne zrušila. Ved toto je správanie 17 ročného tinedzera, nie chlapa s ktorým by žena chcela žit a mať rodinu.
@mirimiriam jedinacik, s rodicmi, kazdy vikend, pije, a o polnoci doma…. zenska, tych vystraznych kontroliek je tu uz privela… svadbou sa to k lepsiemu nezmeni, na to zabudni, len sa to prehlbi,…. a ked este budete nedajboze mat aj dieta, to si ani nechcem predstavit… toto nie
@mirimiriam poznam vela zien starsich rocnikov, co ziju z notorickymi alkoholikmi /vela ich od alkoholu aj umrelo/ a tiez vstupovali do manzelstviev s chlapmi, co si "sem tam" vypiju. Isto si mysleli, ze manzelsky zivot ich zmeni. Zial alkohol ako aj ine drogy su velmi silna prekazka stastnemu zivotu.
@mirimiriam tento pribeh nech ti je vystrahou, resp aby si mala predstavu, co by po tej svadbe nasledovalo
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/navstevy-u-rodicov-2/#post-84249689
@mirimiriam Alebo možno pije preto, že tebe rodičia na bývanie peniaze nedali....prepáč, ale po tvojej odpovedi vyššie ma toto napadlo ako prvé...Príde mi totiž divné, ako sa hrnieš do tej svadby, aj keď by ti malo blikať milión kontroliek, len aby si mala bývanie zadarmo a obrúčku na ruke.
@mirimiriam
ak mas akukolvek pochybnost, nevydavaj sa!
manzelstov je zavazok na cely zivot, jeden z najdolezitejsich rozhodnuti v zivote cloveka, tam si musis byt takmer ista, ze si ochotna toho cloveka tolerovat takeho aky je a ze nebudes verit, ze sa zmenit a potobne blaboly...