Je možný krst dieťaťa ak v rodnom lište neni uvedený otec ?
Pri normálnom kňazovi áno. Pápež odporučil krstiť všetky deti, bez rozdielu
Samozrejne, ze ano
Áno
Áno,aj kamarátka tak krstila a bez problémov.
samozrejme
Ďakujem za odpovede 🙂😘
Určite áno
Ja som Pokrstena a nemala som otca v rodnom liste.. Ale viem ze mama mala problém. Nechceli ma pokrstiť.. Vraj Boh potrebuje aj take duše.. Bolo to pred 30r.
@hanka280741 problém pri krste nie je ak nie je uvedený otec. Problém je, ak rodičia žijú spolu a nie sú zosobášení. Ak spolu nežijú (čiže matka zostala sama), nie je to problém.
je to mozne, moja vnučka nema uvedeneho otca a bolo riadne pokrstena
Ano. Deti nemozu za to ze nemaju v RL otca napisaneho. Mam krstňa kt nema otca zapisaneho v RL
Ak je to premotivovany knaz, tak pokrsti dieta, ktore nema otca v RL, ale nepokrsti dieta ak rodicia spolu ziju bez manzelstva.
@any_soj nijako, ale babka slubila 5000 eur do perinky, ked pokrstia, co to nepoznas ? 🙂
@any_soj ja tiež nejsom za krst ale moja babka si to praje a chcem jej splniť želanie pokial je tu snami. A raz sa to malej zíde keď bude chcieť svadbu v kostole
@elizabet173 osobne nie, moja aj manželovi rodina je veriaca, my s manželom tiež, preto sme sa nikdy s takýmto nestretli. Nikto v rodine nedáva peniaze za krst. Ale viem, že inde sa to robí. A presne preto moja otázka, že načo...
@hanka280741 ja som za krst. Ale deti má podľa mňa zmysel krstiť ak je niekto, kto sa naozaj zaručí priviesť ho ku vzťahu s Bohom 🙂 Tak to aj oficiálne je, preto je problém pokrstiť dieťa, kde rodičia žijú "na kope" a ešte k tomu trvajú na miestnych rodičoch, ktorí sami nežijú s Bohom.