Je možná svadba bez svedkov?

21. aug 2024

Dá sa svadba bez svedkov ? Chceme len v trojici svadbu - Ja partner dieťa

deedol
21. aug 2024

Uradnici vam mozu ist za svedkov, ale niekto musi pokial viem

petamich
21. aug 2024

Dvaja svedkovia musia byt

viestta
21. aug 2024

Svedkovia musia byt, ale mozes poziadat aby svedcil niekto z uradu alebo hocijaky dospely okoloiduci

weleda123
21. aug 2024

Svedkovia byť musia. Treba si zavolať na matriku a dohodnúť sa s nimi. Môžu to byť v pohode ich pracovníci.

vyrovnanaosoba
21. aug 2024

Nedá sa, svedkovia musia byť, a úradníci keby mali ísť každému, kto nemá svedkov, ďakujem pekne. 😀

doriiis
21. aug 2024

A mne tak napadla otázka? Musia byť svedkovia plnoletí?

vyrovnanaosoba
21. aug 2024

@doriiis áno, musí byť plnoletý.

weleda123
21. aug 2024

@doriiis no minimálne zrejme musia mať 15 rokov, lebo od našich svedkov na úrade pýtali občianske preukazy

pribinak
21. aug 2024

@doriiis áno, musia byt plnoletí

Ešte k tým pracovníkom úradu, aby ste si nemysleli že sa len tak hrnú aby boli svedkami hocikomu .. nie je to tak.

Odporúčam si to vopred dohodnúť, aby ste mali istotu, že niekto z pracovníkov úradu vám za toho svedka pôjde

pribinak
21. aug 2024

@weleda123 18 +

Musia byt plnoletí, 15 rokov nestačí

autor
21. aug 2024

Škoooda 😀 chceli sme niekde na peknom mieste len s fararom. Ďakujem za odpovede

beata_k
21. aug 2024

Ja som sa na urade pytala a rovno mi povedali, ze za svedkov nechodia. Musis sa pytat priamo na matrike. Skus najst nejaku malu, tam ti skor pojdu za svedkov uradnicky

pribinak
21. aug 2024

Ešte jedna vec, keď chceš cirkevný sobáš s kňazom tak to nemôže byt na hocijakom peknom mieste
To len vo filmoch

muchotrafka298
21. aug 2024

Pekne miesto s fararom? To si videla vo filme ze? Lebo pokial si napriklad rimsko-katolickeho vyznania, tak sa sobasi len v kostole/kaplnke. To nie ze Ti farar pride na luku, k romantickemu altanku a tam sa zosobasite jak v americkych klasikach.

cacianka
21. aug 2024

Cirkevný obrad sa môže vykonať iba v kostole - na posvätenom mieste. tým je iba kostol, kaplnka, nie nejaké " pekné miesto". Či ide o cirkevný sobáš s farárom v kostole alebo civilný na matrike, 2 svedkovia musia byť, dospelí, svojpravni

thirstymonk
22. aug 2024

Pozeras vela filmov. Z matriky ti este pridu za poplatok kade tade, ale farar urcite nie. Teda farar papezenec, mozno nejaki protestanti, babtisti... To robia, neviem. Ale farar papezenec jedine v kostole. Mimo to existuje len vynimka, napr. ak by si ty, alebo nastavajuci lezala v spitali na hadickach. Vtedy farar dojde.

slovakboy
22. aug 2024

@thirstymonk kto je to farár papezenec?

slovakboy
22. aug 2024

A prečo nechceš svedkov? Veď hocikto z priateľov určite pôjde. Alebo sa chcete tajne vziať?

thirstymonk
22. aug 2024

@slovakboy rimsko, alebo greckokatolicky farar. Katolici vseobecne su papezenci, co si nepamatas lutherovu reformaciu? 🙂
My to berieme automaticky, ze ked sa povie farar, tak sa mysli rimokatolik. Ale nemusi to tak byt. Farari su aj evanjelicki, aj babtisticki, aj akykolvek ini.

30katrusa40
22. aug 2024

Ty chceš cirkevný obrad ? Tam svedok musí byť a za druhé cirkevný sobáš musí byť v kostole alebo kaplnke. Farár vás na lúke nezosobasi aspoň by nemal.v rímskokatolíckej cirkvi. U nás chceli jedny tiež svadbu dokonca na pútnickom mieste a nezosobasil ich tam. Že musí byť vnútri v kostole či kaplnke

dominikamacakova
22. aug 2024

Divná predstava. Si myslíš, že farár s vami pôjde niekde do lesa a tam vás zosobáši? 😳

guiseppinka
22. aug 2024

Na cirkevny sobas mimo kostola potrebujes povolenie z biskupskeho uradu, na sobas v kostole v inej farnosti potrebujete delegacku od vasho farara...

lukbe
22. aug 2024

Svedkovia byť musia. Bola som na takom mieste na sobáši, vonku v prírode, ale ochotný bol len pravoslávny kňaz. Lenže bolo to počas covidu, takže možno aj preto bol prístupnejsí.

kikushaa
22. aug 2024

Ano da sa, ale nie na slovensku 👍

kikushaa
22. aug 2024

A teda normalna svadba, nie cirkevna

maja22
22. aug 2024

@kikushaa Pobavila si 😅 Ekvivalentom cirkevnej svadby je svadba "normalna"? Ja som si doteraz myslela, ze civilna 😀 Lebo normalne su obe. 😉

kikushaa
22. aug 2024

@maja22 jasne tu som myslela, civilnu 🙈😃

cacianka
22. aug 2024

@kikushaa civilný sobáš je aj na Slovensku možný mimo sobašnej siene , nie všetky matriky sú však ochotné. sobáš mimo miesta bežných obradov musí spĺňať určité pravidla, sobášiaci (starosta, primátor, poslanec) a matrikárka musia mať ochotu , zvyčajne sa za takéto zmeny platia poplatky navyše.

kikushaa
22. aug 2024

@cacianka moze byt, ja som nemala svadbu na sr, my sme ani svedkov nepotrebovali, preto som pisala ze sa da bez svedkov ale nie na slovensku

autor
22. aug 2024

@kikushaa kde ste mali prosim svadbz ? 🙂