Je krajšie meno Zara, Natália, Alexandra alebo Vanesa?

natally_261
9. sep 2015

Ahojte žienky, mám velkú dilemu som v 8. mesiaci a čakáme dievčatko a stále som si neni istá menom. Zatiaľ sme vybrali Zara ale nie som si 100% istá, že to bude OK. Ešte mám v zálohe meno po mne Natália alebo Alexandra a Vaneska. Prosím poradte mi, ktoré z týchto mien bude najlepšie. Ďakujem 🙂

zupap
9. sep 2015

Tak to zavisi dost od priezviska 😉 Mne osobne sa,strasne paci Alexandra,tiez som.nad nim uvazovala.

bonaqa2013
9. sep 2015

Natália, Alexandra, Vanesa - nie a Zara už to vonkoncom nie ....

pribinak
9. sep 2015

To fakt vyberieš meno podľa toho co ti tu cudzie baby napisu? Ved do sadnem s mužom a dohodnem sa, to nie je nic tažké, tažké veci este len prídu ;(

Nechcem byt kritická, ale to fakt neviete dcere vybrat meno?

tomiholjubavi
9. sep 2015

Alexandra sa mi najviac paci na pocutie, ale vsetky co poznam su strasne komplikovane osobnosti. drzim palec pri vybere 🙂

milota164
9. sep 2015

Zara je pekne , ale tak ako pise pribinak, musite sa vy dohodnut. Je uplne jedno ake sa komu paci meno.Dolezite je aby sa pacilo Vam a hlavne aby sa pacilo Vasej dcere.

dejna20
9. sep 2015

No najlepsie meno neexistuje. My ti tu mozme povedat len svoj vyber. Dohodnut sa musite s muzom. Mozno ked sa narodi a uvidis ju, tak ti bude jasne ako sa ma volat.
Ja by som napr. z tychto nedala ziadne. Natalia a vanesa sa mi aj pacia ale su v prvej 10ine teraz najpouzivanejsich mien a to napr.mna odradzuje (inemu to moze byt jedno).
Alexandra je pre mna saska a to mi evokuje šaška ale hovorim to su vsetko len su jektivne nazory.
Zara je pre mna predajna odevov a zo slovenskym priezviskom mi to reze usi.

maminka1986
9. sep 2015

hlavne zaleží na priezvisku.... ja ked počujem ake mená dávaju mnohí rodičia svojim deťom a k tomu priezvisko no des!!!ja lutujem deti a buducich dospelých ludi z nich lebo je to neksutočné ...hlavne ked sa dá anglické meno a preizvisko je z lazov!!
mne sa páči Natália...Alexandra je pekné no budu ju volat Saša-čo sa mne nepáči...
Zara je pekné ale zavisi od priezviska aby to nevyznelo smiešne a Vanesa i pride prepáč ale cigánske
prijemný výber 🙂

1ivanka1
9. sep 2015

@maminka1986 my mame Alexandru a nikto ju Sasa nevola.lebo sme to tak nechceli.

cinkatko
9. sep 2015

Juj ja se jmenuji Zara 🙂 A znamena to princezna 🙂 No ne ze bych ji byla heh. Ale kdyz se nam povede dalsi miminko, chci ji dat Zara, je to takove jednoduche jmeno a lehce vyslovovatelne a zapamatovatelne - pritom malo pouzivane. Natalie, Alexandra a Eliska jsou hodne pouzivana jmena, ale za mne Eliska . A slysela jsi o jmene Elisa? Znamena to zasvecena Bohu. Tak drzim palce 🙂

lilien1914
9. sep 2015

druhe chceme a verime,ze aj bude dievcatko...tiez sa nam paci meno Zara, naozaj krasne, aj s menom Kiara sme sa pohravali nejaky cas, ale napokon u nas vyhralo meno Lilien 🙂 nasa mala Lili 🙂

aduso01
9. sep 2015

Ja mám Zaru 🙂...áno a v preklade znamená princezná,,čo u nás aj sedí 😉

lokilonda
9. sep 2015

Zoja ! ale aj Lujza alebo Lea je rozkošné

slavka030
9. sep 2015

My máme napr. Alexandru. Bolo to prvé meno, ktoré som navrhla, a manželovi sa páčilo tiež.
A nikto ju nevolá nijako inak ako Alexandra. 🙂

dominika6
10. sep 2015

Zara vôbec to je značka oblečenia
skús tie mená spojiť s tvojim priezviskom ako to ladí a výber sa vyselektuje

lejlla
10. sep 2015

za mna Natalia alebo Alexandra 👍

zuzin78
10. sep 2015

ahoj
moja mladsia sa mala volat Sara ,ale raz som niekde nieco citala a nasla som meno Zara. bola to laska na prve precitanie, povedanie, proste pre mna je to top meno.moja mladsia cacorka sa vola Zara. jasne niekomu sa nepaci to meno,ale mne je to jedno, pre mna je to to druhe najkrajsie meno v zivote. prve ma moja prvorodena. 🙂. ja na druhych s prepacenim kaslem. hlavne ,ze sa mne to meno pacil a muzovi. ine meno by som uz mladsej ani nedala, hodi sa k nej 😉 😉

tebe sa musi paci meno,ktore vyberas.... a druhych nepocuvaj.......

zelam ti aby si vybrala to najkrajsie meno pre svoje dievcatko 🙂

sovica
10. sep 2015

Podľa mňa by ste mali dať také meno, čo sa hodí aj k priezvisku. Z týchto 4 sa mi páčia všetky, okrem Vanesy. Ale 100 ľudí - 100 chutí 🙂. Zara je krásne - jednoduché, nech vás neodradí to, že niekto povie, že je to značka odevov. Alexandra je kulti-multi meno, používa sa všade na svete a je tiež krásne, malú nemusíte volať Saška, ale Alex. Natália sa mi tiež veľmi páči.
Ja si myslím, že keď sa dcérka narodí a vy ju uvidíte, tak z tých mien určite vyberiete to, čo sa k nej bude hodiť najviac - bude to také intuitívne 🙂.
Prajem rýchly a čo najpohodovejší pôrod a zdravé a krásne bábätko 🙂.

cecil36
10. sep 2015

Ked ti poviem, ze sa mi nepaci ani jedno z tychto mien ostane tvoje dieta bez mena? Nie. Nejake mu urcite vyberies. Takze o com su tieto debaty ake meno mam dat? No, take ake sa vy s muzom dohodnete.

bajana
10. sep 2015

pri vybere mena sme sa riadili hlavne tym, aby sa hodilo DOSPELEJ osobe - kedze kazdy clovek prezije vacsiu cast svojho zivota ako dospely (samozrejme sa to nie vzdy splni, ale s inou alternativou sa nepocita)....male dieta mozem volat akokolvek chcem (v rodine bola jedna mala a jedna velka Katka, malu preto volali dlho Lili), ale ked bude dospele, nech ma normalne dospelacke meno....preto z tych horeuvedenych by som ja volila Alexandru .... Natalia je este stale preflaknuta, Zara je tiez nasilu moderne (preco nie Zora? tych je ako safranu), Vanesa je pre mna vhodne len pre male dievcatko (podobne ako trebars Liliana)....tolko moj nazor

celasapremenim
10. sep 2015

ZARA je pekne
natalia a vaneska prepac, ale velmi zle
alexandra je v pohode

slniecko154
10. sep 2015

Zara? sorry ale asi by som rodicov zahlusila keby mi dali meno ako nejake oblecenie a ako sa vola kazdy druhy pes..

adka629
10. sep 2015

Mamicky zobudte sa..a co, ze Zara je znacka oblecenia..a co taka Tatiana, Mariana, Milka, Marina..atd kremy..cokolady..ine veci..prepacte..ale domace zvierata maju castokrat ludske mena..Zara je krasne meno..a hlavne je to ludske meno..a to, ze niekto pozna viac psov ako ludi s tymto menom je preto, ze nie je tak zname..momentalne sa dostava do povedomia a o par rokov, sa bude volat Zara mozno kazde 10 dievcatko a bude rovnako pouzivane ako pred 20timi rokmi Marienka ci Anicka..a toto vsetko som nenapisala, len preto, ze aj ja mam dceru Zaru..ale preto, ze to tak je..

natalym
10. sep 2015

Kto sa pýta verejnom fóre takéto veci, tak zrejme si je vedomý, že odpovede môžu byť rôzne.

mike_bassett
11. sep 2015

Jediné čo sa mi páči z navrhnutých, je Alexandra 🙂

martinka_martinka
11. sep 2015

pre každeho je ine to najlepšie meno .... pre mna napriklad Zara nie... hned si pri tom mene spomeniem na Zoro pomstotel.. a aj zalezi od priezviska.... ale Alexandra je krasne meno 🙂

alchemilkazltozelena
11. sep 2015

ja som Natalia a od detstva sa mi to meno nepacilo tak som si ho v puberte zmenila na Nelly a nikto ma uz inaksie nevola, aj sa vsade tak predstavujem 🙂

My mame Vikinku a druha ak bude, bude Vivien - pre mna su to najkrajsie mena, a este Ivana 🙂

ale riadit sa MK je dost odveci 😕

p_etrisha
11. sep 2015

Mne sa pacia mena, ide o to, k akemu priezvisku...A tiez, osobne by som nedala meno po mne (ani po partnerovi), pride mi to malo kreativne, je tolko krasnych mien, preco posuvat svoje...Ja som zvazovala aj to, aby narodeniny a meniny neboli pri sebe. To, ako budu dieta volat ovplyvnis do velkej miery ty! Ak budes mat Alexandru a povies, ze je Alexandra, bude tak a nie Saša...Napriklad....My mame Elianu a kedze existuje aj Ela, a dokonca Elišky volaju Eli nedovolila som volat ju "Eli", lebo meno tym straca tu svoju originalitu o ktoru mi slo, aby nemala meno ako x ludi z davu... Všetci ju volaju Elianka, neskracuju... Celkovo ti ale neporadim, to tvoje dieta, vyber ty 🙂

spuntikmathiasko
11. sep 2015

Ja som zvazovala Stela, Zara, Alexandra a Ella. Nakoniec Zara a Ella a muzovi sa viac pacilo Ella tak mame Ellu. Ale z tvojich by zom dala Zaru.

ninda25
11. sep 2015

ALEXANDRA je top.ale zvazovat meno pre svoje dieta v diskusii my pride prinajmensom dost divne....ved kazdemu sa paci nieco ine🙂

sandra551
11. sep 2015

Nezvyčajné mená na Z sú krásne. Na 100% by som volila meno Zara, Zoe, Zoya, Zoella, ... 🙂 Páčia sa mi všetky 😵