Ahojte,
som v 22.tyzdni a cakame dievcatko. Problem je v tom, ze sa nevieme rozhodnut pre meno. Viem, ze este mame cas, kym sa narodi, ale chceme ju volat uz v brusku tym spravnym menom. Od zaciatku sme mali vybrane meno Sofia, ale to nas preslo hned, ako sme sa dozvedeli, ze je to najpouzivanejsie meno na SR. Nechceme jej dat meno, ktore bude mat kazdy... A tak sa nam zapacili mena Ester a Elissa, k priezvisku sa hodia obe, len neviem, ktore je krajsie a menej pouzivane. Ludia reaguju na meno Ester nejako divne.... neviem preco... ved je to krasne meno.... a tiez som mala pocit, ze je to netradicne meno, ktore sa tak casto v dnesnej dobe nedava...ale pomaly zistujem, ze ani to meno uz nie je az take jedinecne, ako som si myslela, a ze ho ludia zase zacali davat svojim detickam. Tak neviem... este skor sa mi pacilo aj meno Eliška a Olívia, ale manzelovi nie... tak sme ostali pri tych dvoch... Budem rada, ak vyjadrite svoj nazor... dakujem 🙂
takych mien "co nema kazdý" neskutocne vela pribuda a po uliciach chodia vseliake exoticke mena a vyzera to .....smiešne.... ja som za netradicnejsie mena ale vybrate z nasho krasneho kalendara ..mozno menej pouzivane 😉 inak ta Eliška je fajn
Ahoj
Ja sa priklanam k Elisse 🙂 Ale aj Eliška je pekne 🙂 Mozno este objavis nove meno, ktore sa ti bude pacit viac....
My mame Timeu, Emu a teraz cakame Miu 🙂
Esterka vyznie krašie ako Elisska 😉 Mne sa páči aj Stella.Všetke mena majú niečo do seba a ako píše koniarova slovenské majú svoje čaro a vidím že začínajú byť aj in 🙂
Ester 🙂
je vela krasnych slovenkych mien z nasho kalendara ktore sa nepouzivaju casto a jedno z nich je aj Ester mne sa tiez veeelmi pacilo az kym som si nezistovala ako vselijako mozu babo volat kedze predpoklad bol ze okrem mna jej niiikto Ester nepovie a niekto mi povedal ze Estika a bolo po Ester ☹ Nakoniec sme vybrali Zita a vsetci ju aj Zita volaju 😀
Mne sa Ester straaasne pacila a mala som to vybrate ako jedine meno, ked sme cakali babatko, hoci sa to meno manzelovi az tak moc nepacilo... Ale nechal sa zlomit 😀 A teraz sme radi obaja, ze mame Ester-Esterku a velmi som rada 🙂 Zalezi, ako to citis ty, nie co povedia ostatni... Je to tvoja dcerka 🙂
hm...Elissa..ma nieco spolocne asi s Elizabeth ...a ...to je po slovensky Alzbeta...takze radsej hebrejske meno Ester...sice je trosku trvde pre mna...mne sa nepacia mena s ktore maju pismeno R....ale biblickke mena zo stareho zakona sa mi pacia ,takzeEster ...ako ELISSA....a vlastne preco s 2 ss? 😕
Ester je staré židovké meno, Elisse -hm... ako jej budete hovoriť Eli ? tak to môžte dať rovno slovenskú Elišku 🙂 Ja neviem či má význam pomenováveť drobcov rôznymi menami, raz som počula jednu mamču v hypermarkete kričať na svojho syna - Christoferko nechajto !! Christoféér !! Fero polož to .. 🙂 🙂 ale hlavne že malý má zahraničné meno, ale hovorí mu Fero ..... 🙂 Ja mám obe decká v slovenskom kalendáry... Aurélia&Adam ..i ked je pravda že Adamov je požehnane ...Inak u nás sa to Áčko traduje : mama. Anna, otec: Alojz, babka: Antónia, dedko: Alojz, ja: Andrea a + decká obe na A 😀 😀 😀
Podla mna je Ester krasne meno. Je nezvycajne, ale velmi mile.
Ja by som sa nedala odradit tym, co si ludia myslia. My, ked sme si mysleli, ze cakame chlapceka, tak sme si vybrali meno Clarence a kazdy sa nam smial, ze to je hnusne meno a ze ho budu v skole sikanovat a proste otrasne nazory od ludi sme dostavali. Tak som sa rozhodla, ze pri druhom uz svoje oblubene meno ludom vraviet nebudem. Ak im dieta predstavis pod menom, ktore si zvolite vy, tak to akceptuju 😉 Ludia si myslia, ze maju pravo zasahovat do rozhodnuti inych... Ester je velmi pekne meno 😉
Ak sa neviete rozhodnut, dajte obe... 😀
Mne sa viac paci Elissa, Ester mi pride tvrde meno skor pre dospelacku uz.
Ahoj, mne sa páči veľmi Ester. Moja dcéra sa volá Anabela a tiež ma strašili, že ju budú volať Bela a nieje to tak. Všetci rešpektujú, že je to Anabelka. Tak sa neboj žiadnych skrátenín. Papa.
Hlasujem za Ester to meno sa mi neskutočne pači už veľa rokov a mám rada aj príbeh o tejto hebrejskej kráľovne ... Elissa mi pripadá príliš... habsburgovské 😅
elissa sa mi páči, ale oveľa viac Melisa 🙂
Sorry ale ja nerozumiem takymto otazkam. Ktore meno je krajsie? Vsak kazdemu sa paci nieco ine. Mne napr. ani jedno z nich. Pomoze ti rozhodnut sa nazor cudzich ludi? Ked sa ta raz dcera opyta, preco nie je Ester ale Elissa, povies jej, lebo nezname zeny na Modrom konikovi, mi tak poradili? Pre meno sa predsa musite rozhodnut vy sami, pre panajana, nie?
Mne sa viac páči Ester. Je také vznešené. 🙂
Ester 🙂
Ester
ak ti ide o to ze ktore z tychto dvoch je pouzivanejsie, tak ja osobne nepoznam ziadnu Elissu (Elisky asi styri) ale poznam tri Esterky...mam pocit, ze to meno bude o chvilu rovnako caste ako Sofia 😉
Ester 😵
hm ked si ich clovek spoji dokopy tak to zneje tak vazene,reprezentativne.Elissa zmakcuje tvrdu dominantnu Ester a dokopy he to podla mna fakt super teda ak nemate priezvysko ze Konopka atd. Este ze ja som mala jasno hned a Barbora je proste Barbora jak vysita
Elissa 😵 😵
Ja som tiež za tradičné slovenské mená, ale páčia sa mi aj zahraničné, dôležité je ako to znie s priezviskom 😉 Ester aj Elissa sú dosť príbuzné tým našim - Estera, Eliška, takže tým nič nepokazíš... neviem, obe sú veľmi pekné, hoďte si mincou 😀
Elissa, byvame v Taliansku a malinka suseda pod nami sa tak vola🙂.
Moja svokra sa volá Ester a poviem úprimne, že aj my sme chceli dať to meno mojej dcérke, nakoniec teda zvýťazilo meno Edina. Pre mňa je najkrajšie práve toto meno. Ale keďže otázka znela Ester alebo Elissa, tak radšej Ester. 🙂
Elissa... alebo Melisa 🙂 Ester sa mi nepači
" chceme ju volat uz v brusku tym spravnym menom": my sme male volali Bianka,a este aj mali 2.5rocny synovec sa to naucil,a ked mi chytalo brusko vravel Bianka,(21tt nam povedali ze to bude dievcatko)no ale potom Bianke narastli gulky a bol to Mark 🙂 Elissa 🙂 mne sa zas paci sarinka 🙂 sara 🙂
mne sa pacia obe, ale uplny favorit je Ester, tak krasne vznesene zidovse meno. Ellisa je skor take dievcenske. Keby som mala dievcatko volalo by sa Ester, no ale mame Krispina.
Hoď si mincou.. 🙂 mne sa páčia obe..
Mrzí ma to ,ale mne sa nepáči ani jedno. A keď k nim pridáš tie naše slovenské priezviská 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Som za krásne slovenské mená. 😉 😉 😉 😉 Ak sa však tebe páčia obe, určite si ešte vyberieš, máš ešte do pôrodu dosť času. 😉