Je kameraman na svadbe zbytočný?

29. nov 2022

Zdravím, svadba bude v maji ... Za kameramanom sme už boli ,zálohu zaplatili..len mne pride vela dat 1000€ za kameru a fotky. Fotky chcem urcite 🙂 len ja stále rozmýšľam ci ten kameraman nieje zbytočný ,na svadbe som nebola dlhsi cas ale z rozprávania som počula ze už málokto si rieši na svadbu kameramana ,že sú drahí a ze je to zbytočnosť...ja si to myslím tiež :D reálne kto koľkokrát si pozrel svoje svadobne video?

blancheporte
29. nov 2022

Ja ani raz....a to som mala videopasku.🤷‍♀️

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika3110
29. nov 2022

podľa mňa máte super cenu.. na to, že do mája ešte všetko pôjde hore, tak za kameru a fotky 1000€ je dobár cena.. keby si chcela oba, tak už dnes dáš za to ovela viac... otázna je ale kvalita..ale ak majú dobré recenzie, videla si ich prácu a si spokojná, tak je to ok..
my sme mali kameru a neľutujem.. dnes už kameramani nerobia 5 hodinové videá zo svadby, kde ide hodina gratulácia, hodina redový a pod.... náš kameraman robil z celej svadby 5 minútový klip a 50 minútovú svadbu - ani celá omša nie je... len slub, gratulácie pred kostolom len rodičia.. a potom v sále prípitok, príhovor, tanec, najlepšie momenty zo zábavy, potom redový tiež len tak, že kadý sa tam uvidí na chvíľu... a potom popolnočný tanec a hotovo... potom som to dala na disk, rozposlala link a aj od hostí prišla reakcia, že sa im to veľmi páči, lebo je to krátke a sú tam len naj momenty.. a doteraz si to rada pozriem 🙂 ak bdueš chcieť, môžem ti to poslať, aby si mala predstavu... podľa mňa neoľutuješ.. my to vždy pozeráme na výročie a vždy ma to dojme 🙂

ninka99865
29. nov 2022

My tiež máme svadbu v máji a kameramana rieist nemienim.. budú 2 fotografi a odmietam dať ďalších 600 a viac EUR za kameru

ninka99865
29. nov 2022

Každý spraví 2-3 videá a to si zostrihame

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iritka
29. nov 2022

podla mna si radsej v buducnosti pozries fotky ako pustis video

stanulienkat
29. nov 2022

1000€!!!?? za kameru? Uff. Sa uz utrhli z reraze ti ludia. Najdi kamosa, co ti urobi par kratkych sekvencii.

arabbella
29. nov 2022

My sme mali svadbu v máji. A len fotograf. Aj to len na obrade a potom týždeň po svadbe sme mali portréty.
A vôbec neľutujeme😊

kacena4
29. nov 2022

my sme kameramana nemali, sme 20r. svoji a nikdy mi video nechybalo

10adriana10
29. nov 2022

My sme sa brali 8 rokov dozadu 🙂 video máme 🙂 neľutujem . A otázky typu koľko krát si video pozrieš .? No ja mimalne každý rok 🤣 a dcéra ta si ho pýta každú mesiac 🙂 takže je to už len na tebe ako sa rozhodneš 🙂 pre mňa je to krásna spomienka 🙂

janka_lolo
29. nov 2022

1000€ za kameramana a fotografa sa ti zdá veľa? Syn sa ženil v auguste mali sme kameramana aj fotografa spolu a tým, že sa s kameramanom trochu poznám tak im dal zľavu za komplet teda kameraman a fotograf berie 1500€ a syn za to platili 1250€ a to samotný fotograf berie viac dcerina kamarátka je fotografka a za jednu svadbu berie 1000€ a to je bežná cena fotografov na svadbu, a úprimne syn si to pozrie každý týždeň rád a majú to pekne spracované zostrihané asi na 65 minút a je to milé s manželom sme sa brali pred 32rokmi a máme video a veru každý rok na výročie si ho pozrieme a kým bol aj najstarší syn doma tak si to pýtal každý mesiac čo to chcel vidieť

terezka1947
29. nov 2022

No,ja som anti foto a video typ.
Ale mali sme,kvôli pamiatke. A som nakoniec rada,sú tam ešte mamka a svokor,mnohí už z rodiny zomreli....čiže pre mňa pekná spomienka.
Ale video som videla 1x,keď si ho zapol môj vtedy 7rsyn. Odvtedy si ho už s mladším často pozerajú😊a aj ja sem tam niečo zahliadnem.

ivangeline
29. nov 2022

Vies,je to pekna spomienka.. vidiet po rokoch ale tiez sme nemali. Mame kopec fotiek a zaspominame aj bez videa. Ja by som sa necitila prijemne,keby ma natacali. :/

babulkomale
29. nov 2022

Ja veru ani neviem kde mame video zo svadby 😃 ale susedia napriklad obcas spomenu ze aky bol tamten vtedy mlady a ze ta a ta teta uz nie je medzi nami - vidno ze oni si casto pozeraju rodinne videa. Asi sme kazdy iny 🤷

domiklik
29. nov 2022

1000 eur za fotky a video je super cena, teda ak budú aj ppzeratelnr

pupava_lucna
29. nov 2022

My sme mali fotografa (1000 eur) a kameramana (700 eur) a neľutujem. Bolo to pred vyše 3 rokmi. Lenže je rozdiel svadobné video a svadobné video. Ak to má mat 5 hodin a väčšinu len pretočis tak je to onicom. My sme mali fakt profi kameramana, ktorý urobil krásny svadobný klip v dĺžke tri minúty (to najlepšie zo svadby) a ešte hodinový záznam, kde ale bolo naozaj len to podstatne. Veľmi rada to pozeravam.

tosomja
29. nov 2022

Ja som mala len kamošku, čo natáčala aj fotila a keď išla upraviť video, všetko vymazala 😁 takže nemám tiež nič, len tri fotky z obradu 😁🤣 a dcéra napríklad bola na prvom svätom prijímaní a ešte sme ani nevideli video, lebo nemáme kde pustiť 🤭 asi tak.

diewcatqoo
29. nov 2022

Za mna je kameraman zbytocny. Nemali sme ho a nikdy mi svadobne video nechybalo. Ani by som ho nikdy nepozerala. Nebavi ma pozerat sa na taketo veci.. pamatam si, ako ma vzdy ako decko otravovalo, ked rodicia pozerali videa z niekoho svadby. Aj ked sa mi vydavali nejake kamosky a dali mi pozriet dvdcko domov, nikdy som to nepozerala.
Ale mam kolegynu, ktora sa pravidelne s muzom diva na ich svadobne video a poznaju ho naspamat. Este aj v praci ho nutila ostatnych pozerat. Ja som si radsej vzala vtedy volno.

misinka0611
29. nov 2022

To sú iné pálky za video a fotky. Teraz majú bežne ľudia tak kvalitne fotoaparáty že nieje aj problém niekomu kto bude chcieť a ma trošku cit pre detail, dať nafotiť fotky a ušetrených 1000€. Maximálne niečo za ochotu dať. .. Ja si myslím že reálne si ľudia tie videa ani nepozerajú často. .. Možno pár výnimiek.

miskamicha
29. nov 2022

Za mna zbytocne vyhodene peniaze. Radsej krasne fotky a natocit vecinktkre chxes vie hockto z rodiny

btus
29. nov 2022

ja som kameramana nemala (svadba pred 14 rokmi). Len obrad natočil brat (kameraman profesne) na statiku a fotil. Švagriná dokonca nemala ani fotografa - pozbierala fotky čo kto fotil. Za mňa zbytočnosť. Za 1000 e si radšej užite dovolenku. Obrad som si pozrela asi 3x ( aj to raz chcela vidieť dcéra 🙂 ).

helcanw
29. nov 2022

My sme mali kameramanku, ale nechali sme si spraviť len hodinový zostrih. Mame tam všetko od priprav, fotenia, sobáš, hostina a čepčenie. Je to krásne zostrihané, hovorené pasáže sú len naše sľuby v kostole, inak je ako podmaz hudba. Ja si to video pozerám veľmi často 😂 ale teda keby mám klasicky záznam to by som celé asi nepozerala. Stalo nás to pred 3r. 390€

nikayla
29. nov 2022

My sme kameramana mali a neľutujem 😊 video si videli viackrát, teraz ho pozerajú hlavne deti a vypytujú sa, kto je kto.

dadi30
29. nov 2022

My sme mali aj fotografku aj kameramana..video si pustame tak raz do mesiaca, je vyborne spravene, ma asi tak 5 minut 🙂 ja tie peniaze nelutujem, na tom videu si zachytene momenty, ktore si na svadbe vobec neuvedomujes a je to pohlad na vas a vasich hosti z uplne ineho pohladu 🙂 ja som za to rada.. svadobny den je hrozne stresujuci a vazne sa ti v hlave neulozi uplne vsetko..a vies co? Vobec som ani kameramana a ani fotografku na svadbe nevnimala 🙂

zorkahorka
29. nov 2022

My sme si tocili na mobily a uplne stacilo. Svokra domacou kamerou. Radsej si zaplat fotografa, to mas kvalitku a navždy

kris_tin257
29. nov 2022

My sme kameramana nemali zato máme milión videí zo svadby, svokor všetko dôležité natáčal na statív ale neviem aké sú tie videá lebo doteraz som ich nepozrela (2 roky od svadby) 😀

joesvk
29. nov 2022

Mali sme kameramana pred 16.-timi rokmi. Pozeralo sa to video maximálne 5x.
Tiež sa prihováram radšej za dobrého fotografa.

masinka
29. nov 2022

Brali sme sa pred 17 rokmi, mali sme kameramana aj fotografa. Fotky si nezvykneme pozerat ( fotograf bol, zial, uplny neschopak), ale video bolo v case ked mali deti cca 2-5 rokov najcastejsie pustanym DVD v nasej domacnosti. Deti sa vzdy tesili ked tam videli niekoho koho poznali. A kedze vacsina starsej generacie odvtedy uz pomrela, tak je to aj pekna spomienka na starych rodicov.

lenuska9999
29. nov 2022

Tiež som radšej za fotografa. Pochybujem , že niekto pozerá tie x hodinové videa zo svadieb