Je jedno v akom meste v kostole budeme mať obrad?

30. júl 2024

Ahojte , je jedno v akom meste v kostole budeme mať obrad ? Nemusí to byt v mojom meste bydliska ? Dá sa to vybaviť ? Ďakujem za rady

patka06
30. júl 2024

Je to jedno, len sa musíš dohodnúť s kňazom

autor
30. júl 2024

@patka06 aha , tak super. Ďakujem za info 🙂

nyphadora
30. júl 2024

Je jedno kde , len budes potrebovat lincenciu zo svojej farnosti😀.

autor
30. júl 2024

@nyphadora akú licenciu ?:D

30katrusa40
30. júl 2024

Farar kde patria musí dať súhlas na sobáš mimo farnosti kde patris.

autor
30. júl 2024

@nyphadora akože nechce sa mi riešiť omáčky okolo toho, preto sa rozhodujem či v kostole alebo priamo tam kde budeme mať svadbu. Neviem čo je lepšie , vždy som chcela mať v kostole svadbu ale nechce sa mi okolo toho vybavovať veľa veci

vyrovnanaosoba
30. júl 2024

Choďte do Kostola v ktorom sa chcete brať, opytajte sa, aké majú podmienky.

autor
30. júl 2024

@vyrovnanaosoba dobre , ďakujem 🙂

terezka1947
30. júl 2024

Či úrad, či kostol,všade máš nejaké vybavovačky.

nyphadora
30. júl 2024

Taky papier podpisany fararom, že patriš do jeho farnosti ale možeš sa vydavať v inej. Potrebuješ to aj keď chceš krstiť niekde inde. Na svadbu v kostole sa čaka min. 3 mesiace, tam musia aj ohlašky prebehnuť. Niekedy su vynimky ale to musi farar vybavovať na biskupskom urade.
Na urade je to myslim všetko rychlejšie .

thirstymonk
30. júl 2024

@nyphadora Ohlašky prebiehaju 3 tyždne.

V tvojej farnosti je vedená matrika, v ktorej je zapísané, že si bola pokrstená vtedy a vtedy, že si bola na prvom svätom prijímaní a že si bola na birmovke. Tieto údaje potrebuje kňaz, ktorý bude sobašiť v inej farnosti, píšu sa aj do sobášnej zápisnice, bez toho nie je možné "zosobášiť".

Vidím, že to máš proste u prdele a svadba v kostole pre teba nie je sviatosť, ale len nejaký folklór. Tak fakt sa na to vykašli, zober sa na úrade a nemusíš riešiť tieto blbosti. Myslím to v dobrom.

rusalinka
31. júl 2024

autorka, nechce sa ti riešiť omáčky okolo toho, ale svadbu v kostole chceš. Prečo? Lebo je to pekné? Naozaj chceš prisahať na kríž a pred Bohom, aj keď očividne ti je to jedno, len ti ide o pekné miesto?

30katrusa40
31. júl 2024

Keď sa ti nechcu riešiť omáčky, vieš že musíš prejsť naukov? Ísť na spoveď pred svadbou ? Či ty len chceš pekne fotky ?

30katrusa40
31. júl 2024

a ešte niečo máš ty vôbec sviatosti aby si mohla mať svadbu v kostole ? Alebo aspoň snúbenec ?

autor
31. júl 2024

@rusalinka nie preto lebo to je pekne 🙂

autor
31. júl 2024

@30katrusa40 ano mám 🙂 aj snúbenec 🙂

michellemary
11. aug 2024

Licencia je papier od farára z tvojej farnosti pre farára z farnosti, kde chceš mať svadbu, že sa mu tam povoľuje vykonať vám obrad.