Ísť na kamarátovu svadbu, ak manželovi umrela mamka?

amalka147
20. sep 2019

Ahojte. Poprosila by som o radu.. 30.6. zomrela manželova mamka. V októbri máme ísť na svadbu. Váhame či ísť či neísť. Aby nás ľudia neprekliali za to. Kamaráti veľmi chcú aby sme išli, rátajú s nami. Uz to vtedy bude štvrtý mesiac. Mamka mi povedala ze to nemáme riešiť a ísť normálne že mrtvemu to aj tak už nepomôže keď budeme sedieť doma. Manzel veľmi chce ísť ale má tiež tak zábrany. Nie je si istý či ísť či nie.

veronikaszabova
20. sep 2019

@amalka147 ja by som sla. Ved to nie je hned po pohrebe.

stela01
20. sep 2019

@amalka147 záleží aké máte Vy zvyky niekto si nespomenie za živá nie to ešte po smeti alebo naopak 🧐🤭

Ja by som išla na slušniaka , kultúrne sa zabaviť nie ožrat . ....

jance333
20. sep 2019

ja by som isla, ale ak ti zalezi, aby ta neohovarali a neriesili ti "tradicni", tak netancovat a neopit sa. saty v tmavsich odtienoch. i ked, kto chce ohovarat, dovod si najde vzdy a za kazdych okolnosti

amalka147
autor
20. sep 2019

@jance333 keď som povedala manželovi že si vezmem aspoň čierne šaty tá kukal na mňa jak na blbu.. mamina tiez nesúhlasila aby som si vzala čierne šaty.

amalka147
autor
20. sep 2019

@jance333 a už keď mám sedieť celú svadbu tá to volím neísť ani . Neviem no že ako.

matkahelka
20. sep 2019

@amalka147 ist by som isla, ale urcite by som netancovala... na svadbe sa da posediet, pokecat... nejde o to,co povedia ludia, ja sama vnutorne by som s tym mala problem

danielahamar
20. sep 2019

Uctiť človeka sa dá aj ináč, ako byť rok zavretá doma a nosiť čierne veci, určite by som išla a aj sa normálne zabavila

amalka147
autor
20. sep 2019

Manžel ani na ples čo bude vo februári v tej dedine tá nechce ísť. Že tam bude pomaly celá dedina. Že by na neho kukali. A to už bude 8 mesiacov vtedy.

stela01
20. sep 2019

@amalka147 tak vraví sa manžel 2 r , deti rok v čiernom či ?

matkahelka
20. sep 2019

@danielahamar miesas tu hrusky s jablkami... urcite rok zavreti nie su, ale zabavat sa 4mes.po svokrinej smrti mi pride neuctive, to je je teta zo 4.kolena, to je muzova matka

amalka147
autor
20. sep 2019

@danielahamar čierne som po 40 dnovej omši kombinovala s farbami, najprv tmavé a potom už svetle. Od 3.9 už nenosím vôbec čierne.. bolo to pre mňa depresívne.

amalka147
autor
20. sep 2019

@stela01 ani manžel.nenosi smútok. A ani čierne nenosil veľmi iba keď som ho na to napomenula že by mal si vziať tam a tam.. inak už ani nemal čierne. Po 40 dnovej omši to zahodil, ze nosiť nebude.. A prestal.nosit čierne skôr ako ja.. že on pôjde zapalit sviečku a pomodliť sa. A nie saskovat v čiernom.

stela01
20. sep 2019

@amalka147 tak keď je tak ... vôbec nechápem na čo si založila diskusiu ?
V klude choďte , neni o čom .

amalka147
autor
20. sep 2019

@stela01 chcela som vedieť názor. Nič viac. Lebo váhame či ísť či nie.

matkahelka
20. sep 2019

@amalka147 mas malicko rokov, este si tych svadieb a plesov uzijete habadeeeej 😉

via88
20. sep 2019

@amalka147 tá ty sa pytas ci bude vhodne sa tam fajne vysalit, tak to chapem, ta asi ani barz ne, ta neviem

stela01
20. sep 2019

@amalka147 prvý znak smútku je na pohľad oblečenie vo farbe čierna .

To nenosíte , zvyky nedodržiavaťe tak podľa mna je úplne jedno čo Vám kto poradí .

Za mna ak by mužovi mama umrela a manžel by chcel ísť , pôjdem v čiernom a slušne ... posedieť ,zablahoželať ....

limetka69
20. sep 2019

sla by som, a riadila by som sa srdcom, nie okolim a konom teda uz vobec nie 🙂

danielahamar
20. sep 2019

@matkahelka ale no tak, nemiesam nič, to bolo obrazne, že sú zavreti a jej muz, syn matky, kt. tu už nie je, chce ist. Takže neviem co sa tu vôbec rieši.

leiladomi
20. sep 2019

@amalka147 podľa tvojho príspevku mi príde, že riešite len to co o vás povedia ostatní... toto by mna vôbec netrápilo.
Osobne si ale neviem predstaviť ísť sa zabávať na kamarátovu svadbu takto krátko po maminej smrti no ale každý sme iný.
Ak je muž s tým OK, tak choďte

lila1988
20. sep 2019

Skoda, že pre vás je hlavne to, čo na vás povedia druhí. Ak necítite smútok a chcete na svadbu ist, tak choďte. Ak sa chcete zabavit, tak sa zabavte. Nie je zle, či dobre riesenie.. robte, ako to cítite-nie kvôli druhym, ale kvôli sebe

danielahamar
20. sep 2019

@amalka147 tak nerieš a choďte, neboj, za to do pekla nepojdete😉 Svk je jedna veľká konzerva v takýchto veciach a MK duplom

amalka147
autor
20. sep 2019

@lila1988 mne svokra viac menej citovo ublížila pred svadbou takže môj vzťah sa od toho momentu zmenil. Necitila som sa odvtedy dobre u nich. Manžel sa s tým vysporiadal chvalabohu v pohode. Uvidíme že ako to spravíme. Máme na to 20 dní či pôjdeme či nie.

mareka49
20. sep 2019

@amalka147 hm. Chcete ist, chodte. Nie, cierne saty su hlupost. Este viac by to bylo do oci. Nemusite byt parketove levy a ruka hore. Ved to nie. Ale da sa na svadbe aj konverzovat. Zapojit inak.
S tym tancom sa uz uvidi na mieste.

evkamotka
20. sep 2019

Mne 11.4. zomrel stary otec a 25.6. som sa vydavala. Uz bolo vsetko rok zajednane, tak sme mali. Moja mama bola v ciernom a cast rodiny netancovala ale prisli vsetci a starky by mi vydaj tiež iste prial.
Chodte, dajte si max tmave a viac nerieste.

thoughtfulweirdo
20. sep 2019

Je to muzova mama, myslim, ze by mal mat hlavne slovo on, ako sa citi, ci sa mu chce tam ist. Ak ano, sla by som a primerane sa zabavala. Nijake opijanie, nadmerne salenie a zostavanie az do rana, ale ani by som nesedela v kute. Trosku potancovat, trosku porozpravat so znamymi, dat si nejake dobroty a hlavne pogratulovat kamaratom. Lebo vies, svokra uz je prec a tam, kde je, jej je suma fuk, ci idete na nejaku svadbu. Ale ti kamarati su este tu a kedze vas pozvali, ocividne pre nich vasa pritomnost na ich velkom dni dost znamena 🙂

deti95060810
20. sep 2019

nešla by som...

h_petra
20. sep 2019

No, takto by som to povedala - je to svadba vasho kamarata = oslava lasky dvoch ludi, co sa maju radi.
Idete oslavovat toto.
Cize s tym, ze manzelovi zomrela mama to nema spolocne nic.
Na ohovaracov by som sa vys**la.
To ti ako potom, ked ostanete kvoli ohovaracom doma, nebude luto? Ze ste neoslavili lasku svojich kamosov len preto, lebo ste chceli vyhoviet ohovaracom?
To snad nie!!!

ewell13
20. sep 2019

Kamaratke zomrel otec 2tyzdne pred svadbou. Svadbu chceli zrusit ale sam farar im povedal ze otca im to uz nevrati a urcite by nechcel aby svadbu rusili. Tak svadbu mali akurat nevestina rodina pomenej tancovala

milanm_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz