Išli by ste k svokre na Vianoce?

7. nov 2023

Caute, je to u nas taka otazka, ktoru nikto neriesi, iba ja.
Sme spolu s muzom 13 rokov, ale nikdy som nebola u nich 24.12.
6 rokov ked sme ibachodili, tak sme na Vianoce boli kazdy s rodicmi, a na druhy den sme sa stretli raz u nasich, a potom u nich. Potom sme s azobrali. A zacali aj spolu byvat, tak reku, mohli by sme uz po tych rokov byt aj na Vianoce spolu, 😅 tak sme na Mikulasa telefonovali cez kameru so svokrou a navrhla som, ze na stedry den by sme boli najprv u nich, a potom u nas, ze sme sa rozhodli, ze budeme spolu konecne. 😆 (nepytajte s apreco sme neboli spolu na stedry, tak nam to padlo asi dobre)
Odpoved svokry ma prekvapila, bola po tejto otazke ticho a ukazala prostrednik. Manzel sa opytal, ze co jej je. Ona nic, zamrzla a ukazovala dalej prostrednik. Tak hovorim, super. Dohodnute.
Ja som nesla vobec, a manzel bol u nas.
Odvtedy je uz 6 rokov cca co chodim iba na druhy den, nebola som nikdy na stedry, ani ma nevolala. Manzel tam chodi rano v ten den.

Avsak uz mame synceka, s ktorym tiez chodim iba na druhy den, ale napadlo ma, co keby sme isli, aj ked nas nevolala. Alebo nechat to tak? Manzela spolu so synom nepustim samych. Pustila som 2x, 2x sa nieco stalo. Takze to nepripada do uvahy.

Byvame od nich daleko. Mimochodom nezajem, nevola, nepyta sa ako sa ma maly. Naposledy, ked som ju zavolala cez kameru a rozpravala jej, tak sa robila, ze ma nepocuje, a z nicoho nic mi skocila do reci a rozpravala malemu. Je tu vela toho, ale teraz tieto bokom.

Ist, ci neist na stedry vecer, ked ma nevolala.

nikol789
7. nov 2023

Už len to trápne "gesto" ze ukázala prostredník... No nešla by som....

0silvia0
7. nov 2023

ja som to nepochopila, veď si jej navrhla pred tými šiestimi rokmi, že budete najprv u nich a potom u vás. Čo sa jej na tom nepáčilo? Ona chcela aby ste aj naďalej po svadbe trávili každý u svojich rodičov ako slobodníˇ?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
7. nov 2023

A načo tam chceš vlastne na štedrý večer ísť, keď ťa nikto nevolá? Ale býva ďaleko a manžel tam ide na štedrý deň ráno sám a potom na druhý deň s vami?

sima234
7. nov 2023

Nie, nejdem tam, kde nie som vítaná a podľa tvojho príspevku tam vítaní nie ste.

matullienka
7. nov 2023

Prečo tam chceš ísť,? Evidentne tam vítaná nie si, ona o malého záujem asi tiež nejaký nemá tak na čo sa tam chceš tlačiť? Ja by som trvala práve na tom, že máme už svoju rodinu tak budeme sami traja a pekne si užijeme sviatky

tykat
7. nov 2023

Naco by si tam isla? Si masochistka?

lulu0123
7. nov 2023

Nie,nikdy by som uz k nej nesla.Ukazat prostrednik?Co je skolkarka?Na co tam chces ist,ked ta tam nechce,nechapem.Ale ani muz by tam nesiel.

anjelicek26
7. nov 2023

Svokra chce mat na stedry den svaty pokoj a nebehat okolo vsetkych ostatnych... nechaj tak... a urcite tam nechodte bez ohlasenia... bude s toho len dramaticke trapne ticho...

autor
7. nov 2023

@nikol789
@0silvia0
@jj298
@ibrunova
@sima234
@matullienka
@tykat
@lulu0123
@anjelicek26 hej, byvame daleko, ale na sviatky stale ideme k nasim. Takze my Vianoce oslavujeme s nasimi rodicmi.

ibrunova
7. nov 2023

tak sami, či u vašich, či kde? Ja ti vôbec nerozumiem.

klip0
7. nov 2023

Ešte upresni že vy bývate v meste A, tvoji rodičia v meste B a manželovi rodičia v meste C? Alebo niekto býva v rovnakom meste ?

simca06022011
7. nov 2023

Ste rodina, vôbec by tam.nesiel.24 ani môj muž. Nie to ešte ja... 24 robíme veci doma. Vegetime, chystáme večeru. Kto.chce prísť nech príde ku nám. Na druhý deň mame ak so dohodneme povinné návštevy:D ktoré sú viac nepravidelne ako pravidelne. A v našej rodine sa návštevy vždy riešili 25teho. Sviatky nie sú o tom ze lietam ako.odtrhnuty vagón po rodine :D
Nezdá sa mi ani ôk ze ste u vašich rodičov, ale keď vám to vyhovuje... svokra ak.zije sama, ved nech ide teda k s vami na 24teho

simca06022011
7. nov 2023

Inak ma napadlo, synacik si ten prostredník s nou vydiskutoval? Ja si neviem predstaviť ze moja mama alebo svokra by takto reagovala a bez nejakého vysvetlenia by tonislod ale a ešte by tam niekto chodil k nej :D

matullienka
7. nov 2023

To chceš povedať, že vy ste manželia a každý trávite štedrý deň u svojich rodičov zvlášť? On je schopný ísť na štedrý deň k mame na večeru bez teba a dieťaťa? Nie je je on tak trochu mamičkar? Na Vianoce má byť rodina spolu a nie každý zvlášť

diewcatqoo
7. nov 2023

A preco tam silou mocou chces byt? Chces si pokazit Vianoce?

autor
7. nov 2023

A nebyvaju svkrovci daleko. Mozno 30km od nasich...

klip0
7. nov 2023

Bývajú 30km.od vašich a vy bývate kde ?

autor
7. nov 2023

@ibrunova Svokrovci a nasi rodicia byvajo blizko seba. Cca 30km. My byvame 600km od nich. Na sviatky chodime domov k nasim. Preto chodi aj manzel rano k svokrovcom, lebo byvaju blizko.
Sorry, ze pisem ako talian.

angeli121212
7. nov 2023

V žiadnom prípade by som nešla a štedrý deň by sme trávili spolu ja muž a malý a úprimne za seba z tvojej svokry mi je celkom na zvracanie...

klip0
7. nov 2023

Veď buďte 24 doma spravte si sami večeru. Či kde ste posledné roky večerali ?
A 25 choďte na návštevy. Muž nech doma tebe pomáha s večerou 24 a nie ísť k mamičke. Čo ma 13 rokov ?

autor
7. nov 2023

@klip0 ano ano, oni vychod, my zapad.

klip0
7. nov 2023

Aha už chápem. Aj tak by som nebola za aby manžel išiel k mame. Nech pomáha tam kde bude večerat. Nech je s dieťaťom a ty pomôž s večerou svojej mame.

autor
7. nov 2023

@klip0 koezby sme byvali blizko, tak jasne, riesim tak. Ale byvame dalej.... 600km od nich a 20. decembra my vlastne vyrazame na vychod.

sasenka5
7. nov 2023

No akože nesedí mi tu x vecí.
1. Najprv píšes, že ste sami, potom, že u vašich, tak ako?
2. Ak ste u vašich, na svokrovcov ste sa vykašlali, tak nie je náhodou to dôvod prečo je urazená? Že ste len s tvojou rodinou?
3. Ak aj áno, neoprávňuje ju to ukazovať vám prostredník, je to dospelá žena, ktorá by sa nejako mala správať.
4. Ak kašle na vás a nemá záujem o malého, tak jednoducho kašli aj ty na ňu a nepchaj sa tam, kde ťa nechcú.
5. Manželovi to vysvetli, ak nepochopí, tak je asi mamičkin.

januska12323
7. nov 2023

Celému príspevku nerozumiem. Prvý rok ako manželia ste mali ostať doma a nie sa pchať k nej, (asi za to prostredník) nemá ťa rada alebo si myslela, že konečne nepríde ani chlap a vy sa sami pozvete. Potom namiesto ostania doma idete k tvojim rodičom a muž odtiaľ na štedrý deň k svokre? Buďte doma aspoň teraz keď ste rodina a k rodičom len na návštevu potom.

angeli121212
7. nov 2023

@anjelicek26 na svätý pokoj ma plné právo ale ukazovať niekomu prostredník namiesto odpovede nie, je úbohé

angeli121212
7. nov 2023

No a nechcete ostať samy na Vianoce?

anjelicek26
7. nov 2023

@angeli121212 tak ukazuje to len jej uroven bohuzial :(

januska12323
7. nov 2023

A k tvojej otázke, nie nešla by som nikam kam ma nepozvali.