Ahojte,
Prišla som sa sem trochu posťažovať respektíve nájsť tak kúsok nádeje že sa toto dá vôbec riešiť. Mali sme asi rok dopredu vybratý priestor svadby ktorý sme si záväzne rezervovali v sepmtebri kedy sme uhradili zálohu. Podľa hotela všetky termíny na 2023 sú voľne nemusíte sa obávať. Ale mne ti nedalo a chcela som si ten termín zavezne rezervovať pretože nikdy nemôžem vedieť čo sa stane. Dnes mám po skoro 3 mesiacoch telefonát z hotela že si oni nevšimli že ten termín už pred nami bol údajne rezervovaný a že si ho mame zmeniť. A pýtam sa zmeniť v čase kedy su objednané obrúčky s gravírovanim na ten termín, rezervované šaty, zajednany kostol, vytlačené svadobné oznámenia, rezervácie na fotografa, kameramana a Dj-a, cepcenie atd. A vôbec neviem čo mám robiť, pretože s tou sálou to bol problém už vtedy že žiadna iná nemala voľne… a nie to ešte necelých 5 mesiacov pred svadbou. Myslela som si že to bude najkrajsi deň môjho života na ktorý som sa neskutočne tešila a vlastne si ho tak cely život vysnivala..
my sme zazili podobne ale 3 tyzdne pred svadbou... nasli sme "pivnicu" ktora nam kapacitne vyhovovala a bolo tam na august prijemne. nakoniec sa nam to vyriesilo. ber to tak ze je jedno kde sa vezmete a oslavite dolezite je ze budete spolu v dobrom aj v zlom. drzim palceky. (my sme spolu 21r 👍 a len s usmevom spominame na ten stres)
Tiez jw pozitivum,ze mas 5m na zladenie vsetkeho a najdenie ineho hotela ci iba terminu.
tak toto je mega nepríjemné, ja Ťa uplne chápem. neviem ja by som určite riešila tieto veci s manažérom a žiadala ich o vhodnú kompenzáciu, pretože toto je zlyhanie jedinca. obávam sa ze uz reálne s nimi nič nezmôžeš, ale skus najst na ten den iny priestor, aby ti datum na obručkach sedel... 🙂
No nič, musíš si nájsť iné miesto. A na hotel nápis mega negatívne hodnotenie
ako pise mamina vyssie obrat sa na nich nech ti pomozu najst iny vhodny priestor urcite maju viac znamosti v tejto oblasti ako ty
Ahoj, máj ste rezerváciu už vyplatenú?
Ak áno, môžete požadovať finančné odškodnenie zo strany hotela.
znamenie od Boha - buď nesprávne miesto alebo neprávny ženích alebo niečo iné nesprávne 😀
a je to žiadaný termín? ak áno, tak vás proste niekto preplatil 😉 pozná prevádzkara, alebo nepozná a strčil mu za ochotu do vrecka a pod.... prípadne to urob ty, nájdi prevádzkara a zvyšok poznáš 😎
Seriózny hotel dava zmluvu a hradis normalne vopred zálohu. Vsetko oficialne na FA. Tuto akoze nic?
Neviem, aký speci rermin si mala vybrany, ale nie nezruší vam ju, dali ju proste niekomu inému (znamemu).
Obrátiť sa na majiteľa ze na danom termíne trvate, a pokiaľ nepochodite tak potom treba napisat referenciu pre ine, nech vedia aky maju prístup.
Plus aky je to hotel? Aspoň oblast by ma zaujímala.
No zálohu sme hradili 300€ a dostali sme prijmovy doklad kde je aj tento termín svadby plus mame emailovú komunikáciu kde mi napísali že ten termín je voľný.
Ten hotel na tehu už veľmi veľmi dlho je to jeden z najstarších hotelov na Slovensku a práve preto sme si ho vybrali jednak aj lokáciu bllizko hradu a proste že má aj skúsenosti. Fakt som toto nečakala. A ja len dúfam že nám tu zálohu vrátia lebo keď som do telefónu povedala že čo všetko mám dohodnuté a ako to mám teraz zmeniť tak len zvýšila prevádzkarka na mna hlas že mi to dáva vedieť najskôr ako môže… smrdí mi to strašne. A čo sa týka toho dátumu je pre mna veľmi dôležitý.
Ako prvé by som išla za riaditeľom hotela, hneď dnes si tak mala urobiť, že sa toto stalo a chceš jeho názor, či ozaj ten termín bol rezervovaný pred Vami alebo niekto prevádzkarke známy ho chcel. Že ako chce obhájiť zvýšený hlas prevádzkarky po tvojej otázke, či Vám bude vrátená záloha. A že zároveň chceš vedieť, akú finančnú kompenzáciu a kedy môžete od nich očakávať, nakoľko zaplatením zálohy ste tento termín a miesto považovali za potvrdené a objednaním ďalších náležitostí na tento termín vám vznikli náklady, ktoré sa navýšia zmenou miesta aj termínu. Rieš čím skôr a nie s prevádzkarkou alebo riaditeľom hotela.
Nám tak zrušili termín. Paradox,že my sme tam volali 1,5mesiac pred svadbou,že kedy dohodneme menu,atď....a odpoveď bola,ale veď vy tu nemáte termín.
Vraj zmenili prevádzkara. Tým to bolo vyriešené.
Nesli sme už po Tom,lebo sme mali problém nájsť nové miesto. A nebola to sranda za 1,5mesiaca. Ale nakoniec som bola spokojná,úplne so všetkým. Hoci sme vybrali nový hotel,mladučkú prevadzkarku.
A ešte aby to bolo veselšie,aj kaderníčku som menila v piatok pred svadbou,lebo moja skončila v nemocnici a netušila som o tej žene nič,iba to,že má cca 60r. A je mamou tej mojej kadernícky.
Výsledok však perfektný.
Držím palce,nech všetko dobre dopadne.
Možno to je znamenie....
Určite by som ich poziadala o info ohľadom inej miestnosti, a zálohu vám už vrátili? Nam sa to stalo s kameramanom- asi mesiac pred svadbou siel na svadbu známych zrazu hoci 6 mes sme boli dohodnutí, ale vybavil mam svojich známych, ktorí by inak stali viac ako on, ale uznal svoju chybu a rozdiel doplatil on. Ohľadom svadby sa určite ešte nájde dosť veci ktoré nebudú podľa plánu, takze sa nestresuj a snaž sa myslieť pozitívne, inde to bude určite lepšie miesto na hostinu a basta 🙂
Ziadaj vratenie zalohy, a hladaj inde. Co uz narobis, ale sla by som tam aj tak osobne a porozpravala s manazerom, ze toto sa nerobiiii!
eate ona na teba zvysila hlas ???? to kde sme ihned by siel mail na majitela hotela a tym ze ziadas financnu kompenzaciu vo vyske 3 nasobku zalohy a ihned na ucet ze toto oz amenie nepovazujes za relevantne
som sa nastvala aj za teba napis mi IP napisem ti co im mas poslat
..no akože poviem pravdu..drb*o by ma🥴
...osobne by som sa im išla poďakovať za spôsobené nepríjemnosti 😡
Okamzite by som napisala pekne stipavy email riaditelovi a majitelovi hotela a ziadala kompenzaciu. Vsetko pekne pisomne a este by som sa pos5azovala aj na styl komunikacie prevadzkarky.
Asi to uz nezmenis, ale z mojich skusenosti, cim budes asertivnejsia a agresivnejsia, tym skor ta budu riesit a dostanes sa skor k peniazom.
Presne ako ti uz pisali. Sadla by som do auta a isla osobne riesit s manažérom, riaditelom hotela alebo majiteľom. Toto sa nemoze stat a naozaj to dost smrdi nejakym podvodom, ze niekto dostal prednost.
nám sa stalo to isté v čase prvej covidovej vlny, keď sa všetko húfne presúvalo.. zálohy všade vyplatené, bolo náročné nájsť nový termín a zladiť všetky služby, ale podarilo sa.. po čase hovorím drahému, že sa mi nepozdáva fakt, že nemáme upravenú zmluvu s reštikou čo sa týka zmeny termínu, tak som im volala čo a ako.. naťahovali nás ďalšie dva týždne, kým z nich vypadlo, že sa pomýlili a že v tom termíne majú ešte iný pár.. a čo teraz? bolo to mesiac pred svadbou a oni ani neboli ochotní nám vrátiť zálohu, trvali na tom, aby sme si u nich vybrali iný termín, no ja som už nemala nervy zase všetkých obvolávať a presúvať.. som im povedala, že ak mi do troch dní nevrátia zálohu, všade kde sa dá napíšem negatívnu recenziu 🙈 a keďže šlo o Kaštieľ, jedno im to nebolo a na druhý deň som mala peniaze na účte.... v našom prípade to bolo 2tis € ..
Hladaj ine miesto, urcite najdes a este lepsie 😉
Len trpezlivost.
Na FB do skupin napis, te hladas odporucania a tipy. Castokrat tam pisu majitelia.
To znie ako dobrý podnet na obchodnú inšpekciu.
5 mesiacov pred termínom máš ešte super mne zrušili 2 týždne pred. Narýchlo som našla nový priestor zaplatila zálohu 1000€ a nakoniec hostina sa aj tak nekonala (bolo to počas covid) odstupom času zrušili miesto kde sme mali mať svadbu a teraz sa nevieme dopátrať našich €... Držím ti palce aby všetko vyšlo podľa tvojich predstáv 🤞
Toto som stalo kamoske,ale dva tyzdne pred svadbou . Takze stale si na tom lepsie ako ona a mas dost casu najst vhodnu salu. Poziadaj ich,aby ti nasli alternativu,ked to uz pokazili. Hladaj saly aj v reakreacnych zariadeniach. Ke vela peknych,prerobenych sal,nemusi to byt len hotel.
Niekto ich pekne podplatil. A takto to na Slovensku funguje. Ja by som tam išla narobit poriadky (ale to som ja). Držím palce, aby si našla priestory s ktorými budeš spokojná. ❤️
Ja by som išla priamo za riaditeľom,či majiteľom hotela a porozprávala sa s ním. Čo teraz??? Zálohu dostali tak ty si svoju časť dodržala a oni? Ako mienia postupovať? Žiadala by som kompenzáciu. Nech ti dajú iný najbližší termín . Veď obrúčky sa dajú prerobiť a šaty prebukovať. A nezabudni opomenúť kde všade sa dajú napísať recenzie
My s manželom máme svadobnú sálu.
Bohužiaľ tiež sa nám to raz stalo,tak sme im vrátili zálohu a našli im inú sálu.
Koľko ste mali ľudí cca?
Čo keď zobrali väčšiu zákazku?
Aj taký sú ľudia.
Viem, ze toto asi nebudes chciet pocut/citat, ale podla mna su aj dolezitejsie veci ako miesto ci datum svadby. Su aj horsie veci, hlavu hore.