Zdravím😄, môj priateľ má krstnú, a jej dieťa sa bude vydávať(áno, vysvetlujem jak hótentót). Keďže sme spolu vyše 3 roky, za ten čas som sa mala možnosť stretnúť len s jeho krstnou a jej dcérou (sestra tej, ktorá sa vydáva). Ale tak ako to býva, že si svoj partner má zobrať svoju priateľku na svadbu, neviem aký vhodný dar by som im mala dať, keďže sme sa nestretli. Viete mi nejak poradiť? Ďakujem Vám🥰
nie ze ty ale idete ako par takze VY. a urcite ziadne pracholapace, zalezi kolko penazi chces investovat s partnerom ale urcite nepokazis ked date do obalky prachy. nech si mladi kupia co potrebuju. a ziadne torty davat robit ako to ma niekto v nature
Peniaze. Hmotný dar dávam iba ak si nevesta so ženíchom želá ako dar niečo konkrétne. Inak je pravdepodobnosť, že kúpite niečo, čo sa im bude páčiť a chcú to, takmer nulová.
My vždy s mužom dávame len obálku a nikto sa nikdy neurazil, ale zas dávame viac peňazí, keď nekupujeme pracholapače.
Idete spolu, dar dávate spoločný. Tvoj priateľ nech dá peniaze do obálky, ty kúp kyticu.
ahojte, momentálne riešim niečo podobné... koľko € je vhodné dať ako dar?? ide o sesternicu, ale už si nie sme až také blízke ako kedysi.
A keď obaja ešte len študujeme a bývame u rodičov, koľko asi tak dať penazí
@tamtamka26 tam je vela faktorov, ak si mala svadbu kolko ona tebe dala , plus kolko vas ide atd .
aj ked studujete ale asi brigadu mate nie ? pocitaj 50 € na osobu minimalne.
Ak ste obaja studenti, nepracujuci a byvajuci u rodicov, myslim ze je uplne v pohode a primerane, ak date kazdy za seba napr. 50.. Cize 100e do obalky je uplne OK.
Respektive, ak by som mala (iba) frajera, svadobcanov by on ani nepoznal a isiel by ako moj doprovod, dala by som ja dar za nas a osobne by som od neho nepytala peniaze pre "mojich", ktorych ani nepozna... Takze mozno staci ked Ty kupis kyticu, dohodnite sa.
Dala by som 50 za kazdeho tzn stovku a flasu vina (kvetin bude mat dost drahych honosnych, ako studentka za dalsich 30e nebudes kupovat)
@bykaterina ideme štyria, ja som mala svadbu v štýle - obed so svedkami a bola mi iba zablahoželať na úrade.
Co si pamätám... Od kamaráti ek som dostala.. Izbové hodiny... (kvalitné).. Od inej som chcela osobnú váhu.. Od inej kuchynskú váhu.. Neboli to drahé dary ale o to nešlo... Od spolužiačky som kryštálový podnos na zákusky...
Neboli to 100 a viac eurove dary... Ale to ani nikto neočakával...ešte si spomínam ze som aj svadobný album dostala... Taky ručne vyrábaný..
@tamtamka26 takze bola ti iba gratulovat a ziaden dar ? a vy tse ju nepozvali alebo preco nebola na svadbe ? ona vas pozyva na svadbu ? dobre tomu chapem ?
@bykaterina nebola, pretože sme mali iba obed so svedkami, takže ani dar žiadny nebol. ano, ona nás teraz pozvala.
@tamtamka26 tak ak idete 4 ( 2 dospely + 2 deti ) by som dala 150. ale uz nic nekupovat . alebo max 200. lebo ono sa to zda ale len co skonzumujete na tej svadbe plus zabava nieco stoji a nech aj ako sa hovoti nieco na tom zarobia. ja som bola pred rokom a davali sme za 2 dospelakov bratrancovi 300 € ale sme si blízkí a aj oni davaju tolko nam cca ked je nejaka oslava okruhlych narodenin.
@bykaterina ok, ďakujem. tak som aj myslela, nech tam nejdeme ako chudobní príbuzní 😀
Kwet plus obalka to sa este v dnesnej dobe davaju dary?
Idete ako pár, tak spolu aj dáte darček. Do obalky peniaze, ak chceš, kúp kvety, alebo len jeden symbolicky, teraz už fakt málokde sa dávajú kytice, a nejaké dary typu taniere, mixéry a podobne.
nič nejako špeciálne by som neriešila, kytica, žreby výherné, prípadne peniaze, ale inak by som si nad tým vôbec nejako nelámala hlavu 🙂
Ďakujem všetkým🤍🤍🤍
Hlavne podla mna aj tie financie, zase nie prehnane, lebo vela ludi casto si aj pozicia aby mohli na svadbe dat a tak len aby sa ukazali a potom z toho su zbytocne problemy. 🙂
kytica, telegram a peniaze do obálky. Kúpia si, čo budú potrebovať