Dobrý deň, chcem sa spýtať. S priateľom sme spolu 5 mesiacov a dostala som pozvanie ísť jeho bratovi na svadbu. Keďže som na materskej a teda viete ako je to s financiami, myslíte že bude stačiť ak im dám kyticu cca (20€) a v tom zapichnuté žreby v tej istej hodnote? Nič lepšie ma nenapadlo. 🤔 A teda k tomu ešte prihodíme s priateľom peniaze, ktoré im dáva on.
@jahodiss uprimne si myslim, ze investovat do kytice je zbytocnost, dostanu ich aj tak dost a uvidia ju mozno len tych 5 sekund pri gratulacii 😀
@tyrkysova_kobyla suhlasim! my sme hostom vyslovene pisali, ze namiesto kvetov si prajeme zreby. Za mna su kytice vyhodene peniaze ale poznam nevesty, co si na to vyslovene potrpia, cize zavisi.
@renatka1985 tak tak, tiez som si tym presla 😉 niekto to berie ako nezdvorile prist bez kytice, ale my to absolutne neriesime, total bez kvetov, len obalka s blahozelanim, zrebmi a peniazmi 🙂
@renatka1985 Svadba pre hosti nemusi byt vobec nakladna. Za predpokladu, ze kazdy ma doma nejake slusne saty. Pripadne si pozicat od rodiny, kamaratok. Styling sa da urobit aj doma, nie je nevyhnutne ist ku kadernicke, jednoduchy uces a makeup nie je problem urobit, pripadne zas poprosit rodinu, kamosku.
Takze vydavkom bude akurat tak dar a/alebo kvet.
Podla mna je slusnot dat aspon nieco, ved ked je niekto pozvany na svadbu, tak dostane aj veceru, aj kolace, aj druhu veceru, aj pitie.
Takze mne sa 40€ nezda vela.
@jahodiss Ja by som neinvestovala do kytice, kupujem vzdy len 1 ruzu. Tiez "vyhodit" 20 eur za zreby sa mi nezda v tvojej situacii rozumne. Radsej by som kupila ruzu a zvysne peniaze dala do obalky.
@tyrkysova_kobyla tiež som toho názoru, že je to zbytočne, no dať im iba žreby do obálky mi zas príde úplne obyčajné, bez nápadu. 🤔 Okrem toho je to kvetinárka, takže verím, že má kvetov plné zuby. 😃 Asi to dnes ešte spravím tak, že poprosím priateľa aby im zavolal, ako to chce, či si na tej kytici potrpí.
@jahodiss Pokiaľ idete s priateľom ako PÁR (predsa len 5 mesiacov nie je taká dlhá doba) tak tento darček úplne stačí. Dokonca by stačili aj žreby, alebo len kytica (je na tebe ako sa rozhodneš) keď on dáva peniaze a dojdete tam spolu tak je to teoreticky od vás darček (aj peniažky aj žreby/kytka). Určite máš plno iných výdavkov. Peniažky sa minú aj inde. 🙂
@jahodiss Este mi napada... ved vy idete ako par, tak aj dar date spolu, nie? Nebudete tam kazdy za seba.
A ak babo, s ktorym si na materskej je priatelovo, tak nebudu od teba urcite ocakavat osobitne dary, ved ked fungujete ako par, tak aj gratulovat pojdete ako par a aj dar date ako par.
@renatka1985 na názor som sa nepýtala. Najskôr som chcela spraviť tak, že kúpim fotoalbum a žreby + peniaze dáme namiesto fotiek dovnútra. No v našom mestečku je len jeden obchod a tie albumy vyzerali veľmi lacno. Tak som sa nakoniec rozhodla pre tú kyticu. Neviem popravde čo by bolo najvhodnejšie, s peniazmi ktoré do nich chcem investovať ma zas nezruinujú, a rada priložím ruku ku ich dielu. Tak ešte asi porozmýšľam. 🙂
@fokuska dieťa je moje, priateľ neni otcom. Ale určite budeme gratulovať spolu. Každopádne nechcem nechať všetko na priateľa, rada im venujem aj niečo od seba. Či tú kyticu alebo žreby. Asi to spravím dnes tak, že poprosím priateľa aby im zavolal a opýtal sa, čo by im padlo vhod.
@jahodiss kedy je svadba? na Sashe najdes krasne originalne krabicky na zreby alebo peniazky.
@renatka1985 teraz v piatok. 🙄 Už nestíham nič.
mozes tie zreby zacpichnut do kvietku, co sa vola stasticko, teda aspon my to tak volame.. to je taky zeleny kvietok.. a poveis, ze tento kvietok vam prinesie stastie:D
@jahodiss no mne pridu vyhodene peniaze aj kytica aj zreby. To je lepsich 20e prihodit k priatelovym nez ich oplieskat na zreby v ktorych mozno ani nic nevyhraju (alebo smiesny prd) miesto kytice jednu stylovo ozdobenu ruzu a zvysok penazi prihod k priatelovym. Vydavala som sa 3r dozadu a najviac fakt potesili peniaze. Rovnako poukazky do tescomy, maju v roznej hodnote. Aj knizka 5 jazykov lasky je vyborna, pozri si. Ak ide o cirkevny sobas, napr ikona svatej rodiny (ale k tomu musia mat vztah).
Este dodam ze tak z tych originalnejsich polovecnych darov sa da dat portske vino alebo sherry (typ vina) to zozenies lahko prip iny lepsi alkohol
@jahodiss ja som niečo podobne mala a myslím, že môj dar neurazil práve naopak deň po svadbe mi volala nevesta s dávkovaním za originál ☺️
Našla som pekný bonsaj na kvetináč som napisla dátum svadby striebronou fixou a pridala pohľadnicu s venovanim
Nech vaša láska je ako tento bonsaj
Krásna , silná , a hlavne ako korene spojena v jedno a bla bla blaaa
kytica je v tomto pripade asi zbytocna, dala by som len zreby plus tu hotovost, lebo s tou kyticou je to tak, ze je to pekne, ale je to draha zalezitost a nevydrzi dlho, takze pre teba peniaze do luftu 😉
Ahoj, my sme mali svadbu pred dvoma mesiacmi. Od partnerky manzelovho brata sme neocakavali /a ani nedostali/ ziaden dar, podla mna v tomto pripade by sa mal o dar starat tvoj priatel. Kytica je fajn napad, zreby este lepsi, ale aj 40€ investicia sa mi zda dost vela pre mamicku na MD - lebo svadba je nakladna aj pre hosti, povedzme si uprimne, oblecenie, styling, doprava atd. Pytala si sa priatela na nazor?