Gratulácia k narodeninám v predstihu

9. sep 2022

Ahojte, gratulujeme, robíte oslavy napríklad aj dva týždne dopredu, keď viete, že dotyčný nebude v čase narodenín prítomný? Alebo mu len zagratulujete v deň keď má sviatok a dodatočné potom niečo kúpite?
Ide o to, že manžel je vždy mimo, nie len na svoj sviatok, ale aj môj, detí...
Ja mám z detstva v pamäti, že sa nemá gratulovať v predstihu. No zase mi je blbé až o mesiac napríklad. Ako teraz, manžel má zajtra narodeniny, no v stredu odišiel na služobnú a príde až koncom mesiaca. Jeho rodičia mu gratulovali ešte minulý týždeň. Ja ešte nie. 🙄

matka1961
9. sep 2022

Ja by som zagratulovala cez telefón v deň narodenín a malý darček dala keď sa uvidíme🙂

monillia
9. sep 2022

Ja v predstihu nikdy negratulujem, v deň sviatku alebo telefonátom alebo sms keď sa nedá osobne a potom dodatočne osobne.

kamatopo
9. sep 2022

Presne ako píše
@matka1961 . Ani my negratulujeme popredu.

lintu
9. sep 2022

Tak ako píše @matka1961. Prípadne si manželovi mohla do batožiny/do auta pribaliť niečo malé milé v škatuľke s odkazom, aby si to otvoril v deň narodenín.

autor
9. sep 2022

Takže nemusím mať výčitky 🙄

autor
9. sep 2022

@lintu vždy mu pribalim niečo. 😃 To on berie ako samozrejmosť už. On vždy hneď prehľadá kufor čo som zase vymyslela 🤭

lintu
9. sep 2022

Tak potom by sa ešte za určitých podmienok dalo niečo špeciálne vymyslieť priamo v mieste, kam ide (roznáška obľúbeného jedla alebo niečo prostredníctvom kuriéra...). Ak ani táto možnosť nepripadá do úvahy, tak by som sa nad tým viac netrápila. Zajtra manželovi zagratuluješ a oslávite neskôr. Čo som bola prekvapená, niektorí si takto bez problémov odkladajú aj vianočnú večeru 🙂

ninusa221
9. sep 2022

My aj o mesiac neskor kludne lebo mame narodky s maminou v januari a brat s ocinom v marci takze my dve spolu jedna oslava a brat s ocinom spolu. Ocino je tiez v zahraničí takze tiez sa to prispôsobuje kedy pride…☺️

deti95060810
9. sep 2022

len raz sme prišli v práci gratulovať riaditeľovi k okrúhlym narod.
Narod mal v nedeľu a dva dni predtým sme mu grat. - v piatok...
Vyhnal nás ... a ešte aj božekal že teraz bude mať smolu celý rok...

euka210
9. sep 2022

Tak ja by som radsej tyzden skor, ako mesiac neskor. U deti duplnom...urobili by sme oslavu, ked bude doma aj otec.
Svagrina ma 4 deti narodene v priebehu 1,5mes. Uz pracuje, nestiha kazdemu vacsiu oslavu (stari rodicia, svagrovci) tak ideme cez vikend gratulovat vsetkym 4...2 uz mali, 2 budu mat...nevidim v tom nic zle a ziadny problem.
Ze sa nema gratulovat skor, je najskor povera.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misinka0611
9. sep 2022

Zakladá si muž na nejakých oslavách? Ak nie, zagratuluj mu cez telefón a keď si kupujete darčeky tak mu darček odovzdaj keď sa vráti.

zuza.m
10. sep 2022

Ani my neoslavujeme dopredu,vzdy si napiseme alebo zavolame na sviatok a oslavujeme vtedy ked to pasuje clenom rodiny ked sa konecne zhodneme na nejakom vikende.detom zagratulujem v den narodenim dam darcek nejaky zakusok upeciem ,a ked sa zide cela rodina potom mame oslavu tortu fotime sa.a ziadne vycitky ved dospelym ludom hadam nejde o darceky ale o to ze si spomenieme,ze sa zideme a porozpravame ci je to v den narodenin alebo o mesiac.