Finančnýý dar ku krstu

em4life
4. apr 2024

Nasi kmotrovci maju 1. babatko, no my nebudeme krstni rodicia. Kolko by ste im dali ako financny dar? 200 alebo 300 eur?

kacena4
4. apr 2024

nic dar daju krstny rodicia mozete priniest nejaky darcek - pliekny sa vzdy vyuziju

em4life
autor
4. apr 2024

@kacena4 Nechcu ziadne dary, zistovala som, co treba babatku..Vraj vsetko maju. S prazdnymi rukami nepridem.

pribinak
4. apr 2024

@em4life stovka + darček pre bábätko

barka1
4. apr 2024

@em4life však keď na to máte, daj 300 Eur. Ja by som nedala. Kupila by som nejake vacsie oblečenie.

em4life
autor
4. apr 2024

@barka1 Su krstni nasim 3 detom, z toho dievcatkam kupovali zlate nausnicky. Oblecenie mi pride malo.

andrea_82
4. apr 2024

Fuha, to davate poriadne darceky. Nas maly minuly rok dostaval od rodiny tak max. 50€

zuzu1986
4. apr 2024

@em4life dala by som toľko ako dali oni oni vám,či ste alebo není krstný bábätku, nech sú není ukrateny

andreakotesova
4. apr 2024

50 eur by som dala. Náušničky stoja +/- 100 eur.

fido69
4. apr 2024

@em4life A čo zlatá minca? 🤔

nikiki29
4. apr 2024

@em4life ja by som v tomto prípade dala tých 200€, ak si môžte dovoliť tak dajte 300€ … všade je iný zvyk. Neviem aké veľké dary dali oni vašim deťom. Náš prvorodený tiež podostával takého väčšie finančné dary. Všetko sme mu odložili. Nejaký hmotný darček by som nekupovala. Možno symbolicky, ale len ak viete, že by to využili…

vkatush
4. apr 2024

Pre mňa by 300 bolo veľa, či dať alebo prijať.

My sme zväčša dostali 50-100€ a nejakú hračku alebo oblečenie.

Ak sú krstní vašim 3, tak by som možno dala 3 obálky po 50tke a na nej napísala "od Janky na plienky, od Aničky na mliečko, od Danky na oblečenie" 😁 (akože, mená dcér).

em4life
autor
4. apr 2024

@vkatush to je mile, dakujem za napad 🙂

katulienocka999
4. apr 2024

@vkatush jeeej, krásny napad s tým popisom 🧡
@em4life osobne mi príde toľko veľa, keď tak možno okolo 100 a niečo drobné k tomu na hranie 🙂

eternity24
4. apr 2024

@em4life ja by som cca spočítala čo dali oni tvojim dcéram, teda cca v akej hodnote náušnice a to by som im vrátila. Ak si to samozrejme môžeš dovoliť. Ale potom sa naskytá otázka, že keď majú prvé dieta, možno budú mať aj druhé. Das potom zase 300 alebo druhému nič? Nevedela by som veru… alebo možno daj teraz 200 a keď budú mať ešte druhé, das 100… neviem čo by bolo naj

em4life
autor
4. apr 2024

@eternity24 Presne tuto dilemu riesim 🙂 ale aspon viem, kolko sa dava normalne na krst v okoli vdaka prispevkom 🙂

lucia147852
4. apr 2024

Keď sme boli pozvaní na krstiny a neboli krstni dávala som 50+ menší darček

eternity24
4. apr 2024

@em4life vies čo, tak keď tvojim dievčatám stali nausnice cca 300e, tak ty daj 150 a ďalších 150 si nechaj v zálohe pre ďalšie babo.

em4life
autor
4. apr 2024

@eternity24 popripade doplnim na 1. narodeniny :D

eternity24
4. apr 2024

@em4life alebo…, toto je už silne na tom v akej si fin situácii a čo si môžeš dovoliť. Ale ja by som chcela vrátiť cca čo dostalo moje dieta . väčšina ľudí ma dve deti, takže 150 by som si nechala v zálohe pre druhé dieta. Ak nebudú mať druhé, tomu prvému to môžeš na akýkoľvek iný sviatok potom doložiť ak budeš chcieť.

em4life
autor
4. apr 2024

@eternity24 Super, dakujem za radu 🙂

kikazoe
4. apr 2024

niečo podobné sme riešili aj my v rodine.... bola moja dcéra a až teraz po 15-tych rokoch majú bratranci a sesternice svoje deti ( november 2023 bol baby boom ). moju dcéru dlhé roky rozmaznávali, kupovali čo videli a brávali na výlety, je na čase im to oplatiť 🙂 -
a samozrejme majú všetko a nič netreba !!! s mojími rodičmi ( ich krstnými rodičmi ) sme sa dohodli a dostali všetci rovnaké balíčky - 100€, 50€ nabitu DM kartu, kočikovací a strážiaci poukaz a dcéra každému bábätku kúpila drobný darček ( hračku ) a rodičom dobré vinko

andaluzia12
4. apr 2024

Vrátila by som tolko, čo oni dali ku krstu tvojím deťom …

zuzu1986
4. apr 2024

@katulienocka999 ale oni dali 3detom,tak spolu isto nedali malo ved náušničky sú není tiež lacná polozka

andrea78
4. apr 2024

@em4life ja som dala pred par tyzdnami neterke 100€ plus supravu oblecenia. Tiez sme mali doma dilemu, kolko dat, diskutovali sme o vyske sumy. Pozvali nas na obed, ked si predstavim, ze ked ideme do restauracie styria tak platime +/- ,80€ a to sme nic extra nemali, tak mi tych povodne navrhovanych 50€ pripadalo malo. Kolko dali oni nasim pred 20 rokmi uz ani neviem, ani to nie je porovnatelna suma. Je mozne, ze aj nic, boli mladi, studujuci.

andreakotesova
4. apr 2024

Preco maju ľudia stále pocit, ze musia niečo vrátiť (nebudu krstní, tak na co dávať rovnakú sumu, ako oni dali ich dietatu) a zaplatiť si obed v reštaurácii na krstinach...? 🙈 Ak by na to nemali financie, tak nebudú nikoho pozývať na krstiny.

liliput12
4. apr 2024

@em4life noa to sa krstiny rodičom patrí. A keď sa ti to zdá málo, nak načo to komentuješ ďaj peniaze keď nie kup zlatú retiazku..alebo naramok keď bude dieťa väčšie bude nosiť. Keď bude mať rok dva kľudne to vie nosiť aj mi sme dostali na krstin od krásnych rodičov náušnice. A Moja mam tiež kúpila zlatú retiazku aj naramok . Brat tal tiež kúpil mojej retiazku náušničky oblečenie a peniažky tiež dal .každý ako ma tak dá a tebe keď sa to zdá málo kup fľašu zákusky a peniaze daj to stačí.

mikadooo
5. apr 2024

@em4life pozri veď to ty musíš vedieť... Z tvojich reakcií je evidentné, že máš predstavu, tak sa predsa poraď v blízkom okolí, nie s cudzími, čo vašu situáciu absolútne nepoznáme... Ja by som nedala ani 200 ani 300. Mne keď niekto povie že nechce dar, tak akceptujem a nebudem nasilu natískať ani dar ani peniaze 🤷. Sama keď poviem že nechcem, tak tým myslím, že nechcem a nie že vlastne chcem a domyslite si sami 🤷.