Ahojte, chcela by som vas poprosit o info, ci je mozne dat pokrstit dieta v evanjelickom kostole, ak my ako rodicia jednak nie sme zosobaseni a po druhe, ja som neveriaca. Musela by som aj ja absolvovat evanj.krst? Dakujem
@kristina2412 ano, partner je evanjelik, bez konfirmacie
@zonjan malo by stačiť že jeden z Vás má evanjelický krst.Cize by mali dieťa pokrstiť aj keď ty nie si krstena. Čo sa týka tej konfirmacie,niekde to môžu vyžadovať,zrejme bude závisieť na koho natrafíte.
@kristina2412 Dakujem 👍
My sa chystame tiez zachvilu krstit v evanjelickom, kto uz mate za sebou ako to prebieha cca ? 🙂 casovo a priebeh a tak ze ako to zvladne moj upistanec 😁 na ruky ju nemusim dat inemu niekomu ze ? Lebo ona hned zacne vystrajat
@1mina záleží či budete mať krst v rámci služieb Božích alebo až po nich. Osobne radim až po. Trvá to cca 20 minút. Nemusíš ju dat nikomu na ruky,môžeš ju držať ty
a ako je to s krstnymi rodicmi, musia byt evanjelici?
@janickadusicka nemusia
@janickadusicka jeden musí byť určite,ten druhý nie
Evanjelicky farari nerobia ziadne problemy narozdiel od katolickych.
Záleží veľa od farára, no my sme tiež nezosobašení, s tým problém nebol, veľmi by som farárovi nevravela že si neveriaca ináč 🤔 ale požadoval aby aspoň jeden z krstnych rodičov mal všetky sviatosti. My sme podmienku splnili takže bez problémov pokrstil deti.
@ferihegy my sme chceli ekumenicky sobáš, evanjelický farár v pohode,len sme nenašli žiadneho katolíckeho kňaza, ktorý by do toho išiel. Nikto si nechcel robiť problémy. Jediný kto bol ochotný bol p. Srholec,ale nakoniec bol v tom čase odcestovaný,tak mame cisto evanjelický sobas,v evanjelickom kostole
@janickadusicka tak urvite minimalne jeden by mal byt veriaci, aj pokrsteny
@zonjan partner je pokrstený evanjelik? Ma konfirmaciu?