Ahojte. Zaujímala by ma otázka ,ako slušne odmiernuť pozvanie na svadbu ?
Asi by sa takéto pozvanie nemalo odmietnuť, no odmietam robiť rozhodnutia ,ktoré mi niesú prijemné a netolerujem energie zúčastnených. Sedieť tam a pretverovať sa nie je môj šialok kávy.
Ďakujem.
podla mna neexistuje ziadne pravidlo, nie je to povinnost zucastnit sa na svadbe, slusne by som podakovala za pozvanie a ze sa zial nemozem zucastnit
Zavisi, akym sposobom si dostala pozvanie a od koho - je rozdiel pracovny nadriadeny alebo vzdialena sesternica. Na pisomne pozvanie a odpoveda pisomne, na ustne ustne
"Dakujem za pozvanie, velmi si to vazim a tesim sa s vami, bohuzial nepridem. Budem na vas v ten den mysliet nech vam vsetko krasne vyjde." 🤷♀️
Normalne, dakujem za pozvanie ale nezucastnim sa. Ani ja som sa nezucastnila jednej kvoli neveste a ta ista osoba mala zakaz prist na moju svadbu. A sme tu.
No veď sa správaj asertívne. To znamená, že odmietneš a nebudeš vysvetľovať prečo.
Veď jednoducho a strucne, že ďakujes za pozvanie, prajes im veľa stastia na spoločnej ceste zivotom, ale svadby sa nezúčastniš. Možno aj oni teba pozvali “ z povinnosti” (neviem v akom vztahu ste) a rátajú s tým, že odmietnes
Hlavne je, aby si im to vobec povedala ze neprides. Za mna staci povedat : "Dakujeme za pozvanie, ale neprideme." - mne osobne to stacilo, po dovodoch som nepatrala. Extremne ma nahnevalo, ked par ludi, co sme ich na svadbu pozvali, nemali ani tolku slusnost oznamit ze sa nezucastnia. Ono potom clovek zbytocne za takych hosti plati kopec veci...
Normálne... Tiež sme pozvali manželovu rodinu, takú vzdialenejšiu. Slušné nám povedali, že veľmi pekne ďakujú za pozvanie, vážia si to ale žiaľ neprídu. U nich je fixné, že treba dar, treba sa obliecť, treba toto a hento a keď na to nemám, tak tam neleziem. V ten rok už boli na dvoch svadbách a proste by to bolo veľa. Nikto sa na nikoho nenahneval, neurazil... Všetko bolo v poriadku.
Ked som pozyvala rodinu a kamaratov na svadbu tak som dpredu pocitala s tym, ze su ludia, ktori pozvanie odmietnu. A teda nepamatam, ze by som patrala po dovodoch. Je normalne, ze ludia mozu mat ine plany alebo starosti ako moja svadba. Jediny kto ma nahneval bol bratranec, lebo sa nedokazal vyjadrit ci vobec pride alebo nie a pred svadbou som ho musela uhanat ja, aby sa vobec vyjadril.
Ak sluzne podakujes a poprajes mladomanzelom vsetko dobre do spolocneho zivota nic nepokazis.
Hlavne to nedávaj vedieť v piatok, keď v sobotu je svadba. Nám sa také stalo a teda pre mňa mňa argument že idú na dovolenku nepochodil. Dovtedy nevedeli že niekam idú?? Ešte teraz ma to vie rozčúliť.
Ja tiez vsetky svadby odmietam...nemam rada take akcie,necitim sa tam dobre...
No ono je to skôr z pozície, že ide o rodinu partnera a mám tam ísť ako doprovod. Myslím ale, že budem postupovať rovnako ako ste písali
Tak v tom pripde sa to teba ani netýka, partner nech povie, že príde sám bez partnerky a hotovo 😊 teda keď som to pochopila pozvaný bol tvoj partner aj s partnerkou, tak on musí dať vyjadrenie, či príde sám alebo s doprovodom. A keď nebude mat doprovod nech nahlási len seba a vybavene
aj ochoriet mozes, ked nie si svedok😀
Nás už teraz pozvali na svadbu v lete a rovno sme povedali, že ďakujeme ale neprídeme. Svadba je na západnom Slovensku, máme to 4 hodiny cesty. A k tomu ide o manželovho bratranca, ktorý ani nevieme ako vyzerá. 😀 Pošleme pred svadbou telegram a vybavené.
ja by som im napisala, ze prajem im vela stastia do manzelstva, a ze na obrad neprides z osobnych dovodov. ale je dolezite podla mna, aby si to odkomunikovala tak, aby to nebolo nepriatelske a patri sa pogratulovat (myslim slovne) niekomu, aj ked nejdes.
prvykrat citam, ze by sa pozvanie na svadbu nemalo odmietnut. to je niekde vramci bontonu dane? my sme uz odmietli ako rodina viacero svadieb, bez udania dovodu. podakovali sme za pozvanie a oznamili, ze neprideme.
Ja by som si zistila, či tam chce ísť môj partner a či mu záleží na tom, aby som tam šla s ním.
Partnerstvo je aj o kompromisoch, nemusíš tam byť celú zábavu - stačí na oficiálnu časť.
A pokiaľ nechcete ísť obaja - odmietnutie je na tvojim partnerovi.
Ked ako doprovod partnerovi, tak to nemusis ist a lamat si nad tym hlavu tiez nie.
Normalne nemozem dik papa.. nam neprislo asi 15 ludi sú normálne dovody nemozem a cau
Ono je v konečnom dôsledku jedno, čo povieš, záleží od nevesty , ako to prijme.... Ja som jedno pozvanie na svadbu odmietla podľa mňa z objektívnych dôvodov, slušne som sa ospravedlnila, vysvetlila prečo a poprosila o pochopenie, zároveň popriala pekný svadobný deň a všetko dobré v manželstve, a nevesta s jej family sa so mnou aj tak rok nebavili 🙂 🙂 🙂
Mne tiež pár ľudí odmietlo. Čo ma najviac sklamalo, boli doslova vymyslené výhovorky typu, ideme na túru, plánujeme to už 2 týždne. Pritom ja som pozvala v dostatočnom predstihu. Ale ostatní slušne odmietli pozvanie, nevyhovarali sa ja som ich rešpektovala a nepatrala som po dôvodoch.
Čiže ja odporúčam popriať im krásny svadobný deň a rovno povedať že neprídeš. Nič viac.
Ja som odmietla...a neriešila som to, či sa to patrí, alebo nepatrí.. mala som doma 2 mesačné bábo vtedy a svadba bolo posledné načo som myslela..ale na obrad som šla im zablahoželať..
Hoci to nie je celkom odpoveď na otázku... Rozumiem co píšeš... Ja som tiež taka ze nie som schopná ukázať navonok iné co myslím..Ale!!! Ak je to moja kamarátka alebo hocikto na kom mi záleží tak určite pôjdem... Neísť je sebecké... Môžem sa vykašľať na ostatných,sústredit sa na kamošku a partnera a ktorým idem.
Ak je to niekto kto ťa pozval lebo "musel" a ani nemáte extra silné puto tak je jedno co vymyslís, jednoducho nechoď ak ti to robí taky problém, na tento prípad nemám skúsenosť. Išla som vždy s rešpektom a úctou nakoľko som jedna z osôb s ktorým si chceli novomanželia zdieľať ten deň. Takže otázka znie aký máš vzťah k jednému z nich. Ale premysli poriadne
Svadba nie je party u niekoho doma alebo trocha väčšia oslava napr. narodeniny... Svadba je iný level, a pri normálnych okolnostiach len raz.
Dúfam že to pomohlo 😊
Tiež idem na svadbu kde sa mi 2x nechce.ale idem tam kvôli neveste.nie kvôli rodine.Odmietni normálne.dakujem.nepridem.