Družička na svadbe

kikus7
21. jan 2012

Ahojte,
o pár mesiacov idem na svadbu mojej sesternici a mala by som byť hlavnou družičkou. Mám priateľa, s ktorým som už cez rok, tak predpokladám, že na svadbu pôjdeme spolu. Keď som však bola včera u sesternici, začala so snúbencom vravieť niečo o tom, že ako hlavný družba by šiel ženíchov brat (vraj je bez partnerky a ani ho nepoznám). Má niekto z vás s tým skúsenosti, keď hlavná družička a hlavný družba idú na svadbu každý so svojím partnerom (družba by si potom niekoho zavolal) a okrem formalít sa na hostine budú zabávať každý s tým svojím partnerom? Keď sa ma sesternica na začiatku pýtala, či jej pôjdem za hlavnú družičku, súhlasila som, no vtedy sa nič nevravelo o tom, že by hlavný družba mal byť niekto iný ako môj priateľ. Aj chápem, ak teda chcú iného, ktorému možnože viac veria. Ale keďže mám priateľa, neviem si predstaviť, že by som bez neho šla na svadbu a nechcem, aby sa cítil odstrčený. A tiež nechcem zase sklamať sesternicu (zároveň aj kamošku, s ktorou sa navštevujeme a chodievali sme von) že jej poviem, že nechcem byť hlavnou družičkou. Ak ste sa už s takouto situáciou už stretli, budem rada, ak mi napíšete vaše skúsenosti. Ďakujem.

katrinka8
21. jan 2012

@kikus7 - ahoj, predpokladam, ze "hlavna druzicka" je ine pomenovanie pre svedka, ci? Pokial ja viem, tak svedka si voli zenich svojho aj nevesta svojho (svoju) 😉 Niekedy su to zhodou okolnosti aj navzajom partneri (svedkovia, ci druzba a druzicka) Podla mna to znamena len tolko, ze Vy dvaja - Ty a zenichov brat - pojdete spolu za nevestou a zenichom k oltaru ci k sobasiacemu (podla toho, kde bude svadba) a budete spolu pocas sadobnych oficialit - cize pocas obradu. Tvoj priatel zatial tieto oficialne casti bude travit s ostatnymi svadobcanmi. Pocas svadobnej hostiny budete, samozrejme, Ty a Tvoj priatel sediet vedla seba a budete sa spolu bavit. Neboj sa, Tvoj priatel urcite nebude odstrceny 😉 Mozno budete sediet vedla seba pri stole tak, aby z jednej strany pri Tebe bol Tvoj priatel a z druhej strany "Tvoj druzba" 😉 Ale v ziadnom pripade nie si nutena sa bavit s druzbom a odsunut na vedlajsiu kolaj priatela 😉
Takto to fungovalo, ked som bola za svedka kamoske, jej manzelovi bol svedkom jeho brat. Na svadbe sme dokonca sedeli uplne oddelene od "mojho spolusvedka" a jeho partnerky. Na nasej svadbe bola mne svedkynou zase kamoska a jej priatel - Spaniel sa zatial musel drzat pri ostatnych svadobcanov, ktori nevedeli po spanielsky - ale rozumeli si dobre 😀 Manzelovi bol svedkom jeho bratranec, na hostine sedeli kazdy (kamoska aj bratranec) so svojim partnerom - a bavili sa vsetci spolu. Najviac sa bavil nuestro amigo espanol - ten si rozumel s kazdym, dokonca aj s nasimi starymi mamami 😀 (a to po spanielsky viem len ja a kamoska). Neboj, je to uplne bezna situacia 🙂

mummy01
23. jan 2012

Hlavna druzicka nieje svedok! Kludne mozes ist so svojim partnerom ale take tie druzickovske povinnosti si budes plnit s hlavnym druzbom.Len si to podrobne preber s nevestou este pred svadbou,presne co od teba ocakava,co-kedy a ako si predstavuje.A priatela priprav na to ze mu nebudes uplne stale k dispozicii pocas svadby lebo ako druzicka nas aj povinnosti 😉 Myslim ze nemusite s druzbom ani vedla seba sediet ale to naozaj zavisi od nevesty,ze v akom style svadbu chce.

ciusinka
23. jan 2012

@kikus7 Ja by som si v prvom rade zistila, ci vobec nevesta a zenich rataju s tym, ze ty tam prides aj s partnerom, lebo to v dnesnej dobe teda vobec samozrejmost nie je, ja som bola uz rok vydata, s manzelom sme boli spolu 5 rokov a na kamaratkinu svadbu som isla sama, pretoze mojho manzela nepozvala, pozyvala svoje kamaratky len same, bez partnerov..Takisto ja som na moju svadbu pozyvala len bratrancov - bez partneriek..Takze by som si na tvojom mieste zistila, ako to planuje tvoja sesternica..

sisapetrigova
23. jan 2012

ahojte na mojej svadbe som nemala družicky vôbec lebo som nechcela aby sa niektora kamoska alebo sesternica pohnevala tak to bolo bez družiciek ale kedze mam agenturu (zdobíme svadby, plesy a podobne) myslím, že kludne može isť na svadbu so svojim priatelom ale keby ti predsa presadili ženichovho brata povedz im, že počas obradu a určitých povinnoostí budes s ním a potom budes s priatelom. 🙂

kikus7
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz