Dostávate od rodičov niečo na Mikuláša?

Včera o 13:19

Ahojte, taká otázka na zamyslenie pre mňa. Dávajú vám rodičia pozornosť na Mikuláša? Ide o to že včera sme boli u mojich rodičov, keďže idú teraz na dovolenku tak nám dalo už Mikulášske balíčky pre dcéru a mne s mužom taký malý balíček tiež, moji rodičia to tak proste robia, ocino stále hovorí že aj keď som už dospelá aj súrodenci nedalo by mu to nedať nám čokoládu a horalku a takéto drobnosti. Ide o to že sme išli ešte po ceste svokrovcom niečo vyložiť. So svokrou nemáme bohvieaký vzťah ani ja ani muž, muž vykladal aj so svokrom ja som behala s dcérou a svokra sa pozerala, zbadala v aute tie balíčky a sa pýtala čo to je tak hovorím že Mikuláš, no zostala celá pohoršena že vidno že som ešte malé decko keď mi majú rodičia potrebu dávať Mikuláša (pre ňu som bola vždy malé decko, ja mám 25 a muž 30). Tam jej muž povedal nech sa do toho nestará a takéto reči nech si nechá pre seba, no ona išla monológ 10 minút kým sme neodišli že to ešte nevidela aby rodičia takto dávali balíky že to je hanba atď. Jej reakciu neriešim, nič iné sa nedalo od nej ani čakať, dnes ešte volala mužovi že už by som mala dospieť a nie dostávať balíčky...poslal ju niekde. A ja sa tak zamýšľam je to divné keď aj vo vyššom veku dostávajú ľudia od rodičov Mikuláša? 😃 Neviem za mňa je to v pohode veď fakt sa bavíme o nejakej čokoláde. Ale keď sa tak rozhorčovala že nikoho takého nepozná a len ja som decko tak ma len tak zaujíma ako to majú ostatní.

thereisabear
Včera o 13:22

Nedostávam, ale nič zlé na tom nevidím, je to milé.

lius
Včera o 13:23

dostavame aj davame rodicom, aj svokrovcom (70+), mne to pride take mile gesto

beata_k
Včera o 13:24

Mam 40 a dostavam 😀Svokru neries, lepsi clovek z nej nikdy nebude.

tilonka

Ja som dostavala, kym som neporodila, cize este dlhsie ako ty 😀 potom zacali dostavat vnucata. Za mna je to mile, maju vas radi

tululu

Ked je u nas na Mikulasa akurat mama alebo oco, tak im s detmi strcime do cizmy nejaku cokoladu alebo ocovi oblubene pivo, su 60tnici ale vzdy sa tesia ako deti 😀 Aj svokra nam dospelakom obcas nieco prihodila, nikto to nevyzaduje a netusim, co by ma na tom malo pohorsovat.Myslim,ze tvojej svokre vadia ine veci a toto bol len ventil.

lucia13022023
Včera o 13:25

Áno, dostávam aj keď som dospela 😁

lucka_ke
Včera o 13:25

moja mama robila mikulášsky balíček môjmu otcovi každý rok až do 79ky, vždy sa tešil ako malé dieťa... nám deťom kým sme žili doma tiež, aj keď sme už boli dospelí
teraz ja robím synovi aj mužovi, je to milá tradícia

ovaaa
Včera o 13:26

Áno vždy a to mám už pomaly 50😁.

nikoleta999

Ja práve naopak, od mojich rodičov nedostávam nič, ale svokra nám s priateľom, mne je 34, jemu 38 a nášmu 3 ročnému synovi vždy dáva Mikuláša... Mňa to veľmi potešilo 🙂 Takže nech si Tvoja svokra trhne nohou :D

lossless

Dostavala som kym sa nenarodili deti, no aj teraz mamka prihodi viac ovocia akoze pre nas rodicov

biba_18
Včera o 13:27

ja mám 54 a dostávam od mojej mamy 😍

autor
Včera o 13:28

@tululu ako som písala ani muž s ňou nemá dobré vzťahy, mňa mala vždy za decko takže si tiež že toto bola len taká zámienka

maca1984
Včera o 13:28

Dostávame od mojej maminy aj od svokrovcov.

januska12323
Včera o 13:29

Svokra závidí lebo jej nikto nič nedal? 😁 Dávame si navzájom od môjho detstva a neplánujem to tak skoro zrušiť.

simca06022011
Včera o 13:29

cielene nedostavam, ale napr. svokra prave posiela, aj ked len horku cokoladu a figy posle dospelym.. :D normalne... uz takmer 50rocnemu synovi.
na druhej strane ked mama pride tiez dotrepe nieco so sebou vzdy = a okomentujem, ze nemusiiii, takze som rada ked nedonesie :DD
Vy ste aspon za jedno :DDD doma... bud rada.. ja by som jje hned povedala nieco v zmysle, ci zavidi:DDD vsak dam jej ejdnu horalku... je smutne, ked nema zaujem syna potesit ani jednou cokoladou :DD Ako pises = je to len zamienka, dobre ste to uhrali a zasmejte sa na tom.. nabuduce by som este vacsie baliky napchala do auta, nech ju aj slak trafi :DD

h2
Včera o 13:30

Je úplne jedno, či dostávame, alebo nedostávame, tvoja svokra je jedna hnusná krava, keď tebe vyčíta, že ti tvoji rodičia dávajú darčeky!
Mám 49 a dostávam od mamy na Mikuláša drobnosť, aj s mužom si dávame, dokonca "tajne" v noci do čižiem. Muž má 56 rokov.

ivanakal
Včera o 13:30

Ja mam 40. A od mojej mamy vzdy dostanem nejaky keksik, cokoladku do cizmy. 😀 a aj moj muz (od mojej mamy).

lucia23529
Včera o 13:33

My tiež dostávame aj dávame rodičom maličkosti čo potešia

mia93
Včera o 13:37

Ja s manželom aj sestra s manželom dostaneme po kindervajci od mojich rodičov a ovocie od mojej starkej, lebo sme ich detičky (od mami dostanem takto kindervajco aj na deň detí v júni). Vnúčatá samozrejme dostanú za tašku sladkostí a ovocia, ale ja sa vždy teším, že si na nás spomenú. Od manželových rodičov nedostávame nič. Ja s manželom si každý rok vymeníme mikulášske balíčky hneď ráno 6-teho do čižiem, ktoré sme si pripravili 5-teho. A svokrovci si tak isto sebe navzájom dávajú takto isto Mikuláša do čižmičky. My s manželom ešte navyše máme aj čajové adventné kalendáre pekne nalepené na stene a plus tento rok sme si kúpili aj puzzle adventný kalendár a adventný kalendár s vianočnými pesničkami na každý deň, a máme cez 30. Tvoju svokru ozaj ide asi iba zadusiť od závisti, že máte dobré vzťahy s tvojou stranou rodiny a že ona nič nedostala od malička od svojich rodičov. Zahorklá životom, keď sa takto správa. Je mi ľúto, že si s ňou mala takúto skúsenosť, ale nejako by som to neriešila, iba ju ignorovala. Lebo je to úplne v pohode a krásne, keď dieťa v akomkoľvek veku dostane sladkosť na Mikuláša od svojho rodiča.

7lenka11
Včera o 13:38

Budem mať 35 rokov a stále dostávam nejakú pozornosť. Takisto mi mamina vždy nabalí z domu obľúbené sladkosti alebo obed do plastovej dozy. A čo? Pre ňu som stále jej dieťa..

ivik4

Ano davaju aj nam s muzom a aj ja im

h2

@mia93 😂 Čiže tvoj manžel a sestrin manžel dostanú od vašich rodičov po vajciach? 😀

oriesocek
Včera o 13:40

Ked sme u rodičov, tak dostaneme aj my a dostala som od manžela aj adventný kalendár. Nie iba deti (6,11), ale aj dospelý syn a aj ja…

barbie2023
Včera o 13:41

Od svokry nedostaneme ani na narodeniny ani na Vianoce.. na nič. Max sms. Ale moji rodičia nám dávajú všetkým.

oriesocek
Včera o 13:42

A áno, svokra mala síce svojskú povahu, ale drobnosť sme dostali okrem deti vždy aj my s manželom… ako sušené ovocie

nynia
Včera o 13:43

nedostávam

7miriam77
Včera o 13:46

My si dávame všetci navzájom 🙂😊, podľa mňa je to milé

mia93
Včera o 13:59

@h2 áno presne tak :D :D a aj my ženy tiež po vajci :D

oblecenie99
Včera o 14:04

My to nerobíme, ale sem tam to napadne švagrinú či mužovu krstnú (len tak random) čo je síce milé, ale ja sa potom cítim zle. Viete, ako Sheldon,keď dostal drahší darček od Penny a potom bol pod tlakom, že sa musí revanšovať :D

diewcatqoo
Včera o 14:04

Od rodicov som daleko, ale ak som pobliz Mikulasa bola niekedy v dospelom veku doma, vzdy som dostala balicek. Vzdy dostava aj moj 30 rocny brat, ktory byva s nimi a aj mama s otcom si vzajomne davaju balicek.