Deti si otvoria iba dva darčeky

21. dec 2023

Ahojte. Je blbé keď si deti otvoria len 2 balíky pod stromček ? Tieto vianoce mame trošku skromnejšie, zariadovali sme si domček, takže sme detom kupili hracku po ktorej tuzili a este taku detsku kozmetiku na umývanie .. ale neviem mam pocit vyčitky, že je to málo .. kolko darčekov si najdu pod stromček u vás?

zitaje
21. dec 2023

Ja mám štyri deti a dlhodobo systém 3 darčekov na osobu. Takže si myslím, že v pohode. Prípadne dokúp po knižke a ja si myslím, že naozaj netreba viac.

nela01
21. dec 2023

V prvom rade nemaj vycitky vianoce su neni o darcekoch.Deti samozrejme ten darcek potesi pod stromcekom tie oci to stastie v nich vidiet,radost je na nezaplatenie.Je to len materialna zalezitost.
Darcek dostanu nebudu bez neho a uzivajte si spolu ako rodina a neries ci dostanu 1 darcek alebo 30 darcekov.
Nas ma 3 a pol roka a dostane 1 darcek co chcel autodrahu a nemam ziadne vycitky ze bude len 1 ked po rodine dostane aj tak dalsie darceky teda dohoda bola od kazdeho 1 darcek.

kaktusik007
21. dec 2023

no moji si najdu vela darcekov, ALE - v nich ponozky, trenky, usb kluce co potrebuju do skoly, proste vela veci ktore by som im kupila aj tak. Potom knizky - tych nikdy nie je dost. Takze za mna --- ak to rozsiris este aj o taketo veci, bude toho dostatok.

kp7333
21. dec 2023

ak sa to to zda malo, kup im k tomu v pepcu do tretice tricko za 3-4 eura alebo inu drobnost a vybavene. vianoce nerobia darceky.

belllinka
21. dec 2023

No neviem, podľa mňa sú tieto spotrebné darčeky, ktoré by si musela i tak kúpiť, blbosť. Žiadne dieťa nebude skákať od šťastia z treniek a mydla. Radšej si mohla knihu dokúpiť. Alebo spoločenskú hru.

anjelicek26
21. dec 2023

Ved stari rodicia nech poslu tiez po 1-2 darceky a vybavene... moji dostanu velke darceky, ale poctom tiez minimum tento rok...je to hlavne tym, ze si nic nezelali... a ani nepotrebuju... tak neni o com. Oblecenie ako darcek neberiem, dieta predpokladam tiez nie, pokial to nie je nejaka vysnivana raritna youtuberovska mikina ci postelne pradlo s taylor swift...

kaktusik007
21. dec 2023

@belllinka a moji skacu --- uz teraz sa tesia ze jezisko isto donesie trenky s ponozkami 🤣🤣🤣 ale urcite ide aj o vek deti, moji maju 13 a 12 ;)

belllinka
21. dec 2023

@kaktusik007 áno, oblečko začína byť zaujímavé až v puberte 🙂

pribinak
21. dec 2023

Nevidím to tragicky. Môj syn dostane 2 veci ktoré si vyslovene želal a potom klasika ponožky pyžamo spodné prádlo

Od krstnej dostane novú lyžiarsku prilbu ktorá stala majland (vyberali spolu, som v tom nevinne)

Ak ešte niečo dostanú napr od starých rodičov ci krstných rodičov tak to aj stačí

Ak sa ti to zdá malo, tak kúp napr knizku, alebo malé lego, alebo nejakú spoločenskú hru

asined88
21. dec 2023

My máme tri malé deti 4r, 3r a 2 mesiace a každý po 1 darček. Nič drahé a výčitky nemám žiadne, veď po celý rok majú toho až až.

viestta
21. dec 2023

U nas su uz dlho pod stromcekom 2 darceky, jeden zelany, jeden uzitocny. Dalsi darcek dostane u babky. Rozbaluje vsetky darceky, takze TEN zazitok ma tak ci tak

basulaak
21. dec 2023

Berte to ako prilezitost vysvetlit detom o com su vianoce a ze aj to, ze ste si zariadili dom je vlastne vianocny darcek. Lebo v dnesnej tazkej dobe nema kazdy taku moznost, tak pekne byvat atd atd. Deti to chapu, aj ked si myslime ze nie.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ariannazara
21. dec 2023

Môj mi dnes také nervy zere ze nedostane žiaden 😂

syslik81
21. dec 2023

ok moja ich ma vela..su to dronosti ale vela... no ja mam len ju ,neprerabam a niesme na tom ani zle takze ano troska si ju na vianoce rozmaznavam- no niesu to drahe veci .. miluje hello kitty takze su to veci z ali a temu vacsinou .. kupovala som v priebehu roka tak sa to aj nazbieralo ... ale keby na to nemam tak by uplne stacili aj 2 veci.. zas by podotvala pocas roka prkotinky .. ona vie,ze ked niesu orubky alebo na daco setrime tak hold setrime

medda_beda
21. dec 2023

Od rodičov bolo viac keď som bola jedináčik.
Odkedy nás bolo viac tak 2 darčeky boli štandard.
Nikdy som si na tom ako dieťa nezakladala.
Vždy ma potešila tá atmosféra a nie počet darčekov.
Ešte sme podostávali od rodiny.

martinkatinka
21. dec 2023

A my si dame vsetko zabalene v jednom. Syn chcel obrovsku hunatu deku, tak tu dostane. Jednu skladacku a knihy.

maryetta
21. dec 2023

Moj muz ma tiez tendenciu veeeeela. Vravim ze o tom su vianoce? Co z toho ze maju vela ked tuzia prave po jednej?
Dcerka chcela šaty a šumive bomby do kupela. To dostane.
Syn tiez. Osušku velikansku a futbalovy dres… takze viem ze keby mal tam aj 10dalsich darcekov mu to bude jedno. Lebo najde tam hlavne to čo chcel…
Niekedy mame tendenciu mysliet si ze kvantita prevysi “kvalitu”-tuzbu. Ale podla mna je to len klamlive.

sonnenshein
21. dec 2023

U nas je tradicia vtipnych ponoziek, este z casov, ked sme na tom boli vseliako. Doteraz je to jeden z najoblubenejsich darcekov :D
V H&M maju napriklad 3 pary za cenu 2, cize do 10e mas 3 pary ponoziek... plus napriklad v Pepco za 2-3 e kupis chutne doplnky, ako sponky, koralky a podobne...

vyrovnanaosoba
21. dec 2023

Ako si naučíš tak máš. Jasné, že keď minulý rok dostali po 10 darčekov, teraz im to bude málo. My máme každý po jednom. Také, ktoré sme si priali od Ježiška. A vôbec nám to nie je blbé a ani od príbuzných nič nedostávame. Ani babka dedko nič nekúpia. Čiže naozaj máme len po Tom jednom.

petrofka
21. dec 2023

V Pepcu nájdeš veľmi dobrú spoločenskú hru Plný kurník za facku. Alebo cez alzu este spoločenskú hru stíhaš. A to bude darček pre všetkých. A teda sa pekne večer osprchujte tými novými sprcháčmi a urobte si veselicu 🙂 Pustite muziku a tancujte celý deň, nech je to šťastný Štedrý deň. To si asi zapamätajú viac ako čokoľvek.

h2
21. dec 2023

My sme mali tohoto roku problém, čo kúpiť synovi, nie kvôli financiám, s tými problém nemáme, ale preto, že on už má naozaj všetko, čo sa týka elektroniky, športového náčinia... Proste nevedeli sme prísť na nič, ani on nevedel, keď sme sa ho pýtali. Pýtali sme sa ho viackrát a aj som mu hovorila, že vážne neviem, čo mu kúpiť, tak on asi nadobudol dojem, že nič nedostane 😏, lebo ešte včera večer pred spaním mi hovoril, že možno nejaký poukaz, aby si mohol kúpiť hry na PC by chcel. Zhodou okolností som mu práve včera cez deň v práci vyrobila taký poukaz. A napokon to bude jeden z celkovo 8 darčekov, čo dostane, čiže sa to celkom nazbieralo, hoci sú to väčšinou maličkosti za pár eur. Vianoce majú byť štedré, tak kúp hoci nejaké veselé vianočné ponožky, alebo inú lacnú drobnosť pre radosť. Nech majú pod stromčekom čo rozbaľovať a tešiť sa.

lulu4
21. dec 2023

Ja by som ešte každému doplnila darčeky o jednu knižku- včera som bola na predajni Knihy pre každého a fakt mali super výber za pár eur aj 2-3€ knihy. Pre deti rôzne pracovné zošity s nálepkami…prípadne ak radi kreslia, tvoria niečo na tvorenie, nové krásne fixky, pastelky- zohnať pomaly všade krásne sady…neviem či máš dievčatko, dá sa aj pekná čelenka či sponky- čo máš ani nie do 5eur. To len také tipy odo mňa😊

annm81
21. dec 2023

@belllinka Že žiadne, by som ani náhodou netvrdila. My sme ako deti vždy dostávali aj také darčeky a pokračujeme v tom aj s mojimi deťmi. Mňa to vždy potešilo a moje deti sa tiež tešia. V puberte už človek plne chápe, že darčeky nemusí dostávať, ale dostane, lebo niekto naň myslí- aj užitočný darček sa dá vybrať s láskou a starostlivo. A menšie deti, tie majú radosť už len z toho, že odbaľujú papier, otvárajú škatule a majú tam nejaké prekvapenie - trenky s obľúbenou rozprávkovou postavičkou sú darček, nad ktorým dieťa pokojne bude skákať od radosti. Ak dieťa nie je rozmaznané, poteší ho aj drobnosť. A to musím povedať, že u nás bežne kupujeme hračky aj len tak, mimo sviatkov. Napriek tomu sú knihy, peračník do školy, oblečenie, kozmetika vďačným darčekom. Teda presne takto by som autorke radila, aby navodila pocit bohatých Vianoc.

natall113
21. dec 2023

Ja si pamätám že vždy sme so sestrou mali kopu darčekov ALE boli to spotrebné veci, pyžamo, rifle, kozmetika, knihy, nohavičky a podobne v detstve k tomu jedna dve hračky a takto to plánujem praktizovať aj ja s deťmi. Samozrejme ak by som sa dostala do tvojej situácie tak v pohode dva darčeky sú dosť nevidím tam problém.
Prípadne fakt v pepcu sú aj lacné spoločenské hry alebo dokup knihu ešte

majusik1304
21. dec 2023

Moje deti dostanú po 4 darčeky, u babky si nájdu dva, ešte od svagrovcov a od krstnych po jednom. Aj tak sa toho nakopí...Počas roka nedostávajú toho nejako extra veľa od nás....že by každú chvíľu dostávali niečo. Máme zaužívané, že darčeky sa dostávajú na narodeniny a Vianoce. Vždy majú niečo vytúžené, a to aj dostanú a veľmi dlho sa z toho aj vytesuju a aj investujem do tých darčekov, keďže je to len dva krát do roka. Športové potreby (bycikel, korčule a pod) väčšinou na narodeniny a ostatok na Vianoce. Počas roka tiež dostanú niečo, aj samy si môžu vybrať čo chcú keď je k tomu príležitosť, ale nie až nejako extra často...max 2x do roka...nie že by som im kupovala všetko načo ukážu....a teda Vianočné darčeky sú hračky. Deti sú ešte maličké....z oblečenia a pod by sa tak netešili...

fizbo
21. dec 2023

Teda ja zasnem. Nechapem co koho do toho, ake a kolko darcekov budu mat niekoho deti pod stromcekom. Ved kazdy ma uplne inu situaciu, kazda rodina je ina, kopec bohatych rodin si z principu nekupuje NIC, a vela chudobnejsich si kupuje kopec darcekov. A teraz vazne sa pytam, lebo neviem, moje dieta je este male - budu si tie deti medzi sebou v skole, skolke porovnavat kolko toho dostali? Alebo preco na tom zalezi?

mimaan
21. dec 2023

Nie, nie je to blbe... my by sme si mohli dovolit detom kupit viac, ale mame zasadu, ze jeziskovi "pisu" jeden darcek a este 1 drobnost k tomu dostanu. A kazdy rok sa tesia. Nazory, ako ze stari rodicia maju poslat 1-2 darceky a podobne treba uplne ignorovat, Vianoce su o tom, ze sa detom venujete, nie o tom sa chvalit, ze na to mam,tak im nakupit haldy drahych darcekov. Som rada, ze to uz vela ludi chape. Prajem krasne Vianoce! A uzivajte novy domcek! 🙂

anjelicek26
21. dec 2023

@fizbo co sa tyka toho, ci sa budu ine deti v skolke-skole pytat, co si dostal na vianoce - ano budu. Proste male dieta sa chce zo svojou radostou podelit a pochvalit, co dostalo...

betulinka1
21. dec 2023

U nas doma dostane kazdy 1 darcek. Sice tento rok hodnotnejší ale iba jedna krabica bude pod stromčekom pre deti. Potom od starych rodico a tak ale to ked pojdeme po navstevach dostanu aj blbosti. Ved nejde o to, aby tam bolo milion veci staci aj jedna co potesi.