Deň matiek - kvety od manžela

7. máj 2022

Ahojte, mozno to niektore budete kritizovat, ze riesim taku banalitu, ale zaujima ma ako to mate vo vasich partnerskych vztahoch zauzivane.
Ked je den matiek, tak ja alebo manzel, podla toho kto z nas ide do obchodu kupi kvety pre moju a jeho mamu.
Raz takto prisiel a doniesol dve kytice a spytala som sa ho, ze kde su kvety pre mna, tak povedal ze nie som jeho matka. Ale som matka jeho dvoch deti, ani jedno tehotenstvo nebolo nejak uzasne a oba porody boli narocne. Dostavate od svojichmanzelov kvety ku dnu mstiek?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
7. máj 2022

Ale on ma pravdu, nie si jeho matka 😂 Na den matiek dostavam darceky len od deti a ideme potom spolu sa niekam najest... ale kvety idu len svokre a babke 😂 Myslim, ze ako zena vo vztahu dostavas - valentin, den zien, meniny, narodeniny, vyrocie prveho stretnutia, vyrocie svadby a boh vie kedy este kvety, nemusis dostavat kazdy tyzden 😂

saxana000
7. máj 2022

Nie si jeho mama nema preco ti davat kvety..

aduskatt
7. máj 2022

Ja som dostala už včera kyticu a velkú krabicu Raffaela, dali mi obaja spolu so synom

viestta
7. máj 2022

Ma pravdu, nie si jeho mama. Ale zas je dosť blbé, že sa nepostaral aby si dostala kvety od detí. Na druhej strane, mne by bolo divne sa dožadovať kytice takto okato.

diamond007
7. máj 2022

Áno ale dá to dcérke do rúčky. A ja som zas k dni otcov mu robila s dcérkou.
Veď to je o Tom, že to dieťa to samé nespraví, stačilo by keby len capky s dieťaťom porobil a vystrihol z papiera. Mňa poteší hocičo, nemusia to byť kvety

veronikaszabova
7. máj 2022

Nie, od muza kvety ani nic nedostavam na den matiek. Ved nie som jeho matka 😂😂
Dostavam od synov.

stanulienkat
7. máj 2022

Vždy dostanem od manžela kyticu aj na MDŽ aj na Deň matiek, tak isto manžel dáva kytičku na MDŽ aj mne aj našej malej dcérke. A samozrejme vždy aj jeho mame.

henka123123
7. máj 2022

Nie

autor
7. máj 2022

@anjelicek26 skratka dnes kupil zase dve kytice a nejak ma to zamrzelo.
taky valentin nie je pre mna absolutne dolezity, uz davno nie sme zamilovany.
a nenosi mi kvety kazdy tyzden, je pravda ze mi da kvety hocikedy ked o to nestojim, ale na den matiek by ma potesilo keby tymi kvetmi povedal, ze je rad ze som priviedla na svet nase deti alebo nieco podobne.

horalka1986
7. máj 2022

Teoreticky ma pravdu, ale u nas to prakticky vyzera tak, ze muz kupi vzdy az dve kytice naviac a nenapadne (on si mysli, ze nenapadne) ich odnesie detom a tie mi ich potom davaju.

sissy27
7. máj 2022

No nie si jeho mama, to je snáď pravda 🤷‍♀️ A hádam ako matku svojich detí ťa vie dostatočne oceniť počas celého roka. Ak náhodou nie, tak v tento jeden deň to nezachráni ani tá najdrahšia kytica, že?
Chápem, že každú ženu poteší, ak dostane darček aj na deň žien, aj na deň ústavy, aj na troch kráľov a aj na hocijaký iný sviatok či deň. Ale nevynucovala by som si to a neodúvala sa ak nie…
Smutné je, že otvorene priznáš, že zamilovaní nie ste a v iné dni o kvety vlastne nestojíš… tak prečo ťa trápi zrovna deň matiek?

autor
7. máj 2022

@viestta to som sa ho spytala pred par rokmi a kytice sa naozaj nedozadujem.

saxana000
7. máj 2022

Potom by asi bolo rozumnejsiekeby ti ich dal v den narodenin vasich deti.alebo kupil male kyticky a strcil ich do ruk detom nech ti ich daju oni

autor
7. máj 2022

@sissy27 nevynucujem a neoduvam sa, len ma to zamrzelo.

alanko20
7. máj 2022

Neocakavam kvety od partnera. Darxeky si davame na Valentina obcas, vyrocie, sviatky. Ani moj otec nedaval mamine kvety a darceky na den matiek.

liljana
7. máj 2022

Kupil dvoje kvety, este aj pre svokru, tvoju mamu a este si na neho nastvana? 🙂 Uzi si zatial tie kvety pre rodicov, kym ich pojdete zaniest a chodte niekam na veceru.
Ked nemam problem, tak si nejaky vyrobim.

pribinak
7. máj 2022

Som matka jeho dieťaťa, dostala sim kyticu a syn mi kúpil veľké balenie Toffife

Si má váži ako matku a učí tomu aj nášho syna. Sa tu nebude ťahať za slovíčka či som matka jeho dieťaťa alebo nie som jeho matka
(Trápne aj pre mna)

Na deň deti tiež kupujeme sladkosti deťom a necakam že mi dá sladkosť Moja pomaly 80 ročná mamina lebo som jej dieťa

Ak by sme boli napr u našich tak by kúpil kvety aj pre moju mamu. Jeho už nežije

autor
7. máj 2022

@liljana nie som nastvana, som smutna. neviem kde si z textu pochopila, ze som nastvana?

zeny, naozaj neviete citat s porozumenim?
len ma to zamrzelo, on o mojich pocitoch ani netusi, a chcela som vediet ci ine zeny dostavaju kvety od manzelov ku dnu matiek, nic ine.

viestta
7. máj 2022

Otázka Kde je kytica pre mňa? Je podľa mňa dosť jednoznacna

lienka.7
7. máj 2022

Prepac, ale je to sedlak. Si matka VASICH deti, aj tebe mal dat kyticu spolu s deťmi, resp.ak su este male tak v ich "zastupeni".
Btw, ani tvoja matka nie je jeho matka, a kvety jej kúpil??? Logika asi ako on sorry👌

jaga18
7. máj 2022

Nie, ved nie som jeho matka 😃 Mne deti vždy v škole niečo pekné vyrobili, teraz dcéra spraví cheese cake a je vybavené. Nemám rada rezané kvety a deti to vedia, tak bud niečo upecu alebo donesú zákusok z cukrárne.

liljana
7. máj 2022

Tak smutna 🙂 Dostavas kvety pri inych prilezitostiach, darceky, stara sa o rodinu, zarobi, dava peniaze, stara sa o deti, o domacnost? Stara sa aj o tvoju rodinu - kvety svokre. Ak ano, tak smutenie, ze si "prisla" o kyticu navyse je uz tak trosku vymyslanie ... 🙂

petamich
7. máj 2022

mame jedno male dieta (nema este ani rok) a uz som dostala kvety, lebo ich kupuje manzel v mene dietata a uci ho tak od mala ako to ma vo vztahu vyzerat - alebo ako chceme, aby sa raz spraval ku mne a neskor k svojej manzelke a tiez moji blizki kupuju matkam svojich deti 🤷‍♀️

hederamonstera
7. máj 2022

Ja ta chapem, aj mna by potesilo, ze mi da moj drahy nejaky kvietok, aj keby ho utrhol niekde na ulici. Len, ze ma oceni ako matku jeho 3m syna.
Ale ja som nedostala nic ani za porod, takze uz neriesim. Zvykla som si, ze nie je na taketo veci (ani valentin ani vlastne nic). Jeho tatko je v tomto taky, nijaky, ufrflany.
Aj ked zamrzi a bojim sa, aby sa to nenalepilo aj na nasho syna.

jaskolka
7. máj 2022

Nie, je to deň matiek. Ja nie som matka svojho manžela
Čiže muž dáva darček svojej mame a tvoje deti (ak už chápu ten sviatok) zase tebe

sindyem
7. máj 2022

Manzel ma pravdu. A aj ako matku svojich deti si ta predsa uctil kyticou na MDZ. Pre neho si predovsetkym zena, jeho zena, ktoru si vybral a rozhodol sa s nou mat aj deti. Ano, si matkou jeho deti, ale to vsetko spada pod "jeho zenu". Ocakavat od muza kyticu na den matiek mi uz pride fakt take...neviem. Co ti neprejavuje za to ze si dobra matka jeho detom uctu kazdy den? Treba trvat na nejakej kytici? Darceky na den matiek dostavala nasa mama len od nas deti. A ked sme boli velmi malí vacsinou nasklbane kvietky niekde na poli a k tomu nakreselene srdiecko alebo nieco...tatino sa postaral len o to, aby sme na to ako deti nezabudli, maximalne nas vzal na to pole....

pininka1
7. máj 2022

Maju vsetky matky sviatok, nie len ta jeho. Ja dostavam, dokonca aj od muzovho stryka stale na den matiek. Minimalne tym uci svoje deti aby mali uctu k zene ktora ich porodila, kedze deti sa nam nerodia 16rocnd ktore hned vedia za maju mamke zablahozelat. Je to len jeho vyhovorka, a setrit na jednom kvete ktory by este dal matke svojich deti je dost smutne.

danica2711
7. máj 2022

a ty čítaš s porozumením? Väčšina ti to tu píše jasne: NIE SI JEHO MATKA. Na Deň matiek dávajú kvety/dary deti svojim matkám. Manžel má kopu iných príležitostí, kedy ti môže dať kvety (a oceniť vás ako manželku a matku jeho dieťaťa), ale Deň matiek to nie je.

qwer2019
7. máj 2022

Ja nedostanem od muža kvety, ako sú roky dlhé. Nech je hocijaký sviatok, nesvietok. Vie, že by som chcela, ale nedá mi. Že je to strata peňazí kytice, že čo z toho mám. Deti máme ešte veľmi malé, takže zajtra nedostanem absolútne nič... ale nevadí, stačí mi, že ma deti vyobímajú. To že ma ľúbia mi dokazujú, každý deň v roku... Niektorí chlapi jednoducho nie sú na takéto veci. Aj mňa to mrzelo, ale za tie roky som si zvykla. Nie je všetko len o darčekoch, treba to brať tak. Najväčším darom ku dňu matiek, by malo byt, že máme doma šťastné, zdravé deti. 😇 Pekný deň