Dávate si záležať na vianočných darčekoch?

21. nov 2024

Dávate si záležať veľmi na vianočných darčekoch ? Lebo ja sa snažím každému členovi rodiny aj priateľovi neviem čo vymyslieť zabaliť atď a väčšinou to každý odpinkuje nejakým sprchovým gélom,hlavne priateľova rodina,mne to prídu tak zbytočne darčeky ,že lepšie možno nedať nič,neviem prečo ale prídu mi zbytočne a hlavne preto,že napr. rozmýšľam čo dať priatelovej rodine a oni to stále odbiju nejakou somarinou,že mi príde že lepšie si nedávať nič

doriiis
21. nov 2024

Roky si my dospelí nedávame nič na Vianoce.A všetci zijeme

babushkaem
21. nov 2024

Ja som taka, ze mi to robi radosť 😀 mne je jedno kto mi co da, aj tak vsetko mam, ale keby mozem kúpim dsrceky všetkým

viera77
21. nov 2024

Takže ty vymýšľaš originálne darčeky, balíš ich, daruješ a potom čakáš od obdarovaných to isté? Mne toto celé príde ako len vianočná "povinnosť" a nie ako darovanie niečoho niekomu od srdca. Veď nedaj nič a ten sprcháč už zaručne nebude, jednoduché, nie?

sense
21. nov 2024

Dávam dary lebo chcem dotyčného obdarovať nie preto že sa to patrí. Alebo že čakám dar od druhého. A taký sprchac využijem viac ako nejakú hlúposť do domácnosti, alebo nedajbože nejakú sosku

reanda
21. nov 2024

pockaj dvadsat rokov a aj ty budes mat po krk neustaleho vymyslania originalnych darcekov pre celu siroku familiu.. kym ta to bavi, tak si to uzi!

lindous
21. nov 2024

Snažím sa vždy úprimne potešiť darčekom, nie je len na Vianoce, tam sme to medzi dospelými obmedzili na najbližšiu rodinu, ale neočakávam to nutne späť…samozrejme, poteší ma, keď vidím, že ten čo daruje si dal záležať a vybral darček osobne pre mňa, ale chápem, že nie každého to je parketa… a teda keď sa ma niekto pýta, čo by som chcela, tak naznačím, všeobecne poviem čo by sa mi hodilo, po čom som sa obzerala, neodpovedám neviem 😅

minenkak
21. nov 2024

Najvyšší čas aby si prestala riešiť na Vianoce darčeky,čo tak si užiť voľno,dobré jedlo , lyžovačku, návštevy

zobaka
21. nov 2024

presne v minulom dieli extremnych premien chlap daroval zene Dove sadu pod stromcek 😝 chudak zena, pri tom bolo vidiet, ze netrpia nudzou, absolutne ziadna snaha o prekvapenie

romino
21. nov 2024

my velmi neriesime, strasne vela krat z toho bol len blby pocit, vec co dotycny vlastne ani nevyuzil .. sa to kupovalo len preto ze to bolo v tych rokoch trendy a pod. ..takto maju ludia kopec materialnych veci kade-tade pozakladanych.
Alebo v pripade oblecenia, clovek moze mat ine predstavy, potrebovat vlastne inu velkost atd.
Ja ak nieco potrebujem, na daky sport a pod. - sam najlepsie viem, aku mam predstavu, materialy, model atd... a kde to kupit. Vyslovene ma to vie vytocit ked niekto zhana "nasilu" .. "lebo vianoce, patri sa".
A potom sa tvarit potesene pri rozbalovani, aby clovek tu druhu stranu "neurazil".

Napr. aj knihy by mohli byt dobry darcek ... ale tiez ked to sledujem, polovica ich bola v minulosti nakupena zbytocne, prakticky nikto ich ani necital, a iba co police plne.
Alebo co casto vidim, rozne pyzama a pod. - ma dotycny clovek viacere kusy z daneho oblecenia, ale len preto ze podostaval dalsie .. nasledne vyraduje tie trocha starsie.. co by inak normalne este dalej nosil.
Cisty materializmus.

Darovat si veci , medzi sebou dospeli - asi je to aj dost taky prezitok zo starsich cias, ked boli materialne veci predsa len vzacnejsie, vyber zlomkovy ...

zuzinabila
21. nov 2024

Ano, uz od septembra s manzelom seriozne hladame,diskutujeme co detom.vsak aj sebe🙂moj muz je na darceky totalne vysadeny,co on vymysli vzdy detom (resp.dceram:)),to mna by ani vo sne nenapadlo

petamich
21. nov 2024

Ano ja si davam, snazim sa cez rok si znacit, ked niekto nieco spomenie, hlavne najblizsi a potom kupit nieco take, nedavam zo zasady sprchace a sampony 🤷‍♀️

cimage
21. nov 2024

My sme uz zrusili darovacky. Kupujeme len detom a rodicom. Kazdy rok im davam fotoknihu s fotkami vnucat. Je to kopec prace, ale aspon to nie je blbost co stoji v skrini.

janinah
21. nov 2024

Nie,vianoce u nás nie sú o darcekoch.