Nie som nevesta, ani blízkí príbuzní páru. Nechcem si dávať zložité účesy za veľké peniaze.
Stačí ak vyžehlím môj vlas na svadbu? Čo si myslíte o tom? Prišla by som neupravená ostatným? Patrí sa ísť ku kaderníčke?
Ďakujem za odpoveď. 🙂
Idem kadernícke a aj vizážistke. Chcem byt upravená, nechodím na svadbu každú druhy víkend
Zalezi aj od svadby..na svadbe, kde bolo 70ludi a trvala celu noc, tam som isla riadne upravená účes + make-up
Brat sa zenil nedavno, bolo nás 10, cela svadba trvala cca 2hodiny aj s obedom, tam som sa malovala a cesala sama
@tl999 áno, dávam, dokážem sa upraviť aj sama, ale na svadbe potrebujem, aby účes vydržal dlho a je to podľa mňa výnimočná udalosť, nekoná sa každý mesiac
Nemusíš mať strojený účes, keď si hosť na svadbe. Upraviť si vlasy a namaľovať sa dokážeš aj sama. Keď som videla strojené a skoro hneď rozpadnuté účesy na "hosťkách" na svadbe, tak som bola rada za moje prirodzene rozpustené vlasy 🙂
Davala som sa. Ale posledne dve svadby uz nie.
Aj teraz ideme. A budeme cestovat 300km. Takze aj tak nema vyznam niekde tam zhanat kadernicku. Namalujem sa sama.
Nie, keď niesom nejaká blízka osoba na svadbe alebo tak tak ani nedávam nijaký špeciálny účes
@tl999 nie, nemam dobre skusenosti s ucesmi od kaderniciek. Bola som 3x a 3x son dosla s placom a musela som si vlasy rozobrat a prerobit. Takze za mna: kludne si vyzehli, pripadne si kup nejaku peknu ozdobnu sponku/hreben a si pripni na boku polku vlasov, alebo si najdi nejaky tutorial na youtube na nejaky uces co sa ti paci- tip: vlasy si umyj den predtym a ked si bides robit nejaku kontu, tak si uz predtym nastriekaj lak na vlasy, aby sa ti tak nesmykali
Ja fakt nerada chodím ku kaderníčke, pre mňa je to niečo, ako ísť k zubárovi. Strihám aj farbím sa väčšinou sama. Ale na svadbu som si dala robiť účes. Hlavne preto, že sama na to nie som extra šikovná a keď chcem, aby to vyzeralo dobre a nechcem prísť o nervy, zverím sa radšej do odborných rúk.
Na tvojom mieste by som si len vyzehlila vlasy a pekne sa namalovala. S peknymi satami uplne v pohode
Tento víkend som bola na svadbe a ideme aj v septembri, vždy si dávam robiť vlasy keď len aj obyčajne vlnky..ja si doma také pekné nespravím, tiež sa objednávam aj kozmetičke páči sa mi keď som nalíčená inak ako bežný deň
Ja si vlasy neviem upraviť. Je to s nimi katastrofa. Takže ja áno aj keď len vyfúkať ale proste aby som mala vlasy upravené. Maľovanie väčšinou zvládnem sama.
ako kedy. .ale na väčšinu svadieb cestujeme v sobotu ráno/doobeda mimo nášho bydliska, takže kaderníčku nestíham.. na väčšinu svadieb sa preto chystám sama.. dokážem si urobiť jednoduchý účes s ozdobnou sponou alebo natočiť vlasy... prípadne si nechám len rozpustené vlasy
Maľujem sa sama doma, za tie roky už viem, čo sa mi hodí a v čom sa cítim dobre. A vlasy...záleží od môljho outfitu, veľkosti svadby, miesta konania a okruhu pozvaných ľudí. Na mnohé svadby som sa česala sama, občas to boli iba jemne natočené vlasy, inokedy jednoduchší účes podľa youtube. Na svadbu brata a švagra som sa ale zverila kaderníčke. Nemíňam na seba veľa peňazí, nemíňam tisíce na luxusné handry a kabelky, tak prečo si raz za čas nedopriať a necítiť sa pekne a žensky? Kaderníčka to zvládla skvele, sama sebe som sa páčila a mala som dobrý pocit, keď som sa stretla s rodinou a známymi, ktorých som dlho nevidela, že nevyzerám ako zanedbaná žena, čo pri deťoch zabudla na seba.
Podľa mňa úplne stačí že si vyzehlis a celkovo sa upravis.
Zas nemusí jednu rodinu stat svadba celú výplatu, ak si ma každý kúpiť róbu a platiť kadernícku a kozmetickú a plus dar novomanželom.
Podľa mňa naozaj úplne stačí že sa upravis
Ano a aj licit sa vzdy dam.
Nie, pokiaľ to nie je ze som nejaký "špeciálny" hosť, napríklad svedok, prvá druzicka, či sestra nevesty.
Vlasy si buď vyzehlim a zopnem ozdobnou sponou, alebo len vypnem a hotovo.
@tl999 zalezi od vlasov...ja som sa aj na vlastnu svadbu cesala sama 😁 24r som mala, krasne huste dlhe vlasy, vypla som, dala celenku 👍...ku kadernicke chodim az teraz co mam kratky uces. A aj tak sa sama ucesem najlepsie kedze mam vlnite neposlusne vlasy, kadernicka sa vzdy potesi ked poviem ze chcem len presusit, vlasy sa potom usadia same. Skusala mi tvarovat uces a nasmiali sme sa obidve.
Podľa mňa úplne stačí, keď si to sama vyžehlis. Pokiaľ nie si špeciálny hosť alebo nevesta, tak nemusíš ísť ku kadernícke.
Naposledy, ked som isla na svadbu, tak som si uces robila sama a budem aj teraz. Nechce sa mi chodit ku kadernicke a este platit za mozno nevydareny uces.
@tl999 jasne, úplne stačí keď si vyzehlis vlasy, bude to pekne ❤️
Ja nechodím ani ku kadernícke ani k vizážistke. Zbytočne vyhadzovanie peňazí. Keď ešte riešis dar, šaty a neviem čo, cestu... Ako halo, kde sme aby som toľko minula kvôli 1 dnu... Každá žena sa dokáže pekne namaľovať aj vlasy spraviť, vlnky, žehliť... Šikovnejšie aj vypnúť. Nejaký doplnok na vlásky a hotovo... Aj na nete sú rôzne návody a dnešné žienky sú oveľa šikovnejšie ako keď to bolo voľakedy, aj vďaka internetu. Keby som nevesta, tak určite idem, ale ako hosť, načo? A i tak nevesta má byť najkrajšia 🤣 takže ju nech robia profíci a nech to stojí za to. Ten deň je o nej, nie o mne 😉❤️. Stačí ak budem príjemný hosť s dobrou náladou. Nepotrebujem byť princezná Antonieta 😉
Ja vzdy idem kadernicke a aj dcery... prijde mi to vhodnejsie, tak ich doma neucesem...