Ahojte, nemate nahodou niekto skusenost so svadbou bez hostiny? Dava sa v takejto situacii svadobny dar alebo nie? Ledze ide len o obrad v kostole so 6 ludmi? Dakujem
@hustlerko12 Ja by som tiež dala nejaké peniaze a hlavne, keď je to nejaká blízka rodina ako sestra a pod.
@elenka74 no ide o kamaratku 🤷♂️
Ja by som kupila nejaku drobnosť- kartu a fotorámik a pod. Peniaze sa podla mňa dávajú aby mladomanželia neboli na svadbe tak stratový. Určite by som nedavala dar/ peniaze v hodnote viac nez sto eur, ked som nikde nebola
Dáva sa ked je hostina. Lebo všetci vieme koľko stojí to jedlo, pitie, dj... 🙂 bez hostiny iba drobnosť ;)
Len teraz to bude zložitejšie, čo kúpiť, keď je všetko zatvorené, ani kvetinárstva nefungujú.
@elenka74 ved prave toto je dalsi pruser ked je vsetko zatvorene
@hustlerko12 poukazku na vytlacenie obrazu na platno. Stoji to okolo 20 eur a mozu si vytlačiť svadobné portréty 😉
@c_est_la_vie Len kde tú poukážku teraz kúpi, iba ak by sa dalo online.
My sme mali svadbu bez veľkej hostiny, iba rodicia a stari rodicia...vraveli sme ostatnym, ze nic nechceme, ze to je hlupe, ale niektori dali aj tak
@elenka74 da sa, niekedy to aj na zlavomate predávali. Treba pozriet zlavomat, zlavadna, pripadne eshop faxcopy, cewe...
@c_est_la_vie Aspoň že tak
Dala by som do obálky peniaze ... či s hostinou, či bez.
@elenka74 kvetinárstvo ti spraví kyticu na objednávku... Prídeš len po kyticu
ja som tak kamaratke dala 50€ do obalky
Aj ja by som dala aspon 50€.
@hustlerko12 my sme boli kamaratom na svadbe co mali len obrad bez hostiny (zrusena kvoli covidu), a peniaze sme dali s prianim.. vlastne vsetci z partie davali svadobny dar normalne aj ked len obalku
@hustlerko12 brat mal v novembri, hostia ktori neboli na hostine (na hostine nas bolo7) doniesli mladomanzelom darceky pred dom.
@hustlerko12 zalezi na vela veciach, bolo oni vam na svadbe? Ak ano urcite, lebo oplatit treba.. A tak isto v druhom prípade oni asi pojdu k vam na svadbu ak ešte nie ste vydata takze tiež áno
My sme mali bez hostiny v októbri, všetci dali do obálky nejaké peniažky. Ale rozdávali sme aspoň výslužky a hostina bude dodatočne až sa bude dať.
My sme mali v októbri svadbu bez hostiny a dostali sme peniaze. 🙂
@hustlerko12 zalezi od okolnosti - ci ste si blizke a pod, pripadne sa mozte partia zlozit na nieco po com viete ze tuzia. Ale nejako extra by som to nehrotila, dar najskor netrafis, peniaze sa v tomto pripade dako nehodia - 50 eur je podla mna dost kedze si nesla na hostinu a neni ti to trebars sestra a 10 je zas trosku usmevne. A hlavne ja mam napr darcek pre kamosku k malickemu a uz par mesiacov som jej nemala prilezitost to dat vzhladom na okolnosti..
@hustlerko12 vieš zohnať darčekov poukážku na čokoľvek, keď poznáš pár vieš vybrať, keď ide o začínajúci dvojicu možno z nejakého elektr pripadne z nejakého eshopu kde si vedia kúpit čokoľvek, keď kamošku poznáš možno vieš čo by sa hodilo, sú aj eshop kde sú poukážky aj inej ako dvojciferné ci trokcifernej hodnoty 🙂 dáš do obalky s blahoželanim a vybavene 🙂
@hustlerko12 Tak ja osobne by som dala peniaze len vtedy,ak tá kamarátka bola na mojej svadbe a dala mi peniaze..Ale inak nie.. Tá poukážka na fotku na plátne je podľa mňa dobrý nápad 🙂
@hustlerko12 My sme sa s manželom brali teraz v novembri a nakoľko to situácia nedovolila vziať sa inakšie ako bez hostiny, svadbu sme už totižto raz presúvali, tak sme sa zobrali bez hostiny. Povolenia sme mali také, že 50% kostola mohlo byť zaplneného, tak do kostola vošli všetci čo boli pozvaní, tak väčšina prišla a svadobný dar nám dali normálne už pri gratulovaní v kostole.. ostatní, keď sa dalo prišli posedieť a taktiež vždy doniesli nejaký dar.. väčšinou to boli €.
@ajko2011 zdravím. Chcela som sa opýtať ako to prebiehalo po obrade. My budeme mať tiež teraz 1.10.2022 ale chceme iba obrad nakoľko budem už v 8mom mesiaci tehotenstva. Vopred oboznamime všetkých pozvaných na obrad že hostina nebude, pre nás je svadba iba formálna príležitosť. Nejde o dary, ale ako to bolo po obrade? Rozmýšľam či to nebude trápne keď povieme že súper ďakujeme že ste prišli ideme domov a každý z vás vlastnou cestou? 🤣 Ďakujem
skúsenosti nemám, ale ja by som dala e...