Darovali ste niekomu darcek a dodatocne ste si uvedomili alebo vam bolo povedane, ze to bolo nieco nevhodne?
Určite áno, ale vytknute mi to nebolo
@zmrzlinka2021 A co to bolo?
Áno, stále mi ten darček príde ako super nápad, žiaľ adresát má iné zmýšľanie.
@animus A co to bolo?
Neviem o tom, ale ja som dostala nevhodných niekolko
My sme si takto s kamoškou darovávali úplné blbosti. Ona mne raz vrecko múky, ja jej gumeného potkana... Raz som jej chcela kúpiť ozajstný darček, tak som jej kúpila sklenený svietnik, ktorý som ale cestou v autobuse nešťastnou náhodou roztrepala, tak dostala črepy pre šťastie v darčekovej taške.
Ci som dala neviem- nikto sa nestazoval. Ale dostavam previdelne na sviatky flase s alkoholom a to 22 rokov nepijem teda od svojej 18.
Neviem o tom, ale ani tí, ktorí dali nevhodný darček mne o tom nevedia, takže nič nie je vylúčené 😂 pár univerzálnych, prvoplánových, nepremyslených a neosobných darčekov som ale už dala, takže je možné, že zostali neyvužité, no nemyslím (dúfam), že boli vyslovene nevhodné 😅
Urcite ano,ale nikdy mi to nepovedali. Ja som naopak dostala nevhodnych a trapnych darcekov XY, neriesila som to. SLusne som podakovala a vyhodila som to.
Áno a chystám sa na to aj tieto Vianoce.🤭 Akože nie naschvál, ale niektorým ľuďom skrátka nevyhovieš.😅
@suge A co kupujes?
Kupujem všeličo. Väčšina vecí je buď okomentovaná ako pridrahá ("šetri si peniaze pre seba" ) alebo z nejakého dôvodu pôsobí zaväzujúco, aj keď pridrahá nie je ("ale ja pre teba nič nemám"). Dokelu ľudia, ak už nemáte radosť ako obdarovaní, doprajte radosť aspoň darcovi.😄
To neviem, keďže sa nikto nepriznal 😂
ja neznasam, ked sa ma opytaju co by som chcela na Vianoce, vymenujem xy veci a potom pride otazka a nieco lepsie nechces?
Ja minule vianoce. Na nete vyskocila reklama na take tie "jemne" personalizovane hrnceky 🙂 (rozumej, vyberies si obrazok napr. zo zadu sediacej rodinky na brehu rieky a vyberas pocet osob, ci sh to zeny, chlapci a pod. , z moznosti vyberas potom vlasy, uces, oblecko a dopises mena). Nejak sa mi to zapacilo tak som cela vytesena vyrvorila navrhy pre svagrinky, dala urobit a ked to prislo, otvorila som balik, kukla a prva myslienka...."no dokelu, cista traposina toto tu". Ako neboli zle, boli pekne, vsetko ok. Len dajak mi to nakoniec prislo, ze asi trapne to je. Bojovala som so sebou, ci to teda davat pod stromcek. Nakoniec som dala a reakcie obdarovanych uz nevidela. Nerozbalovali to ked sme tam boli, tak neviem ci sa zacali rehotat, ci ochkali achkali ake super....netusim. Ale teda nemala som ziadnu odozvu, ze perfektny napad...tak asi skor traposina :/ No, uz neriesim, tento rok nemam pre istotu pre nich nic 🙂
Urcite som dala nevhodny darcek, ale ak aj nikto to nekomentoval. Aj ja som dostala, nerobim z toho tragediu
Pred pár rokmi nám babka všetkým kúpila také tie starecké papuče, či topánky, ani neviem čo to sú, z vonku vyzerali ako chemlon, mali zips. Všetkým, deťom, aj dospelým. Mladým starým. 🙈
A ja som dala manželovi taký istý darček ako jeho mama, na moju smolu až po nej. 🤣
Ano. Darovala som mame vreckovky. Myslela som ze to je perfektny dar a ukazalo sa ze to sa nesmie, lebo privodis obdarovanemu plac.
Ja som asi divná, ale mne by prišiel asi nevhodný darček len niečo erotické alebo vulgárne, inak nepovažujem žiaden dar za nevhodný.. alebo mám takú slabú fantáziu.. čokoľvek čo sa mi aj nehodí nejako využijem, darujem ďalej ak je príležitosť a niekto to potrebuje.. ak niekto považoval dar odomna za nevhodný tak jasné že stať sa mohlo, ale nebolo mi nič povedané..
Urcite si dala nevhodny darcek a velakrat len ti to nepovedali. Tak ako ty si nepovedala ked sa ti nieco nepacilo
Nedaroval som nevhodný,lebo viem,že o ten darček záujem bola,akurát,že vraj už si ho kúpili.
A obdarovaná mi to rovno povedala,že čo ona s ním bude robiť,že veď budú mať dva a odišla z miestnosti. Čiže som sa veľmi nepríjemné cítila,nevedela som,čo teraz....tak som navrhla,že ho vrátim a kúpila som presne,čo chcela. Veľmi trápna situácia a vetu,aj ponižujúci povedané. Ale,čo už.
@silvike ja síce personalizované veci rada nemám,ale zase hrnček poteší a určite by som to nepovažovala za nevhodné. Nakoniec,prečo nie,minimálne preto,že hrnčekov nie je nikdy dosť.
Určite a takisto ich dostávam . Nechcem vyznieť trápne a nevďačne, ale pre mna je nevhodný darcek skorokaždý , ktorý si sama nevyberiem. Jednoducho sa neviem tešiť napr. Zo šperku , ak mám rada biele zlato a dostanem žlté uplne mimo mojho vkusu .
@terezka1947 mam tolko darovanych hrncekov, ze ani ich nemam kde ulozit a aj tak pouzivame len tie nase oblubene. (lepsie povedane, ze mala som, lebo vsetky nepotrebne skoncili v charitnom dome pre bezdomovcov). To iste sviecky, to je pre mna absolutna zytocnost, s ktorou neviem co robit.
@viestta aj ja pijem z toho "svojho",ale vždy lepšie hrnček ako sviečka,či iná vec. Ale ja by som nikomu nepovedala,že už to mám,že sa mi to nepáči,že....lebo väčšinou tí ľudia človeka chcú potesit-aj úprimne.
A ja také darčeky,čo nevyuzijem darujem....buď do nejakého centra,buď do charity shopu,či do tomboly...tých možností je.
@terezka1947 ani ja nikomu nepoviem, ze s tym darcekom sa netrafil. Predsa len mala som detsku izbu. Na druhej strane mi je luto, ze ten clovek minul peniaze na nieco co je zbytocne. Ten hrncek este najde nejake miesto kde bude uzitocny, ale co s tymi svieckami, kadejakymi "originalnymi" pracholapacmi? Preto ak to nie je vyslovene vyziadany darcek, tak radsej kupujem nieco na zjedenie ak neviem co.
@viestta plne s tebou súhlasím. Ja pracholapace tiež nemusím. A keď chcem niekomu,koho nepoznám,urobiť radosť,či poďakovať sa....začala som kupovať nejakú jedlú vec. Buď kvalitný med,nejaký košík pochutín,či niečo,čo zje.
Este sa mi to nestalo, ale ja uz som dostala taky darcek a nepovedala som nic a viac krat som uz taky darcek dostala.