Ahojte, ak vaše deti veria že darčeky nosí Ježiško, chodí aj k starým rodičom? Do koľkých rokov si našli deti niečo pod stromčekom aj u rodiny?
Jezisko nosi darceky ako u nas doma, tak aj u babiek, dedkov, krstnych atd. Chodime pocas Vianoc, sviatkov a v ramci tohto obdobiach po navstevach ku kazdemu, alebo s krstnymj sa stretavame u babkach a donesu pod stromcek tam. V nasich rodinach je to takto zauzivane. Tak isto som si aj ja ako dieta vzdy nieco pod stromcekom nasla u mojich babkach a dokonca aj ako dospela ked som bola. Jedna babka davala az do kym zila vzdy nieco (resp. moja mamina jej nakupila vzdy pre nas jej vnukov) a druha babka davala ak si dobre pamatam kym sme vnucata nezacali pracovat.
U nasich chodi. Dalsi rok chceme vysvetli. (Ja by som uz od zaciatku,som rada,ze konecne manzel zacat uvazovat....) Vek 5 a menej.
Mám 30 preč a u dedkovcov mi doteraz nechá darček aj Mikuláš aj Ježiško 🥰🥰 niečo symbolické napr. Sviečku, ponožky vianočné atď. Ale dcéra si vždy nájde u prarodičia tiež niečo
Na Vianoce nie, lebo babka je s nami. Ale u nas nosia darceky aj 3 krali, zijeme v Spanielsku. A vtedy si deti rano najdu aj u nas aj u babky.
U nás stále "chodí Ježiško" aj keď asi od 5.-6. rokov vie,že to tak nie je😂
U našich kým nezomrela moja mama, odvtedy dedko na darčeky dlabe, čiže už 3r. nedostali nič (ani na narodeniny, meniny). U svokrovcov dostávajú stále darčeky, nie len na Vianoce, ale vždy keď tam ideme, na Vianoce samozrejme kopec darčekov. A aj my dostávame darčeky na Vianoce u nich. Takže aj my kupujeme babke a dedkovi viacero darčekov, keďže aj my dostávame viacero atď atp, no, proste jedna kopa darčekov u nás na Vianoce a druhá pomaly rovnaká kopa darčekov u svokrovcov. Predpokladám, že keď jedného dňa svokra náhodou zomrie skôr ako svokor, tak zrazu bude po darčekoch. Aha a najstaršia vnučka má 12r.
@ivangeline nechapem co pises
@malinovka333 ...ze u nasich starkych su aj darceky pre deti a ...ze o rok uz darceky nebude nosit imaginarny Jezisko ale vysvetlime,ze sa obdaruvame navzajom. ;)
ano, Jezisko chodi aj k starym rodicom, a aj ja ked som bola dieta (a aj neskor pubertiak), Jezisko chodil k obom babkam 🙂 a dokedy, uff veru nepamatam, ale viem ze daavno som uz na Jeziska neverila 🙂 a babky si vzdy nasli nejaku drobnost, kozmetiku, sampon,.. chceli urobit radost a to sa vzdy pocita 🙂
neviem ako moja mama, ale ja to s mojou mamou a svokrou riesim tak, ze jednoducho darcek/vec, ktoru by som sama kupila, navrhnem jednej aj druhej, nech kupia, nastastie v tomto sme sa s rodinou rychlo pochopili a nekupuju synovi nezmysly, s ktorymi sa nezahra a nevyuzije.
prip. si sami vypytaju aku velk. oblecenia nosi a ze nieco kupia, to nechavam na nich