Baby prosim ako by ste reagovali??? Na vianoce som kupovala darceky aj priatelovym rodicom, su to velmi vyberavi ludia, vacsinou az takym neprijemnym sposobom...nic im nie je dost dobre, alebo sa im zdaju darceky lacne, nikdy poriadne nepodakuju, stale pocuvam ze oni take nepouzivaju...pritom sa snazim kupovat univerzalne veci, napr kolekciu cajov atd...priatel mal s nimi vzdy taky isty problem, povedal ze nech im nic nekupujeme, ze sa nemam preto trapit...lenze oni nam aj mne osobne vzdy nieco kupia, vacsinou su to veci ktore tiez nepouzivam, vzdy sa velmi snazia nechat tam aj cenovky....skratka nechcem ani ja od nich nic dostavat, mam z toho stresy lebo viem ze to neni uprimne a vepmi neslusne z ich strany ze oni vsetko ofrflu...teraz bol u nich ftajer a poslali mi nejaky darcek...s frajerom som sa pohadala ze naco to bral ked vie aky je problem ale on sklopil usi a ze co mal robit ked mi jeho mama kupila...
Juuuj prosím ťa nehadaj sa s frajerom, držte spoluuuu ❤️. Zato že má rodičov chujov on nemôže predsa.... Veď on je medzi 2 mlynskými kameňmi. Donesie domov, pozrite čo to je a ak nejaká kozmetika univerzálna, tak to prebaľ do iného papiera, len strhni dolu cenovku a - aká to náhoda - kúpila si im úplne to isté! 🤣 Pošli nabudúce po priateľovi naspäť 😁
@natalka13 lenze mna to trapi ze ja akosi neviem nic dat na revans lebo nic nechcu a vsetko ofrflu...doma mi rodina tiez za to nadava ze by som im mala neviem ake dary kupit lenze nikto si nevie predstavit aki su to ludia ze naozaj nic im nie je dost dobre a ked aj nieco kupite co pouzivali tak povedoa ze uz to nepouzivaju lebo to nebolo dost bio...
ako pise natalka podakuj a hlavne si nabuduce ne/kupovanie vzajomnych darcekov vydiskutujte vopred aspon 2 mesiace.
Ved napis co take si dostala?
Kúp poukaz do bioshopu niekde tam v okolí a nech si kúpia čo chcú 🤷.
@kacena4 ja som to diskutovala ale vobec ma neberu do uvahy...ze oni nam kupia a my im nemusime
@natalka13 po minule roky kozmetiku a teraz neviem co lebo som to neotvorila ani
to kvoli kozmetike robis take halo... prepac, sak im kup poukazku nech si vyberu co chcu napr. tiez kozmetiku alebo knihu alebo v obchode kde radi nakupuju...
@kacena4 neviem ci si citala co som pisala...ja im kupil aj veci ktpre by mohli vyuzit aj poukazky uz som ale ide o to ze vzdy ked im dam nieco ja povedia ze nacp som to kupovala ze oni to nevyuziju nech si to vezmem
Proste je to velmi neprijemne
a kde je problem vsak s tebou komunikuju a ak maju pocit ze nevyuziju vezmi a vyuzi ty, a nech ti to vobec nie je neprijemne. proste ak mas priatela musis vsediet prijat aj jeho rodicov aj ich "muchami" a nie citit sa neprijemne
vôbec sa nestresuj - ich nezmeníš… kúp čo uznáš za vhodné, drčeky od nich ak využiješ využi, ak nie tak nie … a hoď to za hlavu… moja svokra mi to robí celý život, aj dnes bola u nás a ani slovkom nespomenula - ale ja to tak beriem, že je to jej vizitka a nie moja ☺️
@kacena4 no je to neprijemne...lebo ked davas niekomu dar zvycajne sa patri podakovat a nie povedat ja to nechcem nechaj si to alebo my take lacne nepouzivame (a nie nebola ta vec lacna)...ja som takto vychovana nebola
Dajte spolocny darcek s priatelom. Dar nech vyberie priatel. Ak on kupuje drahsie dary, ty prispej takou sumou, za aku dar kupujes aj teraz.
ak by mi povedali že také lacné nepoužívajú - tak by som sa spýtala aké teda drahé kupujú… a ak by tá moja vec bola rovnako drahá, pekne krásne by som im to povedala ☺️
@monsterablue uz aj to sme skusali a vratili nam ho
To nevadi, ale uz je to viac priatelov problem ako tvoj.
Ja by som to spravila takto: dala im darček, oni by to ofrflali. Následne by som im pokojným kludnym hlasom povedala, že "už nemám záujem dávať ani prijímať darčeky, lebo tam nevidím žiadnu vďaku a o tom to je, nie je to o tom čo dostaneš ale o tom že si na teba skrz dary ten človek spomenie."
Nie si povinna darčeky dávať.
Joooj, to tazko s takymi nevdacnikmi. Ked stale vam vsetko vracaju naspat, nabuduce kup nieco co chces ty a budes to mat. A hotovo.😃
@rozkvet1 toto je velmi dobra rada...sice je mi jasne ze asi so mnou uz nikdy neprehovoria lebo ak niektp urobi nieco co oni nechcu, je zle
nechaj to tak... ja tiež kupujem darčeky ale nerada dostávam .... skús len poukážky do rôznych obchodov a nech si vyberú sami.
Robíš z toho vedu , veď nic nechcu , tak nič nekupuj . Pre mna úplne jednoduché
… no neinvestovala by som do nich ani €. Za darček poďakovala a neboj nabudúce Ti už nekúpia keď nedostanú … Veď si za tie peniaze kúp radšej niečo pre seba
A prečo si po priateľovi neposlala im nejakú blbosť? Reakciu by si nevidela, tak by tá to toľko nejedovalo
Za darčeky sa ďakuje, nerevanšuje ☺️
Dajte spolocny darcek a pribalte k nemu listok s niecim ako: "Mozno nie dokonaly darcek, ale od ludi, ktorym na vas zalezi."
Ak ofrflu aj to, tak uz asi len zrusit darceky uplne.
Do budúcna by som im darovala darčekovú poukážku do nákupného centra, kde chodia nakupovať. Vyberú si to čo práve potrebujú alebo sa im bude páčiť a počas celého roka majú možnosť ju využiť.
A ako už písali, nehádaj sa s priateľom za prkotiny. Vybaľ, pozri čo tam je a hotovo. Páči, nepáči. Slušne rodičom poďakuj ak sa budú pýtať a bodka. Nehovor či sa páči či nie. Keď sa rodičia správajú nevhodne tak nemusíš aj ty alebo vy ako pár.
A čo tak sa dohodnúť že si darčeky kupovať nebudete? Veď nie ste malé deti. 🤷
Tak im urob darčekový kôš nabudúce s vecami, ktoré určite používajú. Servítky, toaletak, baterky AA, kilo soli, mletu papriku, čierne korenie, múku, fajny nôž na chlieb. Okruť kôš celofanom, doraz to stuhou a neexistuje, aby povedali, že také oni nepoužívajú 😅 možno nepovedia dlho nič 😁
Podakuj a ide sa dalej.