Darčeky od priateľových rodičov

25. dec 2024

Baby prosim ako by ste reagovali??? Na vianoce som kupovala darceky aj priatelovym rodicom, su to velmi vyberavi ludia, vacsinou az takym neprijemnym sposobom...nic im nie je dost dobre, alebo sa im zdaju darceky lacne, nikdy poriadne nepodakuju, stale pocuvam ze oni take nepouzivaju...pritom sa snazim kupovat univerzalne veci, napr kolekciu cajov atd...priatel mal s nimi vzdy taky isty problem, povedal ze nech im nic nekupujeme, ze sa nemam preto trapit...lenze oni nam aj mne osobne vzdy nieco kupia, vacsinou su to veci ktore tiez nepouzivam, vzdy sa velmi snazia nechat tam aj cenovky....skratka nechcem ani ja od nich nic dostavat, mam z toho stresy lebo viem ze to neni uprimne a vepmi neslusne z ich strany ze oni vsetko ofrflu...teraz bol u nich ftajer a poslali mi nejaky darcek...s frajerom som sa pohadala ze naco to bral ked vie aky je problem ale on sklopil usi a ze co mal robit ked mi jeho mama kupila...

natalka13
25. dec 2024

Podakuj a ide sa dalej.

mikadooo
25. dec 2024

Juuuj prosím ťa nehadaj sa s frajerom, držte spoluuuu ❤️. Zato že má rodičov chujov on nemôže predsa.... Veď on je medzi 2 mlynskými kameňmi. Donesie domov, pozrite čo to je a ak nejaká kozmetika univerzálna, tak to prebaľ do iného papiera, len strhni dolu cenovku a - aká to náhoda - kúpila si im úplne to isté! 🤣 Pošli nabudúce po priateľovi naspäť 😁

autor
25. dec 2024

@natalka13 lenze mna to trapi ze ja akosi neviem nic dat na revans lebo nic nechcu a vsetko ofrflu...doma mi rodina tiez za to nadava ze by som im mala neviem ake dary kupit lenze nikto si nevie predstavit aki su to ludia ze naozaj nic im nie je dost dobre a ked aj nieco kupite co pouzivali tak povedoa ze uz to nepouzivaju lebo to nebolo dost bio...

kacena4
25. dec 2024

ako pise natalka podakuj a hlavne si nabuduce ne/kupovanie vzajomnych darcekov vydiskutujte vopred aspon 2 mesiace.

natalka13
25. dec 2024

Ved napis co take si dostala?

mikadooo
25. dec 2024

Kúp poukaz do bioshopu niekde tam v okolí a nech si kúpia čo chcú 🤷.

autor
25. dec 2024

@kacena4 ja som to diskutovala ale vobec ma neberu do uvahy...ze oni nam kupia a my im nemusime

autor
25. dec 2024

@natalka13 po minule roky kozmetiku a teraz neviem co lebo som to neotvorila ani

kacena4
25. dec 2024

to kvoli kozmetike robis take halo... prepac, sak im kup poukazku nech si vyberu co chcu napr. tiez kozmetiku alebo knihu alebo v obchode kde radi nakupuju...

autor
25. dec 2024

@kacena4 neviem ci si citala co som pisala...ja im kupil aj veci ktpre by mohli vyuzit aj poukazky uz som ale ide o to ze vzdy ked im dam nieco ja povedia ze nacp som to kupovala ze oni to nevyuziju nech si to vezmem

autor
25. dec 2024

Proste je to velmi neprijemne

kacena4
25. dec 2024

a kde je problem vsak s tebou komunikuju a ak maju pocit ze nevyuziju vezmi a vyuzi ty, a nech ti to vobec nie je neprijemne. proste ak mas priatela musis vsediet prijat aj jeho rodicov aj ich "muchami" a nie citit sa neprijemne

biba_18
25. dec 2024

vôbec sa nestresuj - ich nezmeníš… kúp čo uznáš za vhodné, drčeky od nich ak využiješ využi, ak nie tak nie … a hoď to za hlavu… moja svokra mi to robí celý život, aj dnes bola u nás a ani slovkom nespomenula - ale ja to tak beriem, že je to jej vizitka a nie moja ☺️

autor
25. dec 2024

@kacena4 no je to neprijemne...lebo ked davas niekomu dar zvycajne sa patri podakovat a nie povedat ja to nechcem nechaj si to alebo my take lacne nepouzivame (a nie nebola ta vec lacna)...ja som takto vychovana nebola

monsterablue
25. dec 2024

Dajte spolocny darcek s priatelom. Dar nech vyberie priatel. Ak on kupuje drahsie dary, ty prispej takou sumou, za aku dar kupujes aj teraz.

biba_18
25. dec 2024

ak by mi povedali že také lacné nepoužívajú - tak by som sa spýtala aké teda drahé kupujú… a ak by tá moja vec bola rovnako drahá, pekne krásne by som im to povedala ☺️

autor
25. dec 2024

@monsterablue uz aj to sme skusali a vratili nam ho

monsterablue
25. dec 2024

To nevadi, ale uz je to viac priatelov problem ako tvoj.

rozkvet1
25. dec 2024

Ja by som to spravila takto: dala im darček, oni by to ofrflali. Následne by som im pokojným kludnym hlasom povedala, že "už nemám záujem dávať ani prijímať darčeky, lebo tam nevidím žiadnu vďaku a o tom to je, nie je to o tom čo dostaneš ale o tom že si na teba skrz dary ten človek spomenie."
Nie si povinna darčeky dávať.

silvike
25. dec 2024

Joooj, to tazko s takymi nevdacnikmi. Ked stale vam vsetko vracaju naspat, nabuduce kup nieco co chces ty a budes to mat. A hotovo.😃

autor
25. dec 2024

@rozkvet1 toto je velmi dobra rada...sice je mi jasne ze asi so mnou uz nikdy neprehovoria lebo ak niektp urobi nieco co oni nechcu, je zle

deti95060810
25. dec 2024

nechaj to tak... ja tiež kupujem darčeky ale nerada dostávam .... skús len poukážky do rôznych obchodov a nech si vyberú sami.

lenka.25
25. dec 2024

Robíš z toho vedu , veď nic nechcu , tak nič nekupuj . Pre mna úplne jednoduché

hellionka
25. dec 2024

… no neinvestovala by som do nich ani €. Za darček poďakovala a neboj nabudúce Ti už nekúpia keď nedostanú … Veď si za tie peniaze kúp radšej niečo pre seba

tramtada31
25. dec 2024

A prečo si po priateľovi neposlala im nejakú blbosť? Reakciu by si nevidela, tak by tá to toľko nejedovalo

kavasmliekom
25. dec 2024

Za darčeky sa ďakuje, nerevanšuje ☺️

marianarem
25. dec 2024

Dajte spolocny darcek a pribalte k nemu listok s niecim ako: "Mozno nie dokonaly darcek, ale od ludi, ktorym na vas zalezi."
Ak ofrflu aj to, tak uz asi len zrusit darceky uplne.

dudos
25. dec 2024

Do budúcna by som im darovala darčekovú poukážku do nákupného centra, kde chodia nakupovať. Vyberú si to čo práve potrebujú alebo sa im bude páčiť a počas celého roka majú možnosť ju využiť.
A ako už písali, nehádaj sa s priateľom za prkotiny. Vybaľ, pozri čo tam je a hotovo. Páči, nepáči. Slušne rodičom poďakuj ak sa budú pýtať a bodka. Nehovor či sa páči či nie. Keď sa rodičia správajú nevhodne tak nemusíš aj ty alebo vy ako pár.

evaachesa
25. dec 2024

A čo tak sa dohodnúť že si darčeky kupovať nebudete? Veď nie ste malé deti. 🤷

mamutka
25. dec 2024

Tak im urob darčekový kôš nabudúce s vecami, ktoré určite používajú. Servítky, toaletak, baterky AA, kilo soli, mletu papriku, čierne korenie, múku, fajny nôž na chlieb. Okruť kôš celofanom, doraz to stuhou a neexistuje, aby povedali, že také oni nepoužívajú 😅 možno nepovedia dlho nič 😁