Darčeky na Vianoce pre už dospelých príbuzných

eva8
1. dec 2024

Dobry den, hladam inspiraciu na vianocne darceky pre uz dospelych pribuznych. S vekom napady ubudaju. Vesele ponozky nie. Dakujem. Pokojny advent zelam 🌲

gladys_07
1. dec 2024

Pridaj sa do skupiny vianocne darceky, tam mas inspiracie plnu onu

basulaak
1. dec 2024

Poukazky do douglas, obchodnych centier, wellnesu alebo sauny a pod. Sonicka kefka, parfem…

muchotrafka298
1. dec 2024

Za mna su najlepsie darceky pre dospelych darcekove poukazky, lebo kazdy si vyberie to, co chce. A nehromadia sa doma zbytocne veci.

mamina7070
1. dec 2024

zrusit darceky pre dospelych max flasu vina syry a pod co sa spotrebuje

viestta
1. dec 2024

Pre dospelych kupujeme len symbolicke darceky, aj to skor jedle alebo pitne ako nieco ine. Takze remeselna kava, vyberovy caj, cokolada. Uz sme kupovali aj vyberovu salamu alebo kazetu francuzskych pastek. Nastastie aj vsetci, ktori kupuju darceky nam to prevzali.

abby11
1. dec 2024

@eva8 S pribúdajúcim vekom mám najradšej darčeky čo sa dajú zjesť a doma dlho nezavadzajú,(čo potrebujem si kúpim sama) takže u mňa napr. med, oriešky, pečený čaj, víno, vianočné cukrovinky,...

1ryba
1. dec 2024

Kupujeme iba rodičom a žiadnym iným členom rodiny. Aj deťom len svojim. Tak sme sa dohodli. Väčšinou nákupná poukážka Lidl, Kaufland, Slovnaft, predplatné diaľničnej známky, ženám lístok na koncert alebo divadlo. Predplatné časopisov, moja mama ocení aj kvalitnú kozmetiku. Plus babke kupujem napr. veľké balenie kapsúl na pranie, kávu, pochutiny.

katkaseiner
1. dec 2024

dospelym kupujem uz len rodicom - svokrovci uz neziju a zhodli sme sa ze je to zbytocne drahe kazdemu nieco kupovat

jamimo
1. dec 2024

@eva8 keď sme kupovali, povedali čo chcú, prípadne čo by sa im zišlo. Žiadne prekvapenia a trápne nápady, ktoré skončia v koši, alebo na zbernom dvore. Súrodencom- poukážka na šperk, nákup kníh, workshop,zážitková večera, kurzy, joga štúdio, koncert, nákup platní. Rodičom - dovolenka, nové matrace, umývačka do novej kuchyne, kávovar, mame parfum pri spoločnom nakupovaní, otcovi hvezdársky ďalekohľad... Ako pribudli švagrovci- im nič, nebavilo ma hrať rolu kupovať dary ľuďom, s ktorými nemám nič spoločné, ani symbolicky, len preto aby bolo 🤔Malým deťom tiež nič, ich matky si to neprajú, že majú všetkého dosť. Ja som zrušila dary tiež pre nás. Odkomumikované, pochopené. Kupujeme, alebo preplatíme už len rodičom👍

banalu
1. dec 2024

Ja kupujem tie "nudne", co sa spotrebuje, kozmeticke sady, bud zncku co pouzivaju alebo nieco ako manufaktura alebo yves rocher. Aj ponozky, mame par, ktory ich velmi oblubuje. Teraz som kupila aj darcekovu sadu z chut moravy. Su tam take veci ako svatojanske orechy, slaninada, ci smrkove zele.. ale ten par ma rad taketo novo-ochutnavacky. Vonave sviecky, ci med.

eva8
autor
1. dec 2024

Nieco nezvycajne na zahryznutie je dobry napad, dakujem, na to som vobec nemyslela 🙂 A k tomu vianocny obrus by potesil?

mamina7070
1. dec 2024

@eva8 mna nepotesil kazdy ma iny vkus a na viaboce je na vianocny obrus neskoro

jamimo
1. dec 2024

@eva8 ak kúpiš podľa preferencií obdarovaného, tak poteší. Normálne sa opýtaj a máš najlepšie.
Napr. mne keby si mala kúpiť niečo pod zub- nepochodila by si (kupujem si sama overené a špecifické) ... Pre mňa je najlepší dar kniha, podujatie, výlet, kozmetika ktorú používam, šperk, veci na šport... Kamarátka kupuje darčekové koše- v nich sardinky, chipsy, oriešky z Lidla, chrumky, tyčinky👉 pre mňa fakt zvláštne, to nie je dar. (ale ak niekto chce, tak ho takto obdaruj) Nezvyčajné pod zub- napr. možno nejaké produkty slovenské, lokálne, alebo zahraničné, špecifické pre danú oblasť- Grécko, Taliansko, Kostarika..
Obrus- Áno, raz som mame kúpila celý vianočný set v Tchibo + prestieranie. Páčilo sa jej, chcela, tak to mala akože od Mikuláša. Ja by som uvítala ľanový obrus, ale pochybujem že v opačnom garde nákupu by sa mama trafila 🤷‍♀️

scila
1. dec 2024

@eva8 tak záleží čo kto preferuje. Ja zvyknem robiť darčekové balíčky kde nakombinujem čo má kto rád. Alebo zo Sashe rôzne medy s orechmi alebo ovocné. To majú aj darčekové sady. Takéto som kúpila v minulosti
https://www.sashe.sk/blaskovcelarstvo/detail/da...
Likéry so zaujímavou príchuťou, rôzne drahšie sirupy... Nové nožnice a pekné kvietkované pracovné rukavice záhradkárkam... Keď niekto rád pozoruje a prikrmuje vtákov v zime tak kŕmidlo so zásobníkom... univerzálny darček čo by každého potešil neexistuje.

januska12323
1. dec 2024

@eva8 ja kúpim každému kozmetický balíček aby sme si nesmrdeli celý rok a tým to hasne 😁 ešte knihy ale to je pre celú rodinu spoločný, inak asi nič nebude.

bobaas
1. dec 2024

@eva8 už len to, čo sa dá zjesť alebo vypiť (menej, ale kvalitné). A neznášam, keď chce niekto druhý dekorovať moje bývanie. To posúvam ďalej. Zbytočne vyhodené peniaze. A najlepšie je sa regulérne dohodnúť. Tento rok so švagrovcami sme sa dohodli na silvestrovský balíček - fľaša šumivého, oriešky, slané...aby tam teda pod stromčekom niečo bolo

f333
1. dec 2024

@eva8 Vzdy je dolezite to, ako dobre poznas obdarovaneho/nu/ .Teda,aky ma vkus, ci nema zdravotne obmedzenia ako alergie ci HI a pod.v pripade,ak chces obarovat niekeho jedlom ..to je vzdy dost hakliva zalezitost.aby z toho nebolo viac problemov ako radosti........A tiez zalezi na objeme financii,ake chces i nvestovat do obdarovaneho.. Ato iste s nejakou dekoraciou.... aky vkus ma danna osbas.ci vobec nebud epokladat ta gyc..... taky obrus....
Vzdy je bore sa opytat daneho cloveka,co si zela.Ak je to blizky pribuzny..... A ten by mal vediet,kde su tvoije moznostii. Cize nezelat si nieco,co je mimo tovjich moznosti darovat...Alekludne mozes dat aj penaize .nech si kupi,co uzna za vhodne....
Ak chces len symbolicky obdarovat,tak nieco neutralne....poukazku na istu sumu do supermarketu napr....sam si vyberie potom....
A chces vyssiu sumu investovat,tak predplatit napr obed ci veceru ci ranajky v restike...a dat to vo forme darovacej poukazky... Pravda,za predpokladu, ,ze vies, ze si to uzije bez zdr.obmedzeni./alergie ,dieta a pod/ .

missviolet
1. dec 2024

Naco by komu bol vianocny obrus co dostane az na Vianoce