Dievky, priatel ma trochu cudnych rodicov v tom ze on im na narodky aj meniny kupuje darceky, a niektore si vyberu aj velmi drahe, ale oni jemu nie...ako sme s priatelom zacali spolu zit tak mi povedal ze oni si velmi potrpia na sviatkoch a ze presne v ten den sa im musi gratulovat atd...problem je ze oni mne ani raz negratulovali, ani len sms mi nenapisali, nezavolali nic...vnukovi taktiez vobec negratuluju...tak som sa rozhodla ze na najblizise meniny priatelovho otca tam ja ani syn nepojdeme ze teda ked my si negratulujeme a nech tam ide len priatel...samozrejme bolo z toho zle lebo priatelovu mamu to urazilo lebo ze ked som chcela aby mi gratulovali mala som ich pozvat do reatauracie....nechapem tomu preco by som to mala robit oni nas tiez nepozyvaju do restiky....teraz mi je z toho trapne ale nestretla som sa este s takymto pripadom...v mojej rodine si bud gratulujeme alebo nie ale nie tak ze ty mne ano a ja tebe nie
Asi su padnuti na hlavu
@sasa1310 no to ze ani mne ani jemu oni negratuluju
Chapem to spravne ze vyzaduju gratulacie ale nikam vas na tie gratulacne ceremonie nepozyvaju, ale vam by zagratulovali iba ak by ste im zaplatili hostinu? Wau :D
Ja by som spravila kompromis - na sviatok by som poslala smsku ze vsetko najlepsie a navstevu a dar by som vynechala. Ved im zalezi na blahozelani, a to dostanu. A nacas :D
Trápny sú jedine svokrovci a tvoj muž. Čo je ňuňo? Prečo rodičom nepovie, že nemôžu pozerať len na seba. Mimochodom manželovi akým štýlom gratulujú?
@gribka1 pisala som...negratuluju ani jemu...mne to pride cudne...ja som to hned priatelovi povedala...este som sa s tymto nestretla
A jemu to nevadí, takto?
@gribka1 vraj on ich uz neriesi...ale nechapem preco akoze by sme im toto mali tolerovat...vsak nie su male deti a fakt jedinemu vnucikovi ani nezapraju
No keď ich nerieši, tak vôbec nech nerieši, zavolať, pogratulovať a koniec. Ak pozvú do restiky, dajme tomu.
Kludne pokracuj v ignorovani. Ked oni vam nie, tak ani vy im gratulovat nemusite. A vobec ti byt trapne nemusi. Oni su riadne pomyleni.
Juuj, ja by som si také vyčítanie veľmi vychutnala a pekne by som strápnila ja ich odpoveďou.. povedala si im na to nieco?
@sasa1310 pretoze on tam ist musel kedze jeho rodicom sa musi blahozelat presne v den ked maju sviatok...kedze oni mne ani vnukovi neblahozelaju, nesla som tam
Neboj sa nie si sama. U nás je to veľmi podobné. Nepamätám si že by mi svokra niekedy zablahoželala k sviatku, alebo si reálne zistila kedy mám narodeniny. Ale keď má sviatok ona, objednávam darčeky a posielam za mňa aj za manžela. Niektorí ľudia sú skrátka divní.ja neriešim. Je to lepšie ako sa tým trápiť a rozoberať to.
A to sa nevieš porozprávať s priateľom, aby sa ti prispôsobil? Možno to robia preto, že nie si ich nevesta...
nemusel. Mohli ste ísť inokedy spolu
Ich vnuk je vase dieta, ci muzov synovec? No maju ho vycviceneho ako opicu, uz vidim, ze padnu narodky na utorok, ako sa mi k nim chce, ked to bude sobotu predtym oslavene, sa stane co?.... Oni su traja, troje meniny, 3 narodky, az zapoja teba a maleho 5 :5,kazdy mesiac oslava... To radsej spravte jednu svadbu a nemusus sklonovat priatelovych ridicov... 😅
@sasa1310 nie nemohli pretoze oni maju zvyk a potrpia si na tom aby sa im gratulovalo na sviatok...a ja teda im gratulovat uz chodit nebudem ked nechodia ani oni mne
Svokrovci su vychcani manipulatori,tvoj muz je pajko,alibista,ty si chuda,lebo si suhlasila s tym nebyt manzelka,si len priatelka,ergo nie si nic a vas syn je v ich ociach...nechcem to skaredo pomenovat...vies co.Riesenim je tvoj muz,ktory nastavi nove pravidla a novy dynamiku rodiny,ked tam skratka raz na ten sviatok nepride a bodka.Ale je jasne ktore husle v rodine hras ked toto vsetko on toleruje,skace ako rodicia piskaju a alibisticky tvrdi ze "on uz neriesi".Nemaju ta za nic,vsetci,vratane muza.
Tak toto je dobre padnute na hlavu 😃😃😃. Aj vies nejaky rozumny dovod preco negratuluju ani vlastnemu synovi a ignoruju jeho sviatky? A teraz aj vnucatu?
To uz kde sme ze im ano a Vam nie
ale mohli. To, že tam chodíte vtedy presne a skáčete ako oni pískajú, tak to je len vaša chyba. Nikto vás predsa nemôže donútiť chodiť tam presne v deň ich sviatku.
Ako vsetci ste divni, bez urazky, sadla by som s nimi za stol a normalne povedala, na moje, priatelove a vnukove narodeniny meniny vas pozveme na kavu a kolacik k nam, budeme radi ak pridete, s darcekom si starosti nerobte a co sa tyka vasich sviatkov, mate nejaku predstavu ako by ste si to zelali?
No to je uzasne, oni si vyberaju drahe darceky, potrpia si na oslavy a syna s rodinou ignoruju. Najvyssi cas nastolit nekompromisne nove pravidla. Najprv by som zrusila tie drahe darceky. Mozno sa uz pri tomto bode naseru a nebudu tuzit oslavovat so synom a jeho rodinou
@ivik4 neviem...iba mi priatel povedal ze skratka cca ked zacal studovat na vs prestali mu gratulovat...
nie si povinná ich pozvať do reštaurácie, ani gratulovať v deň ich sviatku a kupovať drahé dary. Ale to tvoje rozhodnutie, že ty so synom ostaneš doma a pošleš len chlapa, bolo riadne detinské až trápne. Čo s tým má spoločné tvoj syn napríklad?