Dobré ráno 🙂
Urazili by ste sa, ak by ste k narodeninám (50+ a nie okrúhle) dostali darčekový kôš?
Nikdy sme nerobili nejaký extra rozruch okolo osláv.
Za mna je darcekovy kos super darcek. Ak cloveka poznas a vies, co ma rad, mozes tam naskladat hocico. Rada ich dostavam, ale ja nie som narocna, mne staci aj ten univerzalny, kupeny v hypermarkete, kde je vela sladkosti. Lepsie, nez nejaka chobotina, na ktoru mi bude sadat prach.
Darcekovy kos je este jeden z tych lepsich darcekov, da sa zjest a nemusis rozmyslat co urobis snejakou “blbostou- lapacom prachu”. Treba si dat zalezat na vybere, aby napr. nebola kava ak oslavenec nepije a pod. V tom pripade urcite potesi, teda mna urcite.
@denisah6 uraziť by som sa neurazila, ale... darčekový kôš pokladám (v mojom prípade) za absolútnu zbytočnosť. Jedine, že by obsahoval potraviny, ktoré používame a konzumujeme (napr. Mak z Jarnej, makový olej, farma Tekvička, 1kg mandlí, lieskovcov..)
Potešil by ma tématický kôš plný kníh alebo kozmetiky Anne Marie Borlind.
Taký kôš, ako sa bežne daruje a kupuje v darčekových predajniach je v mojich očiach dar= z núdze cnosť, lebo darca nevie čo kúpiť, a je to tak zaužívané. Obsah by som rovno posúvala susede: chipsy, konzervy, pražené solené oriešky, fľaša alkoholu, bonboniéry... Hovorí sa : Darovanému koňovi sa na zuby nedívaj, no za mňa radšej nič, ako kôš len aby bolo 🤔 A je jedno, či mám 20, 30, alebo 50 rokov.
@januska12323 no mame sme šli včera zagratulovať a začala sa smiať, že taký kôš dostal dedo (jej otec) k 70.
A ja si myslím, že som celkom logicky zmýšľajúci človek, a teda oslavu nerobí, koláče ani chlebíčky ani nič nenachystá, tvári sa ako keby mala 40 a nechce si pripustiť, že proste starne (ako každý z nás predsa) a ona narodeniny neoslavuje a bla bla a keď jej prinesieme nejakú pozornosť, tak sa za to vysmieva v podstate. No priznám sa, že ma to dosť urazilo. Vzhľadom na to, že pravdepodobne jej blahoželali traja ľudia, ak vôbec a ja som veľmi pravdepodobne jediná od koho niečo dostala.
Zase k nie okrúhlym narodeninám neviem čo chcela dostať. Nie je to 60, že predsalen človek dá oveľa hodnotnejší darček.
A čo dať človeku, ktorý pracuje a ak chce, tak si kúpi čo potrebuje? Vkus má totálne iný ako ja, kozmetiku používa všelijakú, tak neviem.
@diewcatqoo
@lelelienka
@zeldia
Tak jej nabudúce daj čokoládu do ruky, vysmievať sa bude aj tak.
@denisah6 môj príspevok bol písaný v zmysle, že by som prijala kôš mne na mieru. Ak viem, že oslávenec nečíta, nekupujem knihy. Ak viem, že miluje čokoládu, kúpim 2 kg čokolády. Ak niekto nechce nič, neuznáva nič, netrápim sa, nekúpim nič. Napr. moja svokra nič, nič... tak prídem s kyticou, všetko najlepšie a hotovo. Môj otec miluje sladké, tak dostal kartón Horaliek, Kaveniek... Keď si povie, že by sa mu zišiel nový mobil, kúpime mobil. Svokor napríklad "vercajch" na záhradu, stromy, sadenice 😉 Hlúposti a zbytočnosti nekupujeme. Sama ustupujem od darov pre seba a chlapa, nemám to kde dávať (rámiky, sošky, truhlice, krémy z Avonu a pod...blbosti...) Keď už mám niečo dostať, nech ma to poteší, spotrebujem, miniem, využijem.
Ja by som uprednostnila darcekovu poukazku. Ja tie kose vnimam pre starych ludi, ked uz vsetko maju a tvarime sa, ze davame nieco lepsie ako len 1 bonbonieru. Alebo nabuduce pozvi mamu niekam. Budete mat aj zazitok a aj spolocny cas.
@denisah6 tak sa jej rovno opýtaj. Moja mama má rada levanduľový krém na ruky od Loccitane. Stojí 18 eur. 🙄 Teraz mali zľavu 25% Tak som objednala 2 kusy. Dostane na Mikuláša. Hotovo. Poteší ju to, ocení, aj prekvapí.
Napr. my pracujeme, môžme si kúpiť. Napriek tomu ma vie dar potešiť. Na narodeniny, meniny, vianoce, pošlem kamarátke mail, 10 linkov na knihy ktoré by som chcela (kníhkupectvo, bazoš, antikvariát...) ona vyberie. Takže stále prekvapko a radosť. Rodičom to isté. Kupujú mi ročný diár, knihu. Môj chlap (napriek tomu, že to nepotrebuje) ocení, ak mu dáš na vianoce 10 € do peknej pohľadnice a napíšeš veselý verš napr. na lyžovačku alebo športovú výbavu. Kupuje si hokejky, lyžuje, tenisové rakety...alebo letenky za 20 eur 😉 Zážitky, zážitky, zážitky...
@jamimo veď toto je problém, lebo ak tak, že nič a potom ak niečo prinesiem, čo sa jej nepozdáva, tak sa zduje.
Ešte keby mala nejaké hobby, tak viem aspoň približne čo a dám poukážku a bonbonieru, ale vôbec ale že vôbec nič. Proste variť nevarí, šport žiadny, knihy tiež nie, reštaurácia tiež nie, kvety radšej ani nespomínam naozaj. Cestovanie, to zase nemá ísť s kým, raz dostala na kozmetiku a to sa zduje, že či je stará a škaredá. Proste to je typický vždy nespokojný človek 😔 nič, čo urobíme nikdy nespĺňa jej očakávania, nech už to myslíme akokoľvek dobre.
Ano, ale musia tam byt veci vyuzitelne.
Ja by som sa určite neurazila. Ak by tam boli veci ktoré spotrebujem, a je pravda, že do darčekového koša vieš dať veci ktoré obdarovaný aj reálne využije. Ci uz pitraviny, pochutiny, kozmetiku....Ziadne obrázky, sošky, salky, vazicky a podobne na blbosti, ktoré u mňa letia rovno do koša.
@stanulienkat to zase áno. Šampanské, čokoládové bonbóny a Lintd čokolády a arašidy a podobne. Akurát kávu som si všimla neskoro, že som sa netrafila, ale tak káva sa snáď minie aj keď príde návšteva a podobne. Tak som to nepochopila. Ale dnes chodila po špičkách, tak som mala taký pocit, že to prehnala.
Ahoj, darčekový kôš je super nápad. Kupovala som ho vlani pre svokra k šesťdesiatinám a bol nadšený. Dávali sme mu s manželom nejaké jedlo, čo má rád a nejaké doplnky stravy. Na odporúčanie kamarátky som kúpila Wobenzym, ktorý si svokor od tej doby kupuje sám, pretože mu veľmi pomohol zlepšiť zdravie. Takže len taký tip, že darčekový kôš môže obsahovať aj niečo iné ako len jedlo.
@denisah6 dobrý večer, ponúkame na predaj personalizované balónové boxy na akúkoľvek príležitosť. Naše balónové boxy sú vyrobené z kvalitných materiálov. Sú skvelou voľbou obdarovať niekoho na kom Vám záleží. Skvelý darček na príležitosti: svadby, narodenie bábätka, krst, narodeniny, valentin alebo len tak, potešiť niekoho koho máte radi. V ponuke máme rôzne farebne a ozdobné varianty a venovanie na balón je na vašom výbere. Daju sa do boxu zakomponovať aj živé kvety a takisto viete do boxu dať aj peniaze alebo nejaky darček. Foto prikladám do prílohy
Prečo uraziť? Poteším sa, že nedostanem niečo čo som ani nechcela.