Darček rodičom - mamke na hrob v deň svadby

10. apr 2022

Ahojte, prosim, vsade nachádzam iba pre oboch rodicov na svadbe, aj na diskusiách, aj fórach atd… hladam niečo podobne, čo by som ako poďakovanie odniesla mamke na hrob v deň svadby … svadbu mame v septembri tak to riesim už skôr, aby som nezostala prekvapená, dakujem za odpovede a rady 🙂

sissy27
10. apr 2022

Čo ja viem, tak sa zvyknú nosiť kvety zo svadby na hroby rodičov, kedy a ako už je asi individuálne.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
10. apr 2022

No ja som videla, ze sa na svadbr necha jedna sviecka za tych co s nami nemozu byt a ak ide o blizku rodinu, tak si nevesty davaju vyrobit medailonik s fotografiou zosnulej osoby, a ten medailonik je na svadobnej kytici.

Inak by som asi len odniesla cats kvetinovej vyzdoby na hrob na druhy den, nic specialne.

Ja ani nebudem mat nejake podakovanie rodicom... Zbytocnost

mogaa
10. apr 2022

sama vieš čo sa nosí na hroby - ikebany, kvety, sošky....tam toho veľa nevymyslíš

jasminet
10. apr 2022

Voľakedy sa nosila svadobná kytica... Teraz akékoľvek kvety čo ich dostaneš ku gratulácií kopec.

amelie2017
10. apr 2022

Mozno nejaky pekny svietnik a vhodny text k tomu

marca12
10. apr 2022

https://www.sashe.sk/HandmadeLivabe/detail/pre-...

Aj nieco taketo by sa dalo vyrobit..bud z dreva alebo trvacnejsieho materialu. Pozri na sashe je vela inspiracii. Mne sa pacia aj take srdiecka zo stareho dreva a v nom je vypalene dakujem ti mama.

sissy27
10. apr 2022

A ešte teda kamoška mala tak, že pri svadobnom stole, kde sedela nevesta, ženích a ich rodičia, mal zosnulý normálne prestreté svoje miesto a bola tam jeho fotografia. Viem, že boli na hrobe aj ráno pred obradom pomodliť sa a po obrade išli zaniesť kvety čo podostávali.

hipuska
10. apr 2022

@marca12 toto by asi na daždi neprežilo

marca12
10. apr 2022

@hipuska nemyslela som konkretne toto drevo,je to len nazorna ukazka,co sa da vyrobit. Ak na to ma,moze si dat vyrobit z kamena

jasminka548
10. apr 2022

@kitycat ako môžeš povedať,že poďakovanie rodičom je zbytočnosť.Rodicia nás s láskou vychovávají a nezaslúžia si v takýto významný deň poďakovanie.To asi nemáš veľkú úctu k rodičom,keď je poďakovanie zbytočnosť

matkahelka
10. apr 2022

my sme mali na mojej svadbe prestrete vedla mna ako nevesty aj pre mojho otca, aj pre moju mamu, kedze rodicia uz nezili. a rovnaku kyticu ako som mala svadobnu sme dali urobit (mala som kyticu z mini kal, nie ruze) a tu som odniesla na hrob tesne pred sobasom.

bu1bu
10. apr 2022

Moja mama hneď po sobáši odniesla svadobnú kyticu na hrob svojej mamy, ale je tomu už 30 rokov, hrob bol hneď vedľa kostola… pár ľudí si zevraj aj poplakalo … také dojemne im to prišlo …

andreafa
10. apr 2022

Toto nie je novinka. Zomrelemu rodicovi da daju na hrob kytice zo svadby 🤔

jankalukasova
10. apr 2022

@jasminka548 čo Ty vieš o tom, či @kitycat má alebo nemá úctu k rodičom. Tiež sme s manželom nemali poďakovanie a ani odobierku. Naši rodičia vedia veľmi dobre, že sme im vďační, že ich milujeme a nemusíme im preto hrať divadlo. Vedia to na základe skutkov a spoločne stráveného času. Nie na základe nejakého nadrilovaného veršu.

janulla1
10. apr 2022

My sme po odobierke cestou do kostola, odbehli na cintorín manžel mal kyticu pre mamku, zapálili sme sviečku, pomodlili sa a išli do kostola

zenazaba
10. apr 2022

Pozri na fb "Dary pre dušu". Je tam kopa peknych veci...len sa obavam, ze to maminke z hrobu zmizne.

kitycat
10. apr 2022

@jasminka548 myslim si, ze gycove drevene srdce s gycovym textom, ktory dava kazda tretia nevesta je zbytocne. Pozvat si rodicov na svadbu, dat mamickam kytice a uzit si s nimi ten den je pre mna ovela vacsim podakovanim a kazdodenne dokazovanie, co pre mna rodic znamena ako trapna cedula
Moj nazor. 😊

jasminka548
10. apr 2022

@kitycat tak to ti musím dát za pravdu.Zle som Ta pochopila,tie gyce to neuznávam .Ale keď si to napísala takto ,tak to je pěkné a ospravedlňujem sa

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz