Darček pre ženu k 60. narodeninám

minka80
6. jan 2022

Ahojte, idem si po napad, alebo radu. Mamina bude mat 60 rokov. Nevieme co jej kupit. Tak pisem sem, mozno poradite, alebo co ste vy kupovali. Ako deti jej davame robit foto vsetkych vnucat na velke platno. Len ocino nevie uz co by jej kupil. Pobyty asi nie kedze nie su ockovany. Sperk uz dostala k vyrociu svadby. Welnes nemoze zo zdravotnych dovodov.
Dakujem za rady a napady.

leni1977
6. jan 2022

Mama mala okrúhle, kúpili sme jej kávovar.

birika
6. jan 2022

poznavaci zajazd - davali sme Rim na 4 dni

lylyjana
6. jan 2022

@minka80 mozno nejaky obraz "malovanie podla cisel" sa to vola tusim, alebo nieco z Villeroy and Boch

misisika
6. jan 2022

@minka80 My sme dali tablet a naučili ju skypovať. Tak nám môže volať a vidieť nás kedy chce.

pribinak
6. jan 2022

Pobyt v kúpeľoch či na horách

zildo
6. jan 2022

@minka80 mamina mala teraz 60, tatino budeme mať v apríli. Chcú to spolu osláviť,tak im dáme aj spoločný darček. Dala som im spraviť fotohnihu od ich dedstva,svadba, deti, vnúčatá až po terajšie Vianoce. Dokopy má 40stran.. ešte mám v pláne syrovú tortu, zákusky, darčekový kôš no ešte to musím dohodnúť s bratom..na 50 sme im dali spoznávaní výlet do Prahy,ale keďže je takáto situácia tak možno ešte dáku masáž v okolí.

dadulamamula
6. jan 2022

@minka80 záleží do akej cenovej relácie chcete ísť. Ale vždy v jednoduchosti je krása.
Najlepšie je kúpiť niečo, čo mama potrebuje, čo by ju ozaj potešilo, čo v skutočnosti bude používať a nezapadne prachom.
My sme nedávno na oslave, čo sa týka darou tam boli mop na podlahu, môže byt parný vysávač, karcher na okná, niečo do kuchyne spotrebiče, alebo nejaká sada hrncekov, misiek, tanierov a podobne.
Ja nikdy nekupujem drahé dary, vždy kúpim niečo, čo viem co treba, a k tomu niečo čo má rada, syry, klobásky, salámy, ryby ký v oleji a podobne alebo oblečenie ci kozmetiku, jednoducho to co niekto využije. .. Proste, takto už má poznajú. Nie vždy drahe dary znamenajú, viac od ostatných.

ivkazba
6. jan 2022

@pribinak je neočkovaná, takže takýto dar asi nehrozí
@birika

ivkazba
6. jan 2022

Pekné kvalitné hodinky. Šperk, po ktorom roky túži. Páči sa mi aj myšlienka toho obrazu čo píše @lylyjana prípadne niečo podobného charakteru. Len žiadny vysávač a podobné veci. Dar má byť osobný, nie spotrebná vec, ktorú žena používa na to, aby rodine varila či upratovala. Moja mama keď povie, že chce na Vianoce žehličku, tak jej ju kúpim mimo sviatku a na sviatok kúpim niečo, čo je pre ňu.

oli18
6. jan 2022

Ja som dostala na 60ku od dcéry retro rádio, veľmi som sa potešila, hrá denne. Od svatky súpravu z perál, ktorú už v tomto veku nemám kde vynosiť, tak leží v zásuvke. Takže pozor na to, aký osobný darček to bude. 😉

birika
6. jan 2022

@ivkazba tak by som iska do toho darcekoveho kosa a kytice oblubenych kvietkov 🙂

mirage
6. jan 2022

@oli18 ved perly sa nosia v kazdom veku.. aj v 80tke. Su nadcasove.

oli18
6. jan 2022

@mirage to áno, ale kde? Mám dosť bižu na bežný deň, perly vo mne evokujú slávnostnú príležitosť a tých je málo.

luxus10
6. jan 2022

kvalitna zahradna hojdacka, ak mate dom, masazne kreslo, masazne lehatko, lampa bioptron, perlickovy kupel na nohy, .....

lula3108
6. jan 2022

My Sme mame kupili drahu kabelku po ktorej vzdy tuzila, a diamantovy nahrdelnik. Hodinky su tiex super darcek, ale myslim ze kazdu zenu by potesila draha znackova kabelka/penazenka/satka alebo sal, ktory si sama nekupi lebo jej je luto dat take prachy za to.

desore
6. jan 2022

@oli18 Divadlo, opera, oslava narodenin, vecera v restauracii, svadba, birmovka. Urcite ich este znosis.
Ja perly nosim do divadla, opery.

katb1992
6. jan 2022

Mama mala teraz 50, so sestrou sme jej dali vysávač aj s mopom, tortu a namiesto kvetu 2 metrový strom čo si zasadi do záhrady. Všetko ju potešilo, ale ju by napríklad šperky, obraz, alebo šálky nejak extra nepotešili. Záleží na povahe.

barbie1981
6. jan 2022

Ahoj , záleží aj či bývajú v RD alebo byte, my sa v rodine poskladame a snažíme sa kúpiť drahší darček ako napr. Presso stroj, záhradnú hojdačku, ratanový nábytok , cez stránku Sashe sme mamine dali ušiť celý set vankúše, obrusy, prehozy na postele a gauč čomu sa asi najviac potesila.

evkamotka
11. jan 2022

Spýtaj sa jej

nicol_ka55
8. apr 2022

zienky sem sa pripnem pre nejaku inspiraciu aj napady, co take zvyknete davat vy ako darcek 🙂 mozno ani nie vyslovene k 60. narodeninam ale tak celkovo na narodeniny, ci uz mamine alebo starkej ? 🙂

motylikova
8. apr 2022

My sme dávali mame na 70 jej portrét podľa fotografie z mladosti (dali sme namaľovať), noviny z dňa jej narodenia, masážnu podložku na celé telo a kupón na kaderníčku domov (vtedy bol covid v plnom prúde). A najviac sa jej páčil posledný dar - z fotiek od jej detstva, mladosti až po súčasnosť som vytvorila video s krátkymi textami vďaky a s piesňami, ktoré má rada (Mária od Duchoňa, lebo sa kedysi poznali, a Mama je mama k fotkám s deťmi).

humajnicek
12. apr 2022

Nicol_ka55 a vy chystáte nejakú takú oslavu, keď sa chceš inšpirovať? 🙂
Motylikova inak to je veľmi pekný nápad 🙂 Ale všeobecne takéto typy darčekov, že je to osobné, možno aj ako pamiatka 🙂

annadan
14. apr 2022

tiež som za také osobnejšie darčeky a podľa mňa je jedno kto má koľko rokov 🙂 to poteší aj tak. ale teda dámam v rokoch - čo také, chápete, ony už podľa mňa aj majú všetko takže skôr takouto cestou by som išla, niečo na pamiatku, obraz, portrét a tak 🙂

nikanu
19. apr 2022

@annadan aj máš na mysli niečo konkrétne? Keď hovoríš, že osobnejšia vec, alebo teda pamiatka? 🙂 Ako súhlasím, dá sa dať hocičo, aj pamiatkové, spomienkové, možno ak je niekto taký akčnejší tak aj taký typ daru 🙂

zildo
19. apr 2022

@nikanu o 2 týždne majú rodičia spoločnú oslavu 60tky..dali sme im urobiť fotoknihu.su tam.fotky od ich detstva,svadba, deti, vnúčatá po súčasnosť. K tomu im dáme pobyt na 3noci do turčianskych Teplíc a darčekový kôš z údenín.vsetko čo majú radi.mozno ešte nejaký kvet.uvidime.Skladám sa s bratom, tak nech to stojí zato.

nicol_ka55
21. apr 2022

@annadan a ty mas skusenost teda s nejakym portretom co sa tyka daru? lebo ako keby som chcela aby to bolo prekvapenie chapes, tak asi by bolo odveci keby som oslavenca poprosila ze pod si sem sadnut a nechaj sa namalovat 🙂

humajnicek
22. apr 2022

@nicol_ka55 no a nie? 🙂 ved to je jeden z takych peknych darov ak niekomu das 🙂 nie nie to si normalne vyberies fotku ja neviem ci v pocitaci alebo aj v mobile nahras to cez stranku a to sa da spravit aj tak 🙂

annadan
26. apr 2022

@nikanu áno jasné 🙂 portréty od Lovector 🙂 tiež keď som riešila tému, že aký dar komu kúpiť som dostala radu na toto a poviem ti paráda 🙂 ale súhlasím, že každý sme nejaký, niekto má rád pokiaľ by dostal niečo také na pamiatku a niekto presne že tandemový zoskok alebo ja neviem :D by som odpadla asi pri tom :D

ajko2011
26. apr 2022

Ja som dávala svokre toto robiť na 60-tku. 🙂

nikanu
28. apr 2022

@annadan ej ten kreslený dizajn, to je paráda veru 🙂 to je pekne premyslené, predsa len je to také iné, lebo ľudia keď si aj bežne dajú vyvolať fotky, to je v nejakom ako keby štandardnom formáte a toto je skôr aj na také oživenie 🙂 inak si myslím, že veľa pekných spomienkových vecí a darov sa dá vymyslieť 🙂 alebo aj vyrobiť vlastnoručne, i keď u mňa by to asi nedopadlo dobre :D