Poradte prosim co dat koleginke do vianocneho balicka. Caka babo a ma histaminovu dietu. Nejaku maskrtu co moze ci caj. U nas v rodine nemame nikoho takeho. Dakujem vam za tipy ❤️
@reaan ja milujem zelený rooibos a napríklad ďatle tie sa papaju v posledných týždňoch a majú vraj uvoľniť pôrodné cesty. Možno by som pridala ľanové semiacka. Sušené jablká.
Nekupovala by som nic na jedenie alebo sa jej priamo opytala na konkretne veci co by ocenila. Najhorsie je este sa citit zle, ze ste sklamali toho kto vam daruje, ze vam dal nieco co nemozete.
@reaan opytaj sa jej co moze co nie
.dcerka ma hostaminovu a je to individualne.
@reaan tak zvyknu im robit problem jahody cokolada citrusy vsetko kvasene zavarane rybie konzervy paradajky..
@slavomira236
@mullerova46
Dakujem pekne. Tie jahody a citrusy som citala na nete. No nie je to ako napr. pri bezlaktozovej, ked vies, ze nic mliecne nemozes. Skor som chcela vediet ci mi tu histaminici neodporucia nejaku sladku pochutinu, susene ovocie, konkretne druhy cajov a pod.
.
@reaan Ja mam histaminovu aj moja sestra. Je to fakt individualne, ale tak najbezpecnejsie ovocie su asi cucoriedky, pozri lyofilizovane. Alebo ceresne, slivky, marhule. Aj take chrumkave jablkove chipsy by asi mohli byt, no niektorym histaminikom vadia niektore typy jablk. Ale v principe su jablka ok. Mne osobne nevadi ani ziadne susene ovocie, ale v tej najprisnejsej diete susene nie je. Sestra zase ma rada bielu cokoladu (klasicka by sa nemala), ale pozri nejaku kvalitnejsiu bez umelin. Vo vseobecnosti umeliny nie su vhodne. Potom take bezpecne by mohli byt maslove keksy, ale zase, nejake kvalitnejsie, s jednoduchym zlozenim. Oriesky su ako u koho, makadamove su asi vseobecne najviac tolerovane. Mne nevadia ziadne, ale sestre vadia vlasske. Potom napriklad dobrym olivovym olejom nikdy neurazis, je teraz aj drahsi a je zdravy a vhodny aj pre histaminikov.
Lyra ovs.biela cokolada, vegan dobroty z dm bez kakaa, ale karob moze byt. Ovs.vanilkove mlieko dm bio. Z lidla vianoc.susienky v tej plastovej krabici za 5e bez mlieka. Lieskovoorieskova tuba kolatch bez mlieka.
Rovno sa jej opytaj co moze, to je tak individualne ze ti nik neporadi uplne presne..