Darček pre syna na krstiny

denulienkad
20. feb 2014

Ahojte kocky.Neviem co mam kupit syncekovy.Mal krstiny a chcela by som mu nieco kupit na pamiatku ale neviem co.Prosim poradte

luba28
20. feb 2014

@denulienkad zlatom nic nepokazis a hlavne,ze ma dlhuuuuu trvanlivost a cenu,.... 🙂 🙂 🙂

nigguska
20. feb 2014

@denulienkad
Ahoj,maly na krstiny dostal retiazku zo zlata a zlatu pamatnu mincu z talianska od krsnej.
Cena zlata sice v poslednej dobe klesa,ale stale ma vyssu hodnotu ako peniazky.
Aj ked,mozes mu zalozit aj sporiaci ucet(podla mna je to super napad,aj moj maly ma) a tam mu mozes ty,ale aj krsny rodicia alebo ktokolvek dat peniazky z krstu(miesto hovadin a vkladat mu tam pravidelne mesacne 10eur a ked ma sviatok tak vacsiu sume....ja mam takto pre krpca s viazanostou na tusim 15 rokov s tym,ze je tam vyssi urok ako na sporiacich uctoch bez viazanosti a potom mu to mozes este predlzit a ked bude mat 18,moze si kupit napr. auto (resp cast auta 😀 )

stary_ujco
20. feb 2014

K zlatu: zlaty sperk nie je nikdy investicia, lebo pri kupe zaplatis aj za robotu a pri jeho predaji dostanes maximalne tak cenu materialu. Navyse kto predava stare rodinne zlato je povazovany za odluda a vyvrhela rodiny... Takze je to umrtvenie penazi a nic z toho. Aky zlaty sperk mu kupis? Privesok so znamenim? Preboha, ktory mlady chlap dnes nosi na krku zlatu retiazku? (Rytmusa a podobnych neratam) A ktory ju bude nosit o 20-30 rokov, ked syn vyrastie?
Daj mu spravit pekny fotoalbum, raz ho bude ukazovat svojim detom.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monicm
20. feb 2014

ja si myslím,že kupovať zlato na krstiny pre maličké bábo nie je dobrý nápad.dieťa z toho nemá vôbec nič.ani dnes,ani v budúcnosti.ak chceš niečo "materiálne",som skôr za stavebné sporenie,sporiaci účet,alebo niečo podobné,ako hovorila
@nigguska ,ak chceš niečo "emociálne",mne sa páči nápad dať zarámovať krstnú košieľku,k tomu nejaké fotky,dať spraviť fotoalbum,či fotoknihu z krstu...................my osobne sme našim vlastným deťom nedávali ku krstu nič,my sme im dali krst

maria1989
20. feb 2014

@stary_ujco 😀 😀 😀 pobavilo

flower72
20. feb 2014

nemyslím si, že bude nejak poznačený, keď mu nedáš nič. Celý život sporíme peniaze, aby sme ich raz dali deťom. Skôr ide o teba, aby ty si mala dušu na pokoji (alebo starí rodičia), takže pokojne urobiť fotoalbum, nejak zachovať krstnú košieľku... Krst nie je o materiálne, ale o duchovne.

horana
20. feb 2014

Krstiny samotne su darcekom, na spomienku ked vnimate krst duchovne tak nieco co suvisi s temou: detsku bibliu, spomiemkovy album/fotecku atd...
ked je krst skor formalita, resp. lebo sa patri a keby daco nech radsej ma, tak hlavne na dedinach je to zlato a prachy, aj ked je to neosobne (stary_ujco vcelku trefne zatal)...

denulienkad
autor
20. feb 2014

Dali sme mu zivotne poistenie so sporenim.Zlato mu nechcem dat.Pride mi to take hlupe.Asi mu dam zaramovat kosielku s fotkou.