Ahojte kocky.Neviem co mam kupit syncekovy.Mal krstiny a chcela by som mu nieco kupit na pamiatku ale neviem co.Prosim poradte
@denulienkad
Ahoj,maly na krstiny dostal retiazku zo zlata a zlatu pamatnu mincu z talianska od krsnej.
Cena zlata sice v poslednej dobe klesa,ale stale ma vyssu hodnotu ako peniazky.
Aj ked,mozes mu zalozit aj sporiaci ucet(podla mna je to super napad,aj moj maly ma) a tam mu mozes ty,ale aj krsny rodicia alebo ktokolvek dat peniazky z krstu(miesto hovadin a vkladat mu tam pravidelne mesacne 10eur a ked ma sviatok tak vacsiu sume....ja mam takto pre krpca s viazanostou na tusim 15 rokov s tym,ze je tam vyssi urok ako na sporiacich uctoch bez viazanosti a potom mu to mozes este predlzit a ked bude mat 18,moze si kupit napr. auto (resp cast auta 😀 )
K zlatu: zlaty sperk nie je nikdy investicia, lebo pri kupe zaplatis aj za robotu a pri jeho predaji dostanes maximalne tak cenu materialu. Navyse kto predava stare rodinne zlato je povazovany za odluda a vyvrhela rodiny... Takze je to umrtvenie penazi a nic z toho. Aky zlaty sperk mu kupis? Privesok so znamenim? Preboha, ktory mlady chlap dnes nosi na krku zlatu retiazku? (Rytmusa a podobnych neratam) A ktory ju bude nosit o 20-30 rokov, ked syn vyrastie?
Daj mu spravit pekny fotoalbum, raz ho bude ukazovat svojim detom.
ja si myslím,že kupovať zlato na krstiny pre maličké bábo nie je dobrý nápad.dieťa z toho nemá vôbec nič.ani dnes,ani v budúcnosti.ak chceš niečo "materiálne",som skôr za stavebné sporenie,sporiaci účet,alebo niečo podobné,ako hovorila
@nigguska ,ak chceš niečo "emociálne",mne sa páči nápad dať zarámovať krstnú košieľku,k tomu nejaké fotky,dať spraviť fotoalbum,či fotoknihu z krstu...................my osobne sme našim vlastným deťom nedávali ku krstu nič,my sme im dali krst
@stary_ujco 😀 😀 😀 pobavilo
nemyslím si, že bude nejak poznačený, keď mu nedáš nič. Celý život sporíme peniaze, aby sme ich raz dali deťom. Skôr ide o teba, aby ty si mala dušu na pokoji (alebo starí rodičia), takže pokojne urobiť fotoalbum, nejak zachovať krstnú košieľku... Krst nie je o materiálne, ale o duchovne.
Krstiny samotne su darcekom, na spomienku ked vnimate krst duchovne tak nieco co suvisi s temou: detsku bibliu, spomiemkovy album/fotecku atd...
ked je krst skor formalita, resp. lebo sa patri a keby daco nech radsej ma, tak hlavne na dedinach je to zlato a prachy, aj ked je to neosobne (stary_ujco vcelku trefne zatal)...
Dali sme mu zivotne poistenie so sporenim.Zlato mu nechcem dat.Pride mi to take hlupe.Asi mu dam zaramovat kosielku s fotkou.
@denulienkad zlatom nic nepokazis a hlavne,ze ma dlhuuuuu trvanlivost a cenu,.... 🙂 🙂 🙂