Darček pre švagrinu do 200 eur

10. mar 2022

Ahojte dievčatá, moja švagriná bude mať narodeniny. Pozerala som už všetko možné aj nemožné no neviem jej nič vybrať. Čaká bábätko ale nechcem jej dávať veci pre dieťatko, skôr niečo pre ňu. Tehotenský vankúš má a aj oblečenie. Chceme sa zmestiť do 200e. Má svoj salón kde robí nechty. Vo voľnom čase sa venuje hlavne rodine. Pôvodne sme jej chceli dať jeden estetický zákrok spolu s ostatnými súrodencami lenže kvôli tehotenstvu ho nemôže podstúpiť.

evkamotka
10. mar 2022

Narovinu by som sa jej spytala. Nemusi to byt prekvapenie, hlavne nech sa jej paci

vero96
10. mar 2022

difúzer, wellness víkend, drahší parfém prípadne kozmetika, kabelka, hodinky, šperk....

autor
10. mar 2022

@evkamotka chcela Mommy bag lenže tu už dostane od svokrovcov

autor
10. mar 2022

@vero96 ďakujem

pribinak
10. mar 2022

Nejaký pekný výrazný sperk. Alebo kávovar?

janinah
10. mar 2022

A čo takto...Milá švagriná,popri tejto kytici kvetov-nechsapáči- si mala dostať aj darček v hodnote 200 eur.Tie peniaze sme poslali pre ukrajincov a veríme,že ťa taký darček poteši rovnako ako nás.Veľa zdravia a aby si nikdy nemusela utekať z domu do cudzieho sveta.

janulka1802
10. mar 2022

@janinah s týmto vobec nesúhlasím a to mám u seba mamičku z Ukrajiny s dvomi deťmi.

larazivago
10. mar 2022

@janinah trosku cez..

simisi
10. mar 2022

@janinah toto nemyslis vazne🤦

selu11
10. mar 2022

@janinah Toto snáď nie...
Autorke : Tak za seba napíšem, mňa by potešil šperk. Napríklad medailón na krk, čistý. A po narodení bábätka si naň môže dať vygravírobať napríklad dátum jeho narodenia. Presne také som dostala ja 😉

sissy27
10. mar 2022

ak ten zákrok chce, tak kľudne by som sa jej na to poskladala, veď tehotná / dojčiaca nebude večne, využije keď bude môcť.
Inak by som išla do nejakého pekného šperku.

@janinah ako toto je už fakt trápne... tiež ste sa teraz ako rodina vzdali úplne všetkého pekného vo vašich životoch, nechali ste si len zdravie a strechu nad hlavou? Zákaz usmievať sa, tešiť sa, už nikdy nebude oslavovať narodeniny, koniec darčekov a z výplaty zaplatíš len najnutnejšie a všetko ostatné ide na ukrajinu? Každý nech pomôže ako uzná za vhodné, alebo aj nepomôže, keď to tak necíti. Ale aby vkuse niekto rýpal a diktoval čo by mali druhí robiť, to je fakt cez. Ano, ja viem, ty by si tam najradšej aj muža a syna poslala bojovať, len aby sa pravnúčatá nehanbili... Inak čo ty tu vlastne? Čo nie si niekde na hraniciach a nepomáhaš osobne do roztrhania tela?

selu11
10. mar 2022

* vygravírovať 😊
Napríklad..

macik166
10. mar 2022

@janinah ty máš tak otrasné názory, že už radšej nikde neprispievaj.

nikolka1986
10. mar 2022

Dajte jej peniaze. Sama si vyberie najlepšie.

7lenka11
10. mar 2022

@janinah to prečo teraz majú ľudia tendenciu všetko prepájať s Ukrajinou? ja ich podporujem, ako sa dá, zapájam sa do zbierok, do pomoci pro bono, ale neplánujem ukrátiť rodinu o darčeky k narodeninám alebo o nejaké iné potešenia...

autorka - na tvojom mieste by som kúpila jednu praktickú vec a jednu pre jej vlastné potešenie... tú praktickú by som možno prepojila s blížiacim sa materstvom a druhú časť venovala výlučne pre ňu (napr. hodinky, voucher na dobrú večeru, alebo voucher na nejaký pobyt na jednu noc, poukážku nákup kvalitnej kozmetiky/doplnkov...)
A keď sa nevieš rozhodnúť, proste jej dajte peniaze do obálky a sama sa rozhodne...

janulka1802
10. mar 2022

Mňa napadla poukážka na fotenie s bábatkom.

blah24
10. mar 2022

Me by potesila poukazka do meho oblibeneho obchodu 😀😀

petamich
10. mar 2022

@selu11 to by aj mna velmi potesilo 🙂

autor
10. mar 2022

Ďakujem Vám všetkým za super nápady ❤

@janinah my už sme peniažky aj iné veci poslali ale určite sa potešia 200 eurám aj od Teba 😊

janinah
10. mar 2022

dámy,ste otrasné...akože ozaj je cez pomôcť niekomu kto uteká z domu ? je lepšie kupovať 157mu zbytočnosť žene,ktorá má zrejme všetko,autorka už ani nevie čo ešte jej kúpiť...aha,pardon,tak ešte estetickú úpravu jej telíčka treba....mne keby takto niekto gratuloval,tak ho pochválim a úprimne sa poteším....
anonymná autorka,poslala som veľa,aj som ubytovala aj ešte pomôžem,riešim pre nich prácu...ale stále je to málo....to hádam každý vidí

janinah
10. mar 2022

@sissy27 môj návrh vôbec nie je trápny,je to návrh ako každý iný,autorka si môže vyberať....trápne sú vaše reakcie....

@macik166 prispievať budem kde a ako uznám za vhodné,od teba si dovolenie pýtať nebudem,smola

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. mar 2022

@janinah nie je to o tom, že nevieme co ešte jej kúpiť. Ale o tom, že jej chceme dat niečo čo jej naozaj urobí radosť. Nevieš nič o tom, prečo sa jej chceme poskladať na zákrok, po ktorom túži nie pre to lebo už nevie čo od dobroty ale preto lebo ma s danou vecou dlhodobý problém, ktorý ju trápi. Nemám pocit, že by s môjho príspevku vyznievalo, že má všetko, čo nie je pravda ale aj keby bola, myslím, že máme právo jej niečo darovať. Je super, ze pomáhaš, len tak ďalej, myslím, že každý pomôže ako môže. Skús nabudúce nekomentovať veci o ktorých nemáš dostatok informácií.

jaskolka
10. mar 2022

Poukaz na bábätkovske fotenie je ozaj pekný nápad, mňa osobne by to potešilo 🙂
Alebo šperk - súprava náušnice prívesok

maciatkolulu
10. mar 2022

@janinah ja normálne neverím.... Už naozaj stačilo. Myslím, že ty netušíš, či si chce dať na pichať ústa, alebo opraviť krivý nos, pripadne škaredé znamienko, vyrástol niekde. NEVIEŠ O TOM NIC. A ideš poučovať o konzumnom živote?!?! Zato, že chce rodina, blízkej osobe radosť spraviť? Keď chceš posli celú výplatu, zuber do bytu 3 rodiny, daj svoje deti von do stanu, rob ako uznáš. Ale už daj pokoj s týmito na hlavu postavenými príspevkami. Prispeje aj unicefu, keď už, ti vedia kam poslať peniaze a ver tomu, že na svete je toľko trpiacich deti, žien, starých ľudí. Ze je trápne sa teraz takto vystrkovat. Lebo Ukrajinci nie sú jediny národ, kde trpia nevinní. A za ďalšie, kto chce a ma možnosti pomôže. A nemusí o tom kecať a poučovať druhých, čo majú a nemajú robiť. Kto nechce nemusí. Daj už s tým fakt pokoj.

sissy27
10. mar 2022

@zazvorka87 presne si to pomenovala - citové vydieranie 👍
@janinah ale je tvoj návrh trápny a ešte ako. Pretože ty máš tieto drísty potrebu ťahať úplne, ale že úplne všade, aj keby sa niekto pýtal "čo dnes variť". Neviem či máš nejaký komplex menejcennosti, ale tvoj neustály dopyt po uznaní je fakt už otravný. Aj sa čudujem, že strácaš svoj drahocenný čas tu a nerobíš niečo užitočnejšie...

7lenka11
10. mar 2022

@janinah prepáč, ale myslím si, že denne sme svedkami toho, ako sa ľudia dokážu zomknúť a ako pomáhajú, veď už sú aj miesta, kde je prebytok pomoci.. ty tu píšeš, ako keby nikto nič nerobil a užíval si len vlastný blahobyt.. každý pomáha v rámci možností - niekto môže pomôcť jednou smskou v hodnote 1 eura, iní môžu ponúknuť celý svoj dom na prenájom, niekto ďalší si môže dovoliť poslať desaťtisíce eur... netreba však zabúdať aj na samých seba.. každý z nás musí žiť ďalej, musí myslieť aj na svoje účty, záväzky a svoju rodinu.. takže nevidím dôvod, prečo by nemala finančne podporiť svoju švagrinú, alebo jej kúpiť niečo pekné... zase nestrácajme kontakt s vlastnou realitou...

zuzanka.zuzu
10. mar 2022

ja sa prikláňam k tomu bábätkovskému foteniu - mňa by to v čase po pôrode potešilo lebo toto som nemala čas riešiť a nemáme žiadne fotky ☹ bolo by super, kebymi to niekto vybaví a ešte aj zaplatí 😀
napr. ja šperky nenosím, takže mňa by žiadny nepotešil, pre mňa je to kravina čo by zostala v šuplíku aj s vygravírovaným dátumom (a bohvie či by som si našla čas tam niečo dodatočne gravírovať, po pôrode som mala iné starosti) 🙊

hope87
10. mar 2022

@janinah Ze ty si chcela autorke "len" poradit, aky darcek moze dat? Dobre vies, ze si bola cielene ustipacna...to si dala jasne najavo vo svojom dalsom prispevku. Odkryla si svoj povrchny, zatrpknuty a pohrdajuci nazor na autorkinu otazku a pritom nemas ani len potuchy, kolko toho svragrina ma a na co by bol ten esteticky zakrok. Teraz v nikoho zivote nema existovat ine potesenie, nez pomoc ukrajincom? A este to treba tahat do kazdej moznej situacie v zivote? Aj pri gratulacii k narodeninam? Ano, tehotnej teraz idem gratulovat s tym, ze jej zelam, aby nikdy nemusela utekat do cudzej krajiny 🙄. Akoze to je uz cez, nie? Je super, ze tak pomahas ale kazdy, kto moze a chce, nejakym sposobom pomoze a nepotrebuje to kazdemu vesat na nos a dokazovat, ze to robi.

luccija
10. mar 2022

Fotenie, alebo peniaze a nech použije na čo chce trebárs na ten zákrok, keď porodí, dokoji