Darček pre priateľovu mamku

achjajcoto
12. jan 2017

Priateľova mamka bude mať 50 rokov, som pozvaná na oslavu a neviem čo jej kúpiť. Chcela by som niečo také univerzálne čím nič nepokazím. Čas sa mi už kráti a ja nemám žiadne nápady. S priateľom ešte nie sme spolu ani rok, jeho mamku síce poznám ale nie dosť na toľko aby som jej vedela vybrať darček.
Pýtala som sa aj priateľa a ten tiež nevie, on jej vždy kupuje len nejaký kvet a podobne ale na takéto okrúhle narodeniny by sa hodilo asi niečo výnimočnejšie.

zuzadula
12. jan 2017

Ja by som kúpila krásnu kyticu a k tomu fľašu sektu so zlatými lupienkami. Etiketu ti spravia podľa želania, s menom oslávenkyne, alebo s nejakým mottom a pod. 🙂

ukulela
12. jan 2017

alebo exkluzivnu bombonieru - robia pralinkove, na objednavku, s napismi na cokolade, venovanim, fotkami a podobne ...

bellybug
12. jan 2017

Podla mna hlavne kupte darcek spolu, ste predsa par🙂 Kytica a dobra flasa vzdy potesia

momoqui
12. jan 2017

Urcite kvet/kytica a nejaky parfum (skus zistit ake ma rada) alebo nieco zo zlata, aby jej to ostalo. Alebo nejaky poukaz na pobyt

ukulela
12. jan 2017

nie su spolu ani rok,nie su ano zasnubeni - zlato/pobyt su prilis. naozaj len nieco reprezentativne,urcite kyticu a k tomu trebars aj ten parfum, prip ten sekt/daco.

lienka737
12. jan 2017

darčekový kôš

jasminet
12. jan 2017

ja by som s priatelom nieco spolocne kupila, ked uz si teda pozvana na oslavu, tak asi hlavne kvoli nemu... kytica + pobyt, hodinky, zlato...proste sa na nieco zlozit - jej syn by mal tusit co priblizne by jej radost spravilo

delmondo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lintu
12. jan 2017

do parfumu by som nešla.... vôňa nemusí sadnúť... skôr vyzisti, aké pochutiny má rada.... káva, čaj, čokoláda,.... na trhu sú dnes kadejaké špeciality....to sa dá aj do košíka pekne naaranžovať... a k tomu samozrejme tá kytica alebo pokojne i niečo v črepníku... do drahých vecí, ktoré jej aj po rokoch zostanú a budú pripomínať teba, by som zatiaľ neinvestovala... na to nech sa radšej podujme tvoj priateľ sám za seba a s tebou nech sa zloží na niečo všeobecnejšie

babatkoo
12. jan 2017

Knihu

momoqui
12. jan 2017

@ukulela nevadi ze su spolu kratko ale je pozvana na oslavu tak sa patri primerany darcek...oslava 50 sa podla mna nehodi kupit cokolada alebo flasa pre zenu ... darcek prezentuje aj toho kto ho daruva ja osobne by som cokoladz sladkosti a vino nedarovala na 50-tku, sorry, pripada mi to velmi zastarale a nevhodne 🙂

moni244
12. jan 2017

Primerane, vynimocne darceky nechaj na rodinu, ty jej kup kyticu, darcekove sampanske, vino a cokoladu

petrofka
12. jan 2017

Nech ju da priatel namalovat z fotky ked bola mlada a krasna 🙂 a ty kup veliku kyticu. S darcekom sa netrap.

ukulela
12. jan 2017

@ momoqui -my sme kamosom na svadbu davali robit bombonieru s belgickymi pralinkami s datumom a ich menami a s tabulkou cokolady s ich fotkami - nestalo to vobec 5 eur - a teda darcek mal paradny uspech. a myslim si, ze to reprezentuje aj toho, kto daruje. da si namahu, vyberie fotku, vzory, ma napad, je to aj osobne. nie ze idem do obchodu a kupim nieco za 100€.
pozvana je, ale nemyslim, ze sa od nej ocakavaju drahe dary. ani ja zenam nedavam flase,ok, preto luxusna cokolada mi pride ako adekvatna a dostojna alternativa. k tmu kytica - ved aj ta stoji minimalne 20ku, taka lepsia. a ani nevies a 50 si uz investovala. ale kupovat vikendovy pobyt, alebo zlato - pre zenu, ktoru de facto nepozna, ani syn jej nevie poradit, je dost vela.
ja som mojej svokre, ked mala 50 kupila velku kyticu a urobila som jej vyzdobu na stoly zo svojho,to sa jej ako darcek velmi ratal a pacil, a teda tiez ma to dost stalo. vacsi darcek jej kupim syn.
ale ano, v kazdej rodine maju ine zvyky, niekde sa to nezaobide bez napoleonky s 50kou, inde zas dary na urovni svadobnych ... ak tp u nich nie je zvykom, bolo by blbe, keby este ani nie nastavajuca nevesta darovala najdrahsi dar spomedzi vsetkych 🙂

momoqui
12. jan 2017

@ukulela hej zalezi vela aj od toho ake dary sa v rodine daruju ... ajked nesuhlasim s tym ze kupovat zlato s nehodi lebo sperk sa hodi ako darcek vzdy 🙂 a ajked belgicke pralinky mam velmi rada a poznam ich vela tak ja by som sla do daru ktory ostane na rozdiel cokolada sa zje. podla mna sa treba dohodnut s pristelom on svoju mamu pozna. My tu moc ma fore neporadime kedze nevieme aka oslava to bude a ci napriklad jeho matka tebe kupuje dary

jankalukasova
12. jan 2017

ja by som rozhodne nekupovala kozmetiku... kúpila by som napr. nejakú krásnu orchideu, momentálne sa dajú kúpiť v nádherných farbách a hybridné formy vôbec nie sú náročné a k tomu by som jej kúpila nejakú čokoládu, ale nie klasickú. Veľmi sa mi páčia také veľké tabuľky, v ktorých je zaliate sušené ovocie a podobne. To sú podľa mňa darčeky, ktoré neurazia, ale nie sú príliš osobné. Nemyslím si, že by od Tebe niekto očakával nejaké veľmi drahé dary.. pobyt by som určite nekupovala, fľaša pre ženu (zvlášť pre matku Tvojho priateľa) podľa mňa nie je vhodná a na spoločný darček by som sa neskladala. Aspoň u nás to nie je zvykom, skladala sa vždy rodina, zvlášť si myslím, že ak ste spolu ani nie rok, tak peniaze nie sú to čím by si sa mala "oháňať"

jankavt1
12. jan 2017

Nieste spolu ani rok. Pozvala ta ako partnerku jej syna.Podla mna neocakava od teba bohvieake dary. Ak by si bola nakoniec pre jej syna ta prava a stala sa jej nevestou, nebude si vycitat alebo ty jej, ze tana 50tku nepozvala. Skor sa jej spytaj, ci jej nemozes s niecim pomoct. Ako darcek jej postaci nejaky kvet a darcekovy kos. Skor jej syn by sa mal zamysliet a zaplatit nejaky pekny dar - napr. privesok zo zlata. A ked uz silno chces kupovat darcek, tak darcekovy kos iste urobi radost. Kytic kvetov dostane dost.

mihula
12. jan 2017

kvety a poukažku do parfumerie,myslim si,že tým nic nepokazis

peps8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marosinecko
16. jan 2017

Ja by som možno skúsila darčekovú poukážku na welnes a kozmetiku alebo víkendový pobyt aj s mužom. Kvety a parfém nič nepokazia. 😉

lavinis
16. jan 2017

ved kupte nieco spolocne s priatelom, syn snad pozna svoju mamu, co jej treba😉

llllenkaaaaa
27. feb 2017

Môžeš skúsiť napríklad vyrobiť ovocnú kyticu http://www.fluff.sk/ovocna-kytica/. Je to pekný, univerzálny darček, ktorý podľa mňa poteší každého.

kasiopeja01
27. feb 2017

torta nikdy nic nepokazi 🙂

sovica
27. feb 2017

Mne osobne by spravila viac radosť dobrá kniha za 10 Eur, ako zlato za 100 Eur. Ale, 100 ľudí - 100 chutí. Tu sa ťažko radí. Ak ju naozaj ani trošku nepoznáte, neviete, čo by ju potešilo, ale vychádzate s ňou dobre, tak by som sa normálne opýtala, čo by jej spravilo radosť. Že jej chcete dať niečo, čo neodloží do šuplíka, ale z čoho sa bude tešiť. Ak by sa "vykrúcala" a "nič by nechcela", tak by som spolu s priateľom kúpila určite kyticu a páčia sa mi tie poukážky, čo uviedli kočky vyššie, napr. do parfumérie, do kníhkupectva, na nejakú masáž atď. Myslím, že už aj niektoré obchody s oblečením to majú (poukážku v určitej sume a ona si môže ísť do obchodu vybrať, čo sa jej páči).

muzizenam
28. jan 2018

Ja by si myslím, že najvhodnejšie je dať darček spoločný s priateľom. Určite by som jej nepýtal, čo by chcela. Treba s priateľom prebrať, aké darčeky jej dával posledné narodeniny, hlavne okrúhle. Taktiež by som prebral aké darčeky sa v rodine dávajú (hlavne cenová relácia). Keďže to dáte ako spoločný darček s priateľom je úplne irelevantná dľžka vzťahu a môže to byť drahý darček. Pár tipov na darček pre mamu nájdete aj tu: https://www.muzizenam.sk/

1katus1
30. júl 2020

Na 50tku sme našej susede keď oslavovala 50tku kúpili náušnice a striebornú retiazku s príveskom z minerálov. Cena bola cca 35e čo je také primerane kúp jej daku kvetinu v črepníku ta jej vydrží a vybavené