Darček pre novorodenca

6. aug 2023

Ahojte,
viem že sa tú tie diskusie opakujú, mám ich prelúskané a všetky sú už staršie, aký bol najlepší darček aký ste dostali pre novorodenca resp. čo bola vec, ktorú rozhodne neľutujete že ste si kúpili? Prosím NIE PENIAZE a poukážky ako každý druhý komentár, ide o rodinu ktorá má toľko $, že by nejaká 50 alebo 100 vyzerala trápne a viac dať nemôžem.

katka281
6. aug 2023

Koliska alebo kamera bola za mna top

ratira
6. aug 2023

Ano, nieco taketo vecne, co aj realne vyuziju. Peniaze su maximalne neosobne, to za mna ani nie je dobry napad.

zuz1177
6. aug 2023

Hryzatko - opica - matchstick monkey. Syn ma uz sice 4 roky, no ja som to hryzatko predtym nepoznala a teda ziaden darcek sme nevyuzili viac ako tuto opicu 😀 Bola top, ked mu rastli zuby. A este od kolegovcov som dostala podlozku pre babo, ale tm so si vybrala rozmer aky sa mi hodil.

maca1984
6. aug 2023

Kamarátke (teda pre jej malú)som dala upliesť deku z puffy vlny, dala som ušiť hniezdo a mojkáčika s menom.
V tomto ani ja nie som za peniaze či poukážky.

bykaterina
6. aug 2023

Otázka na mieste koľko Chces investovať ? Druhá otázku si daj či musíš kupovať darček vôbec.

panda21
6. aug 2023

Hryzadlo do chladničky, plienky látkové, kamera.

yvanielka
6. aug 2023

Neviem aký máš rozpočet, pár tipov:

juliet86
6. aug 2023

spytaj sa rodicov nech ti daju tip co chcu....

betulinka1
6. aug 2023

Poukážku na fotenie. Zatial to bol darcek, ktoremu sa najviac potesili pri bábätku. Nasla som cez fb v ich okoli fotografku, zaplatila som a poslala mi mailom voucher.

autor
6. aug 2023

@katka281 už majú po prvom.
@zuz1177 ďakujem, pozriem.
@maca1984 ďakujem, bohužiaľ majú už všetky 3.
@bykaterina do tých 100€, nemusím, chcem.
@panda21 ďakujem, to hryzadlo asi kúpim.
@juliet86 povedali že majú všetko, nemám si robiť starosti.
@betulinka1 dostali pri prvom s ročnou splatnosťou, neprišli tam a nechali to prepadnúť.

petronellla87
6. aug 2023

Hryzadla, sadu na krmenie, hrazdicka, podlozka na hranie, chuvicka, rozne ciernobiele pomocky,

ukulela
6. aug 2023

Ked maju € dost, vymysli nejaky personalizovany osobnejsi darcek. Daj urobit malovane body s trickom pre mamu, alebo rovnake ciapky na zimu, alebo mojkaca s menom, .... nieco take.

saxana000
6. aug 2023

Spanielska deka.dcerka bola septembrova a v zime sme super vyuzili.este doteraz ju pouziva v zime pri telke sa do nej cela zakutre

autor
6. aug 2023

@ukulela ďakujem, no tomuto som sa chcela vyhnúť, lebo ona neznáša vyrábané darčeky hlavne s menami a znameniami a všetky šálky, magnetky a uteráky hneď hádže do koša, takže s detskými vecami tipujem že to má podobne, ale možno nájdem niečo vkusné.

ukulela
6. aug 2023

Tak kvalitnu pletenu deku, ci prikryvku by snad nevyhodila. Nemyslim pohariky, uteraky, klucenky s fotkami a pod. Susede som z peknej dievcenskej latky usila ciapky a celenky pre baby a boli nadsene, ze maju rovnake. Kolegovi dala pre malu body zo sashe s peknym malovanym ornamentom a mala ho nosila. .... ale ano, su ludia, co sa im tak nezavdacis. Tak potom chod do kvalitneho znackoveho hryzadla, my sme mali zirafu sophie, alebo mojkaca s bielym sumom .... drahsiu interaktivu hracku a tak. Vychytavky ako videopestunku a pod si kupia podla ich preferencii.

bykaterina
6. aug 2023

Tak keď nemusíš ale z nejakého dôvodu Chces. Tak čo tak sa opýtať priamo Ich čo chcú? Nech to nedopadne ako za komunistov na svadbe že 5 obedovych súprav, 4 žehličky, atď

bykaterina
6. aug 2023

Lebo dodám že máš to sťažené keďže aj dieťa majú. Takže asi použijú aj tie veci.

lilope
6. aug 2023

Ak používajú jednorazové plienky, tak mesačným balením nič nepokazíš, určite to využijú a nehodia do koša. A látkové plienky, aj keď možno majú po prvom dieťati, sa tiež zídu, nakoľko používaním sa ničia. Určite nekupuj mojkáča, tých moja malá dostala niekoľko a vôbec ich nechce. Teraz všetko žuje a najradšej má hryzadielko, tak ak chceš niečo osobné, vybrala by som to.

dominyca9
6. aug 2023

Podľa mňa je ideálne darovať viac praktických drobností ako jednu drahú vec. Vždy sa to snažím nakombinovať tak, aby bola darčeková taštička príťažlivá pre všetkých. Nejaká drobnosť pre bábätko (hryzátko žirafa malo veľký úspech), kvalitný kúsok oblečenia (trakové pančušky mile alebo pyžamko s rokom narodenia, prípadne pekným motívom - fixoni sú veeeľmi príjemné a minimalistické, úspech mali aj prvé capačky), niečo praktické na starostlivosť o bábätko (látkové plienky alebo osuška xkko, silikónový podbradník s vreckom Zn. mushie, lyžičky, miska..). Do taštičky vždy dám aj drobnosť pre maminku - čaj na dojčenie, čokoládu. Prípadne kvalitná kozmetika je tiež dobrá voľba - ak vieš akú preferujú. Mňa veľmi potešila plienková torta - využili sme každú jednu vec. 🙂

zuzanka.zuzu
6. aug 2023

@lilope mne pripadajú ako dosť zámožní a mesačnému baleniu sa pravdepodobne nepotešia 😀 nie je to kde skladovať a v rámci mojich kamošiek sme si dokúpili kedy sme potrebovali 🙂 ozaj ani jedna z nás nestriehla na akcie... navyše, môj mal moony a tie teda v akcii ani nebývali.

autorka - asi látkové plienky, ak ich nevyužije pre dieťa tak s nimi môže aspoň utrieť zem a vyhodiť. a naozaj to neber osobne.

lilope
6. aug 2023

@zuzanka.zuzu otázka neznie čomu sa potešia, ale čo hmotné im kúpiť a možno také čo nevyhodia. Jednorazové plienky určite nevyhodia ak ich používajú a mesačné balenie je jedna krabica 40x40, nie je to niečo extra čo treba skladovať. Mne ani na mesiac nevydržala, skôr na necelé tri týždne keďže novorodenec spotrebuje viac plienok ako tam oni nejakých 8 ks na deň napočítali, minie to za chvíľku. Ja kupujem len mesačné balenia a pod chvíľou a dcéra má len čosi cez 4 mesiace. Mňa zase nebaví každý nákup brať plienky z regálov a teperiť to domov, navyše cenovo nevýhodnejšie ako kúpim cez internet a kuriér mi ich donesie domov.

kacena4
6. aug 2023

my sme 2x kupovali toto rodicom sa to pacilo a babatko s tym zvyklo zaspavat dlho https://www.brendon.sk/chicco-first-dreams-baby...

sulejmanka
6. aug 2023

Pozri na FB ponuku od Forest Babies. Originálne , krásne, naozaj nueco čo nemá každý.

lilope
6. aug 2023

Ešte mi napadla jedna vec. Síce nie je určená primárne pre bábätko, skôr pre maminku a ani nie je nevyhnutná, skôr estetická, ale pre mňa je užitočná a praktická. Teraz som si kúpila plienkovník určený na veci na prebalovanie mimo domu. Vložím ho do kabelky a nemusím nosiť veci jednotlivo po kabelke v sáčku, vyzerá vkusne a je slovenskej výroby. Nie je to celkom bezná vec čo maminky potrebujú, ale možno ho nemá a nebol by od veci. Posielam odkiaľ som kúpila a som spokojná.
https://evkine.sk/plienkovnik-srnky/

autor
6. aug 2023

@ukulela prosím ťa a tá žirafa originál je hryzadlo alebo plyšák? Lebo to pozerám a naskakujú mi rôzne darčekové balenia a nevyznám sa v tom že čo z toho vybrať.

autor
6. aug 2023

@kacena4 toto majú tiež už :(

bykaterina
6. aug 2023

Zirafa Sofia pozri je to na hryzenie z kaučuku

yvanielka
6. aug 2023

Hryzátka pozri tie Matchstick monkey, tie sú top, lepšie sa to drží bábätku ako Sophie (máme aj aj)

natall113
6. aug 2023

Asi by som tiež išla do toho hryzatka opice alebo tie plienky keď je taká náročná

spadnutaslivka
6. aug 2023

za mňa krásny darček je aj fotoalbum alebo tie spomienkové krabičky, do ktorých si rodič dokumentuje dôležité míľniky dieťatka