Darček pre novopečenú maminu

mamina084
3. okt 2014

Ahoj maminy co by ste vy privitali ako darcek. Svagrinka mali babo a chceli by sme jej nieco darovat , myslim take ako ovocie dzus a tak. Ockovi flasu nech dodrzuje pitny rezim 😀. Uz som zabudla co sa moze po porode kedze koji.

liebling98
3. okt 2014

@mamina084 určite nie citrusy. Ani citrusové džúsy. Skús možno čaje pre dojčiace matky, vinea sa tiež odporúča. Kamarátka pila nejaký nápoj tuším Gravimilk alebo nejak tak, že často krát sa nemala čas najesť, tak to pila.

moni244
3. okt 2014

ja som uz dvom kamoskam doniesla flasu detskeho sampanskeho a poukaz na neobmedzene kocikovanie 😉 doma vyrobeny

povuma
3. okt 2014

Nic exoticke...kludne hruska, jablko, slivky, hrozno....teraz je sezona... 🙂

mamutka
3. okt 2014

urcite nekupuj nic co suvisi so stravou a dojcenim - matky neznasaju otazku "kojis" a ked jej predlozis nieco pre dojciace matky, moze byt zle, ked ponuknes ovocie, zeleninu a ona dojci, moze byt este horsie, lebo z tej konkretnej veci nie je drobcovi dobre a pod.... nekupovala by som ani vecicky pre dieta, to nanosia vsetci, akoby matka prestala existovat.
kupila by som nejake luxusne vyzerajuce mydlo napr. len jemnulinku vonu, aby to babatku nevadilo, tu mame taky bioshop a tie mydla su balene naozaj uzasne 🙂 nieco vonave vyzivne na vlasy napr., nieco na kupel na neskor, neviem ako rodila... proste nieco pre maminu, nech si spravi radost, ked bude mat cas zrelaxovat 😉

bubelko
3. okt 2014

@mamina084 mozes jej darovat darcekovu poukazku na donasku pizze, poukazku (vyrobenu) na kocikovanie pocas pauzy na kavu. alebo ako pise mamutka - nejake mydlo, penu do kupela ci sampon s jemnou vonou 😉

katarinamarkova
3. okt 2014

@mamina084 ovocie a dzus 🙂 vzdy sa pri tom usmejem ked to pocujem, lebo mne ako novopecenej mamicke vsetci co prisli pozriet doniesli ovocie, dzus - vraj vitaminky, pitny rezim.....no mohla som si zelovoc otvorit po dvoch dnoch 🙂
@moni244 ten pouzkaz na kocikovanie je idealny darcek 🙂
to co novopecena mamicka potrebuje, asi kazda si spomenie na prve dni po porode, je pomooooc - aspon par. min. pokocikovat, prist domov a mat navarene, povysavane, upratane......resp. v porodnici domaca strava 🙂 boze ako dobre padlo v nedelu ked mi svokra poslala nedelnu polievocku a fasirku so zemiakovym salatom....po tom nemocnicnom ,,nedelnom obede,, - kapustove fliacky a polievka neviem aka akoze zeleninova z bujonu s dvoma kuskami mrkvy - to bol moj najlepsi darcek 🙂

mamucka
3. okt 2014

ja som darovala uz 3 kamoskam uterak, taky ten s kapucnou a tam bolo vysite srdiecko v ktorom boli inicialky babatka, plus k tomu bola taka zinka na kupanie a k tomu kozmetiku detsku. zatial to malo uspech.

emkab
3. okt 2014

Kupon na babysitting 😉

mamutka
3. okt 2014

jo a najlepsi darcek by naozaj bolo prist umyt okna, pozehlit a povysavat. Napr. kocikovanie bol u nas jediny cas kedy maly zavrel oci a dalo sa uvolnit... ako sorry vazene, ten relax nechajte matke a chodte jej upratat 😀
asi maloktora by doma spala alebo lezala vo vani, kym by sa jej niekto vonku prechadzal s kocikom. Pekne by doma upratovala, varila a pod... klasika 😅 napad s kocikovanim je sice pekny, ale ja som taky hnusny realista... 😀

bonaqa2013
3. okt 2014

moja ex svokra mi doniesla do nemocnice noviny - 1ks. bola som taká hladná že som skoro aj tie zjedla. A švagriné mi domov doniesli oblečenie pre syna - bolo ozaj na tie časy pekné, a štangĺu salámy a druhá zamrznuté kura.
Ja by som niečo kúpila pre dieťa, a maminke kozmetiku

moni244
3. okt 2014

@mamutka no ja som sa prechadzala 3 hodiny v snehu a mraze, ja by som to kocikovanie uvitala, vysate a upratane som mala do pol hodiny 😀

stellamaris
3. okt 2014

@bubelko pizza zadarmo bol moj prvy darcek po porode a bol to super darcek 🙂 cas na varenie nebol a ine dary mi boli jedno 😉

bubelko
3. okt 2014

@stellamaris mne nahodou tiez pomohlo, ked svokra chodila kocikovat, alebo potom, ked kamoska doniesla kolac, urobili s muzom halusky... skratka pomoc 🙂

ukulela
3. okt 2014

@mamina084 ja mam rada must - predavaju ho aj v kauflande, litrovu flasu a je vyborny, hroznovy, bez alkoholu. (pomoze aj na zapchu 🙂 ) flasa vyzera akozabalena v novinach a stoji vyse 3€, takze ani nie lacna. byva biely aj cerveny. aha - nasla som ho,tento je to:http://www.goga.sk/must-hroznovy-cerveny-matysak-1l-1k... ... a mari sa mi, ze aj v tescu by ho mali mat. ale kaufland urcite.
a tiez ma zaujalo, ze existuje odalkoholizovane vino (ako nealko pivo) - ja mam cele tehu chut na cervene vino, no nechcem chlastat 🙂 kolega mi tiez vravel, ze v kaufe maju aj toto nealko vino, no ja som ho nenasla - no ani som sa nepytala, len som prebehla regale. a take nealko vino cervene by ma fakt potesilo 🙂
a tiez si myslim, ze ak pojdete ku nej domov, vezmite daku pizzu, alebo chlebiky, bagety, a rovno jej povedzte, nech sa s pohostenim netrapi 🙂 to urcite uvita 🙂

stellamaris
3. okt 2014

@bubelko to kocikovanie by som brala tiez,ale nikto nemal cas 😖 potesili ma preto prakticke dary,ako prave ta pizza.Neskor sme dostali este dve poukazky na veceru, od priatelov.Od rodiny manzela nic a od mojej peniaze a nasi kocikovali denne celu dovolenku. 😉

hradnapani
3. okt 2014

@mamina084 doneste jej navarene na dva dni, plus aj nieco do mraznicky. Mna by toto potesilo uplne najviac na svete. 🙂

katka148
3. okt 2014

ak je kámoška kávičkárka (teda bola pred tehotenstvom), možno ju poteší bezkofeínová káva, ak je čajíčkárka tak možno čaj pre dojčiace mamičky (v prípade laktačnej krízy bude poruke) a možno nejaký keksík, sušienky k tomu (bez čokolády). Z ovocia súhlasím s tými hruškami, slivkami, broskyne... (nie citrusy a tiež ovocie čo nafukuje, teda ani jablká - u nás spôsobovali malému koliky, aj keď niektoré mamičky vraveli, že nafukovanie spôsobuje šupka, teda orezané jablko je ok)

raza
3. okt 2014

tak ja napíšem za seba: mňa napríklad rozčulovalo, keď sa ma každý pýtal, kedy môže prísť kočíkovať... tešila som sa na to celé tehotenstvo, ako sa budem prechádzať s kočíkom.. viac by ma potešilo, keby mi niekto prišiel upratať, alebo jednoducho zazvonil pri dverách, podal mi obed a hneď odišiel 😀
inak mne do pôrodnice doniesla kolegyňa igelitku a v nej 1 časopis, 1 kojeneckú vodu, 1 šamrón - ten zákusok 😀 a prosím pekne VLOŽKY!! tak toto teda neodporúčam..

janinah
3. okt 2014

nechápem,prečo sa každý trepe do nemocnice rodičku obzerať,ja som to neznášala /okrem manžela samozrejme/,nevládala som ,chcela som spať a čítať a mať pokoj...a chodili kolegyne,sesternice,susedky,by som ich najradšej poslala niekam 😠 ....raz spím,otvorím oči a kolega sedí pri posteli,že čaká,kým sa zobudím,no zbohom....a v deň príchodu domov sa mi núkali,že dôjdu na kávu,no akurát som mala čas a chuť s niekým pri káve vysedávať,som sa vliekla po cisárskom ako mátoha ....

nanka3
4. okt 2014

Ahoj, odpoviem ako cerstva mamima, mna najviac potesilo, ked dosli rodicia a priniesli jedlo, inac s tym ovocim opatrne, ja nemozem nic co ma supku (jablka, hrozno, broskyne), ale banany tie kludne kup, este som nepocula, ze by nejakej mamicke robili zle, taktiez odporucam hroznovy dzus/must 😉 .

bronia13
4. okt 2014

wow tak to som este nepocula ze darcek pre maminu a toboz este pre otca,fakt super napad... kazdy len babetku kupuje a co maminka, ved ho nosila 9 mesiacov nie? skoda ze uz nebudem ja tehotna 😉

cecilka123456
4. okt 2014

mňa po pôrode potešilo keď mi priniesol niekto navarené a ako bonus mi upratal, no babkina čokoládová torta ma dorazila najviac 😀

romanco
4. okt 2014

Mne dala švagriná najsuper prekvapko-upratala mi dom pred príchodom z pôrodnice. Väčšiu pomoc a dar som si nevedela predstaviť! Manžel zariadil všetko ostatné(to upratovanie by bol preňho problém!) Inak tie "kupóny" na kočíkovanie sú tiež super. Takéto som dávala sestre, keď mala malú. Radosť bola obojstranná a s neterkou (aj vďaka tomu) máme super vzťah.

mamina084
autor
4. okt 2014

@janinah ja predsa nikde nepišem, že sa trepem do nemocnice ony sú už doma len som chcela niečo dať aj mamine na chlapov a deti sa myslí vždy.

mamina084
autor
4. okt 2014

Babenky ďakujem majú krsty a chcela som niečo podarovať aj maminke. Na chlapa- otca sa nikdy nezabudne aspon u nás 😉, ale ta mama je akosi samozrejme. Tiež si niečo zaslúži veď ona nosila, rodila. Viem aj mne dobre padlo upratané a kočikovanie ale 1. býva na opačnom konci slovenska
2,býva so svojou mamkou najšťastnejšou starou mamou mimochodom
takže asi sa jej nebude chcieť čakať 4h kym pridem

mamicka1313
10. apr 2019

Ahojte. Ja mám perfektý nápad pre mamičku po pôrode. Vyrábam šperky z materského mlieka mamičiek - je to unikátne, jedinečné a kaaaždú mamičku to musí potešíť. Pozrite si môj album, tam je viac fotiek... najviac nájdete na fb pod "Mlieko nad zlato". Píšte správu, rada Vám odpoviem na všetky otázky 🙂

zuzgro
21. jún 2022

Ahojte, tiež som sa touto témou zaoberala pred pár mesiacmi. Bola som zúfalá až som natrafila na personalizované čiapočky značky pasadena. Vyzdobia čiapočku buď menom alebo prezývkou bábätka a k tomu Vám to príde krásne zabalené. Teda už nič viac riešiť nemusíte. Tak som si povedala, že možno to niekomu pri lustrovaní diskusií pomôže 🙂