Ahojte, vzdy viete poradiť. Čo kúpiť mame? Je tesne po 50ke.Ja uz fakt nemám fantáziu. Knihy nečíta, darčekové poukážky neznáša, šatku, rukavice dostala minulý rok, darčeky z fotiek tiez nemusí, kupila som jeden kozmetický balíček YR a chcela by som este niečo. Dakujem Vám za nápady.
Parfem sperk znackovu kabelku. .
Vnúča
@ladyelsa87 ja som teraz napr. svokre na Vianoce kúpila taký set hodinky z ocele a k tomu je strieborný náhrdelník aj s nausnicami. Ale záleží či sa rada parádi a nosí take veci...
@pribinak vnúčatá má 😙
@ladyelsa87 tak potom psa 😂
predplatne casopisu, orchideu, sodastream, tlakomer, vyzivove doplnky
elektricka zubna kefka Oral B, denny krem Lancôme, alebo nocny - su skvele vsetky/mojej mame sa moc pozdavali, trpaslíka do zahradky ak mate 🙂
osobny trener 😀
@nnnuuunnn len to nie, k tomu by potrebovala aj domace fitko.
Podla mna nie je nic horsie ako darcek, ktory sa cez koronu neda vyuzit.
@ladyelsa87 nieco prakticke, parfem, iphone alebo nieco zlate (na pamiatku - nikdy to nestrati na hodnote), zalezi kolko chces investovat.
Ja tento rok dávam darčekový kôš dobrôt. Také čo ľúbi. Luxusná káva, mixit darčekové pomazánky, lyofilizovane jahody, maliny v mede, pomarančová kôra v čokoláde..
@hettinka má vnúčatá aj psa 🙃
Ďakujem všetkým za tipy, pytam sa preto, lebo s nou je to naozaj ťažké, vždy je mi potom ľúto, ked darček ,,ofrfle,, slovami to na čo ste kupovali a to nepotrebuje a pod...Asi skúsim ten šperk 🤷♀️ vnúčatá má aj 3, aj psa, cvičí doma, masáž neznáša 😃
Možno sa Vam to zdá hlúpe, ze sa pýtam, ze ja ju poznám najlepšie, ale naozaj je ťažké niečo vymyslieť.
Riecne perly, kabelkova manikura-set, kvalitne vino, luxusny set uterak&osuska, pripadne zupan.
Drzim palce, viem ake je to narocne..
@ladyelsa87 Nie je ten typ, ktorý všetko ofrfle? To jej môžeš kúpiť hocičo a nič jej nebude dobré.. Však jej daj papier, pero a nech sama napíše 5 vecí, ktoré by si priala. A ty jednu vyberieš a kúpiš. Tak bude aj prekvapenie, aj sa jej to bude páčiť. Snáď..
Ja budem mat o par rokov po 50 tke a keby mi niekto kupil trpaslika do zahrady ci tlakomer, ci vitaminy, otvorim, preglgnem a odlozim.
Ty musis vediet, co ma tvoja mamam rada.
Cestovanie? Pobyt, letenku ci financny obnos co moze vyuzit len na cestovanie, hoci aj o rok, ked uz hadam situacia bude znormalizovana.
Stara sa o seba? Procedury u dermatologicky ci u plast. chirurga - prispevok na mini operaciu, lifting, botox, dermabraziu, lymfodrenaz.. je toho milion.
Ma rada modu? Nadcasovy dizajnovy kusok, co vydrzi dekady a nabera na hodnote.
Zazitky? Divadlo, kurz varenia, kurz robenia kytic online napr. teraz to ma Atelier papaver v ponuke.
Tooolko moznosti.
@ladyelsa87 budem protivná, ale ty si robíš starosti a ona všetko ofrfle. Ja by som jej kúpila napríklad ten parfém, ale nedala by som jej ho pod stromček. Počkala by som, až sa začne obzerať, že všetci rozbaľujú darčeky a ona nemá žiadny. Potom by som jej povedala, že mi je ľúto, že každý rok ofrfle každý darček, ktorý jej s láskou vyberám a mňa to vždy zabolí, tak je možno lepšie, ak by nedostávala nič a nemusela by frflať, na čo sme to kupovali. Ale preto, že ju mám rada, mám pre ňu darček schovaný a dúfam, že sa to tento aj budúce roky zaobíde bez frfľania. A podala by som jej ho. Viem, že tu hrozí, že sa urazí, minimálne sa bude cítiť zle, ale že ta si cítiš zle, to jej roky nevadí?
@elizabet173 mega napad, toto pouzijem!
@ladyelsa87 ja som si teraz uvedomila ze polovičku vianočných darčekov riešim cez sashe... Ale sú mami ktoré s kritizujú všetko a nič im nieje dosť dobré. Ale myslím ze takým diarom s gulickovym perom by sa neurazila. Môj oco dostal minulý rok na narodky nemeho sluhu dreveného a macocha sa smiala že je nútený si večer nachystať veci a nerieši ráno že na skrcenu košeľu. Moja svokra minule roky dostala kožený opasok ci peňaženku. Tento rok som jej objednala sveter strojom pletený s macoche dala ušiť sukňu a do kúpila tuniku. Minulý rok dostala macocha nakrcnik s otcom mojim zladeni boli 🙂 možnosti je neúrekom js takto zháňam darčeky ktoré sú z prírodných materiálov a majú nádej že vydržia 🙂
Alebo zladiť ekotasku s Ruskami. Rusok sa asi tak skoro nezbavíme a istá dáma mi už opakovane do daru pre rodinu usila také sety a ekotasku mala popruh na rameno nastaviteľný že sa dal skrátiť 🙂 z tohtoročných darov mala úspech aj lanová tunika lebo v lete chladila a v zime hreje 🙂 možnosti je veľa a šikovných ľudí stále dosť aj cez sociálne siete sa dajú nájsť.
@ladyelsa87 Jednoduchu bluzku alebo jednoduchy top z praveho hodvabu. Najlepsie biele, alebo jemne kremove, ak si nie si ista farbou.
Dobre sa kombinuje, vzdy dobre vyzera.
(Vyhni sa na primesam s acetatom.)
A k tomu buduci rok klasicky kratky 42-45 cm nahrdelnik z bielych riecnych peral (mozno trochu zainvestovat, aby boli pravidelnej velkosti). Mozno aj set s nausnicami.
Alebo set nausnice, naramok.
Alebo (neviem, ake mas financne moznosti) aj set z pravych morskych peral. Akoya su velmi krasne.
To su take nadcasove, vzdy pouzitelne a dobre kombinovatelne klasiky hadam pre kazdu zenu. Hlavne pri oficialnejsich prilezitostiach.
@ladyelsa87 tvoja mama mi príde nevďačná, alebo sa nevie správať. Mne keď dieťa kúpi hocičo, tak sa poteším, aj keby som to aktuálne nepotrebovala alebo sa mi nepáčilo. Komentare typu načo, prečo, začo sa nehodia. Asi by som takému človeku nekúpila nič, dala € do obálky a kup si sama.
Ak všetko ofrfle a na to všetko povie na čo ste jej to dávali, nedaj jej jeden rok nič...
@elizabet173 toto by som radsej rozoberala inde, ako priamo pod stromcekom.
Lebo to je taka situacia: mam pre teba darcek, ale najprv mi dokaz, ze si ho vobec zasluzis. Resp. bud vdacna, ze ti vobec cosi kupujem.
(Aj ked to myslis inak).
A co ked jej povie, nech si ho teda necha a aj vsetky buduce, lebo o ziadne od nej radsej uz nestoji?
Vacsinou ak niekto nieco casto iba ofrfle, byva aj citlivejsi na seba. A tam taketo snahy “o napravu” mozu zle narazit. Hlavne ak prebehnu takto verejne (pred celou rodinou, pod stromcekom). Mozu byt vnimane skor ako pokorenie.
A to vyvola skor hnevlivu protireakciu. Alebo ukrivdeny plac.
Jedno horsie ako druhe.
Radsej niekde v sukromi vydiskutovat, ked uz tak.
No to urcite nerob co ti tu niekto radi že jej dať taký príhovor pod stromčekom je to ponižujuce a trápne. Ja som tiez taky typnze sice neofrflem lebo je to nepekne a nehodí sa to ofrflat darcek ktory ti niekto kupil a myslel na teba, ale proste poviem dakujem som ticho a pozriem usmeje sa a odlozim spat pod stromcek ale pritom to vo mne vnútro vrie, pretože sa dosť sklamem ak dostanem pod stromcek sumive vitaminy z lidla za 1 e a masky na tvár neake z belae uplne najlacnejsie shitky.. no neviem alw mna to zamrzi kedze ja ostatnym vzdy nakupim napadite originalne darceky a hlavne take co viem ze vyuziju.. takze podla mna najlepsie bude, ak sa mami spytas co by sa jej hodilo co potrebhuje a to jej kupis.
No a preco sa jej rovno neopytas co chce, pripadne zober ju po obchodoch a vidis co sa jej paci a kupite spolu, zabalis a polozis pod stromcek
Ďakujem za všetky tipy a odpovede. Kto to zažil, pochopí, kto nie, myslí si, ze možnosti je tolko vela 😃 Každopádne, moja mama je taká aká je, uz sa nezmení, riešiť jej psychologický profil nemusíte, prihovor jej pod stromček určite nedám- to by asi skončilo hysterickym plačom, naozaj som chcela len tipy na darčeky. Ďakujem a prajeme príjemné dni do Vianoc 🙂
@ladyelsa87 tak mne napadlo napr. novy kvalitny dazdnik, dobre utierky, nejaku elektroniku, co sa jej pokazila (rucny vysavac, mixer, kavovar, ..), kvalitne ponozky (napr. Fusakle), dobre vino/cokoladu, ak poznas jej vonavku, tak vonavka sa vzdy pomina ;)
@ladyelsa87 makkucku deku, predplatné časopisu, vitamíny, masáž