Ahojte, riešim dilemu.
Idem mať 30 a manžel sa ma opýtal co by som chcela ako darček. Úprimne netuším. Žijeme bežný život, čo mi treba si kúpim, viem ze od iných dostanem ako darček šperk aj kabelku po ktorej túžim. Všetko čo ma napadne je praktické (do domu - nová posteľ do spálne, nová knižnica,..). Rada by som ale niečo také pre seba.
Nemáte dáku inšpiráciu? Čo ste vy podarovali blízkej osobe? Čo ste dostali a potešilo alebo čo by ste chceli?
Ísť niekam na výlet, krátku dovolenku alebo niekam za zážitkom sa nám nedá a dlhšie ani dať nebude.
@ivkazba som dlhodobo PN kvôli zdraviu takže z domu nikam tak ako som písala v príspevku 😕, inak by som rovno riešila náš obľúbený wellness kam opakovane chodíme alebo niečo spoločné
Fuuu, ja by som mu napisala hned cely zoznam 😄 bicykel, knihy, knihy, knihy, kontaktny gril, veeeelky rodinny fotoalbum, rodinne fotenie, vela hortenzii do zahrady a taaaak 😅
Ja som si vypýtala vymakaný robot do kuchyne.
@helenka926 Ak lacnejsi, tak knihu. Ak drahsi, smart hodinky. Ale boli casy, kedy ma aj kuchynsky robot potesil.
Ja som dostala vylet a koncert do viedne. Mm som dala let balonom. Inak ja nevidim nic zle na praktickych veciach. Dostala som od rodiny € a kupila som si zahradny nabytok, sonos ci vstavanu skrinu 🙂 od kamosky som si vybrala wok ci truhlicu na vankuse. Mam uz 35 a veci stale dobre sluzia. Nenosim sperky, parfum mam na 2 roky 🤦🏼♀️ Teraz by som si vybrala gril tefal 🤣
Ale teda napada mi poukazka do knihkupectva, objednat domov dobru veceru mozno aj so somelierom
Kníh máme plný dom, keď sa mi dáka páči tak si rovno objednám, rovnako aj čokoľvek do záhrady...
Kuchyňu mám vybavenú tip top, spotrebiče mám od výmyslu sveta. Mala byť oslava so živou hudbou, tak som mu chcela povedať že to bude môj darček, ale kvôli zdraviu nebude :/ Najradšej by som mu povedala že nič nechcem, ale na druhej strane nerada by som takto odbila jeho záujem (predsalen je to chlap, som rada že sa zaujíma tak ho nebudem preúčať že nič nechcem lebo mi nič "netreba" ) asi zase lravdepodobne skončím pri dákom nábytku...
Ja som si vybrala obraz, ktory sa mi paci, original od slovenskych maliarov, je to dekoracia do bytu a tiez dobra investicia. Ale to zalezi na tebe, co sa ti paci, kazdemu sa paci nieco ine. Ja som na umelecke diela 🙂
@helenka926 tak kuchára domov, nejakého šéfkuchára indickej či mexickej alebo možno aj ázijskej kuchyne a individuálny kurz doma. Nábytok, spotrebiče a podobné veci rada kupujem sama. Čiže ak by som nemohla ísť za zážitkom von z domu, tak by som chcela zážitok v domácom prostredí.
Tak si vypytaj poukaz na to co mas rada. Ja zboznujem knihy, takze od vsetkych pytam poukazy na nakup knih.
@helenka926 ja budem asi trochu mimo, ale tu spomínané veci ako kusy nabytku ci robot do kuchyne, nie sú pre mna darčeky. To su veci, ktore slúžia všetkým, toto su moje narodeniny a darček ma byt pre mna, ma robiť radosť mne. V živote by som sa netešila, keby dostanem od muža sušičku. No to kde sme? Ved to vyuzije aj on a suši to aj jeho veci a okrem toho je to na robotu 😖 vyber si nieco, po com túžiš, ale sama nidky nekupis, resp. vies, ze by ti bolo luto dat na to peniaze. Moj muž velmi tuzil ist do Porta, tak som raz nurila a nasla lacne letenky, prekonala fobiu a sli sme. Dodnes na to spominame. O rok sme sli do Lisabonu 🥰 moze to byť čokoľvek, chces dobry telefon? Alebo nejaký kurz? Máš záľubu, ktora ta nieco stoji? Je niečo, co si sa vzdy chcela naučiť alebo zažiť? Pre mňa napríklad sú najviac darčeky lístky do divadla alebo na koncerrt int smile 😁 ale uz som dostala aj listky na enriqueho a bolo to megaaaa ♥️ bud trochu sebec a chci nieco ozaj pre seba 🥰
@helenka926 ...ziadne "skonci to pri nabytku..." aky je cenovy limit? Ja by som si vybrala sperk, zlato, drahe kamene... to bude mat cenu vzdy. Ako spomienku na 30tku.
A ak to nema byt drahe ale ako mila spomienka, daju sa objednat noviny zo dna kedy si sa narodila.
Ja som veľmi túžila po Philips lumea, sama by som si to nikdy nekúpila ale keď sa ma manžel pýtal, že čo chcem na 30tku tak som po dlhšom zvažovaní predsa len povedala že chcem to... Síce som to nestihla ani využiť ale nevadí... Využijem neskôr 🙂
@helenka926 ja neviem, prečo sa všetci trápia darčekami, keď máme/máte všetko. Ja.by som išla do divadla a na večeru.toje všetko. Kupovať zbytočne kraviny len preto,že mám 30, 40 , 50...60. Nestačí si spomenut a dat kyticu?
Asi som ja divna
@helenka926 Ja by som chcela hodinky na 30tku od muža. Alebo kamarátka bola na kurze varenia či viazania kvetín...
akoze uz to ze sa niekto spyta ze co ma dat blizkej osobe je podla mna celkom mimo, ale pytat sa ze "co chcem ja" ? to je uz riadny bizar :D
Ja som nechcela nic, tak som to prezetovala aj muzovi a aj nic som aj dostala (cokoladu neratam). Muz chcel hodinky, tyzden pred tym mi domov doniesol 400eurovu pokutu za rychlost, tak som ju zaramovala miesto hodiniek.
mm mi kúpil rodoped...
teraz by mohol bežiaci pás..
švagriná dostala od rodičov e na jedálenské stoličky do nového domu... možno blbosť, ale ona sa potešila...😉
Ja som dostala od manžela na 30-ku koženú bundu. Originál koža, žiadna kozenka. Nosila som ju 10 rokov.
A čo elektronika, nový mobil, počítač, e-čítačka, smarthodinky?
@zuvelyn niet ničoho lepšieho ako pohejtovať na nete, otázka znela co ste kúpili blízkym a co ste dostali a potešilo Vás to. Nevidím na tom nič bizarné. Ja viem čo chcem, ale momentálne to nie je možné a dlho ani nebude (kvôli zdraviu). Neviem co je na tom divné rozšíriť si obzor radou druhých.
@hettinka keď niečo do slúži kúpi sa nové, akurát mám nový ntb, mobil slúži a necítim potrebu meniť fungujúce lebo na najnovší model si nepotrpím... Ale ďakujem za tip 👍
Ked nie kabelka tak pekny kabat alebo drahsie saty. Ja si pytam od priatela drahu kozmetiku, to je vec ktorou sa perfektne sama rozmaznas a urobi ti to krasny kazdy jeden den lebo citis ze sa o seba staras. Tento rok na vianoce chcem steampod zehlicku na vlasy, je to zehlicka ktora uzdravuje vlasy a nenici co je teda super alebo potom hodvabne obliecky na postel su perfektny darcek. Myslim ze kazda zena si vie uletiet na nakupoch, kabelkach, topankach, kozmetike. Pripadne nech ti da voucher na nejaku super kozmeticku proceduru alebo ku kadernicke, trosku luxusu ked si uz doma na pnke a dlho budes.
@helenka926 ja som mala v máji 40 a tiež som nič nechcela..nič nepotrebujem,čo áno,to si kúpim..chcela som novú čítačku kníh,kúpili sme ju..rovnako bicykel a podobne veci..načo kupovať zbytočnosti...ja som asi čudná,ale mne naozaj ku šťastiu netreba kabelky a šperky..stačí mi spoločne strávený čas s manželom a deťmi..
Od rodičov jedných aj druhých,aj od kolegýň v práci som dostala peniaze,za ktoré si teraz s manželom užívame cyklodovolenku v čutkovskej doline..od brata som dostala poukážky do sportissima,a od všetkých orchideu,nakoľko ich mám veľmi rada...
@helenka926 parfem a zlaty sperk 🙂
Náramok Pandora.A postupne sa dajú dokupovať na narodeniny guličky.
@helenka926 ja by som si vybrala tento darček
https://www.facebook.com/ikgdtyj
Maľuje nadherne obrazy mne konkrétne sa páči ten so stromom a mesiacom, ale ja som zaťažená na zelenu farbu v domácnosti 😅
, mne manzel na 30 daroval dovolenku pri mori, kde som vtedy bola prvýkrát a rovno na 2,5 týždňa
@helenka926 ja som od manzela na 30 dostala machovy obraz a dve ovce :D
@helenka926 teda opravujem link
https://www.facebook.com/profile.php?id=1000440...
ja som na tom tak isto, nie že "čo potrebujem" ale "čo chcem" si kúpim kedy chcem takže u nás sa darčeky vyberajú zle preto som doma zaviedla taký celkom fajn nápad - kúpime si navzájom niečo ako "hobby" že možno nás to chytí, ale najpravdepodobnejšie asi nie... tento rok plánujem gravirovačku do dreva - očakávam, že ma to bude baviť okolo 2 mesiacov a potom buď zapadať prachom alebo predám.
@helenka926 ja nehejtujem , ale pride mi to proste smiesne aby si dospela zena pytala randu na fore ze co si ma priat na narodeniny :D
@helenka926 za mňa top darčeky s partnerom sú vždy wellness víkend. Ak to nemôžeš, tak by som chcela olejové thajské masáže v mojom oblúbenom centre, alebo spolu s mužom ísť na kurz varenia (napríklad na indickú alebo mexickú kuchyňu).