Darček pre mamu

16. dec 2024

Vianoce na krku a ja nemám darček pre mamu. Viem je tu milión takých tém. Aj tak som bezradná.
Mama má 67, je na dôchodku, má zdravotné problémy, preto nikam nechodí. A keď aj niekam ide(k dr.)tak si musí všetko naplánovať. Rokmi sa to iba zhoršuje.
Tak s ničím zážitkovým nepochodím, nevyužíva masáže, ani wellness, kino divadlo 0bodov.. Poukážky posúva ďalej. Raz ,2x za rok sa premôže a ide s deťmi na kupko ale len tu u nich, to má pár sto metrov z domu. Dcéra hrá v amatérskom divadle,ani tam už chodiť nechce,.pred pár rokmi ešte chodila. Celý deň sa bud motá v kuchyni alebo pozerá nejaký seriál či telenovelu, čo by som si v živote nepozrela. Kuchynských spotrebičov má dostatok ba aj naviac.Zrak má horší už nečíta, neštrikuje, neháčkuje ako kedysi. Pred rokmi sme jej zaobstarali psa aby sa trochu rozhýbala, aj sa tak stalo, ale už aj ten pes je senior, ťažko sa hýbe. Očkovanie a ostatné musím zabezpečiť ja. Narodeniny má tento týždeň,dostane darčekový kôš, lebo nič lepšie sme zase raz nevymysleli.

gaja78
16. dec 2024

Nejake vitaminove doplnky by ju nepotesili? Pripadne CD (Kollarovci, Kandracovci napr.....) Alebo elektronika - kavovar (?)

katkaseiner
16. dec 2024

myslim ze darcekovy kos je super napad pre mamku - predpokladam ze poznas aj nejake pochutiny ktore ma rada ale trebars kvoli cene ich nekupuje, napln jej takymi vecami kos a ma super darcek

sisska96
16. dec 2024

Košík s vitamínmi, káva, čaj, keksíky, kozmetika - šampon, mydlo a podobne

skusihu
16. dec 2024

pyžamo, župan, osušky, posteľné prádlo, fotoalbum + fotky (môže triediť celú zimu)

mirola
16. dec 2024

Daj jej nieco co jej skvalitní zivot doma, kedze ta travi prevaznu vacsinu casu. Ja som takto mojej babke kupila tepovanie, ona ma koberce v celom byte, chlapik vytepoval koberce, matrace, sedacku, ktorú ma najmenej 20 rokov. Babka ma 80 rokov a velmi sa tomu potesila. Viac ako akejkolvek kozmetike, mna by takyto darcek potesil tiez inak. Este som jej kupovala take veci ako fotoknihu, novy smetny kos, novy luster do kuchyne.. to boli veci, ktoré sice boli funkcne, ale rokmi uz boli vyslovene nechutne.
Skus sa poobzerat co je v byte v zlom stave a íst tymto smerom.

rebi789
16. dec 2024

Aroma difuzer, vyhrievacia deka, ortopedicky vankúš, televízne predplatné, kvalitný čaj/káva

sissy27
16. dec 2024

Nejake audioknihy? Ale v zasade - ak nie je nic konkretne, co by chcela, tak proste netreba ludom zapratavat byt zbytocnostami “lebo sa to patri”. V urcitom veku (a ovela skor ako v 67 😃 ) su najlepsie darceky tie, ktore sa daju spotrebovat / skonzumovat a nezavadzaju. Dnes uz je vsetkeho dostatok, clovek si kupi pocas roka to co prave potrebuje / chce.
Takze ten darcekovy kos vyskladany z toho, co ma rada, je velmi dobry napad. Este mi napadlo - ak ma rada kvety, tak nejaku nenarocnu rastlinu, lopatkovec, zamiokulkas, ktore jej budu zutulnovat byt.

bibina32
16. dec 2024

Deka, čaje, osemsmerovky sú také veľké pre seniorov.

lubbi1
16. dec 2024

najhorsie sa kupuju takym rodinnym prislusnikom, ktori nic nepotrebuju, nic nechcu, nikam nechodia, no to je potom proste za trest vobec vymyslat darcek. asi by som to vyriesila len nejakym zupanom alebo proste nieco prakticke, co realne aj doma vyuzije, inak fakt neviem poradit. 🙈

didush27
16. dec 2024

Kolagén v prášku. Moja mama to používa, od Dr. Max. Vyhrievacia deka alebo vankúš je super

janetinka27
16. dec 2024

Ahoj,dobry kolagen na klby.aspon my sme to tento rok vymysleli.lebo tiez nie je nejaka narocna"vsetko" ma.ale napriklad minuly rok sme jej kupili zimnu bundu.je to rozne.vsak financie na to ma.len aby sme proste "nieco" kupili,co vyuzije

autor
16. dec 2024

@lubbi1 tak,tak keď potrebujete oblečenie alebo aj iné čo sa jej páči objedná online.

0silvia0
16. dec 2024

niečo baránkové k telke, deka, papuče, alebo predplatné na netflix na pol roka, alebo kávovar, nejaké pekné šálky na čaj keď pozerá telenovely

biba_18
16. dec 2024

vyhrievacia deka alebo papuče ... ale inak, to je strašné, 67 a už takto dožíva ☹

lubkovaandrejka
16. dec 2024

Mozno,ked casto sedi pri tv a pozera telenovely,tak by vyuzila tuto masaznu vanicku na nohy. Niekomu to moze pripadat ako blbost,ale mne sa celkom paci taka predstava,ze si v starobe v pokoji sediet s cajom, mat v tom nohy a pozerat tv😅.

autor
16. dec 2024

Fotiek má plný šuplík, a.nedáva do albumu, kým som bývala doma robila so to ja, ona s tým prestala pred 35-40rokmi. Obliečky, plachty, utierky, obrusy a župany má, dokonca také nerozbalené kde je ešte cena v Kčs. Matrace sme kupovali nové, lebo staré nemali pratelný poťah, brat kupoval pred časom kávovar nikto z toho kávu nepije len on, mama pije zalievanú. S fotorámikom som tiež nepochodila. Krížovky, tajničky kvety tiež 0bodov, Kozmetické.balicky má na poličke vedľa seba z roku pána...

cacianka
16. dec 2024

moja je ešte staršia, nikde nevládze ísť, ledva obchod a cintorín, raz za čas lekári. Holt zdravotné problémy...
Tak sme kúpili kolagén, idem pre aromadifuzér, v lekárni pozriem veľkú kazetu čajov,
no a potrebuje vymeniť nočné stolíky, ale o tých vie, že idem objednať.
K tým čajom dokúpim asi kávu, zo 2 druhy keksíkov Ked sa doje vianoč né pečivo, nech má rezervu ked príde suseda a ujo, ku káve/čaju.
raz som kúpila obrázky zo servítkovou technikou, 4ks sériu, pyžamo, nočná košeľa, pekné teple fusekle, hrubý huňatý koberček k posteli

katpizur
16. dec 2024

a keby si jej dala nieco fakt personalizovane a take mozno vzacnejsie? 🙂 my sme tak dali robi personalizovanu pandoru v sofia jewelry a mamine sa to velmi pacilo 🙂

pralinka86
16. dec 2024

Predplatné nejakeho zenskeho casopisu? Nech aspon prelistuje, mozno zaujme casom cosi ju tam.. alebo neviem aka cena, tak spotrebič doma netreba nejaky vymenit? Vysavac, pripadne robot kupit, ci na vysavanie, varenie/pecenie s príslušenstvom.. neviem ci pečie, ale tipujem, ze nie . Novy vankus ci paplon/obliečky..
A ked nič, tak zase len darcekovy kos s niecim co zje, vypije

evinqua
16. dec 2024

Ročné predplatné na internet/tv, poukazka do lekarne

klotildabazarik
16. dec 2024

Ja by som jej dala televízor ked rada kuka tie telenively alebo nejake predplatne programov neviem co teraz tie tv balíčky 😂, kvet urcite nic kvetom nepokazís a kos je dobra vec naplnit potravinami co sa zje a je pokoj 🫡

simca06022011
16. dec 2024

ono je to tazko, aj keby mohla ist, tak by nikam nesla, lebo je uz naucena, na telku a klud a doma sediet... aj keby realne jej ten pohyb, prechadzky, pobyt s ludmi pomohol.
Ak hodnotnejsie, a vidim, ze si v interiery neustale aj zrak nici, tak prehodnotim ci ma dobru telku, netreba jej nieco novsie s lepsim displejom atd. Vysetrenie zraku - pouzakzku, dobre okuliare na citanie 🙂)) to by jej aj zlepsilo urcite zivot.
POnukla sa jej na upratovanie, vytriedenie veci :D tepovanie, malovanie... a darcek potom = balik kvalitnych potravin (vsak to uz je dnes majland) a kozmetiky, ak mate dobre vztahy nejaky pekny obraz... alebo vnucence/rodina = kalendar. Atd.

ssimusska
16. dec 2024

@autorka a keby skusite vymeniť nejaké spotrebiče za nové? Alebo tv. Keď sa najviac motá v kuchyni a pozerá tv.

martul
16. dec 2024

Ja som kúpila poukážku do lekárne. Lebo oni potrebujú už len jesť a lieky, tak dostanú poukážky na lieky.

autor
16. dec 2024

@ssimusska telku má 2ročnú, rúru 3 ročnú .aj mikrovlnka skoro nová. Dali sme už aj kúpelnu prerobiť. Zrak má relatívne dobrý dáva si predlzovať vodičák. Mala infarkt operácie srdca (2malú a raz veľkú)aj žlčník musel von, len sa nedalo laparoskopicky. Skoro neprežila. Od kovidu má fľaky na plúcach je toho veľa. bola v nemocnici aj so zápalom pľúc. Raz ju na ulici.napad cudzí pes, hlboká rana sa jej hojila rok. Ona.by aj hľadala chodíť ale bojí sa, Má kopu liekov. A tie čo berie na riedenie krvi a na odvodnenie je furt problém, lebo hocikedy sa jej pustí krv, stále musí na toaletu. Je jej to nepríjemné.

ssimusska
16. dec 2024

@autorka hrnce, nože atd. Pečie? Nejaký nový kus nábytku. Napr. Moja mama nechcela tiezk nič no dostane novú rýchlovarnu kanvicu, strúhak, nejakú sadu na pečenie a lístky na koncert a nejakú kozmetiku. Babka čo tiež nikam nechodí zasa dostane nové nože, nové plechy ( často pečie), krížovky a profi upratané celého domu aj s tepovanim.

gerdusha
16. dec 2024

Roboticky vysavac, predplatné Netflix,hm?

0silvia0
16. dec 2024

Mne sa ten difuzer paci co spominala @cacianka ak teda nema, alebo co tak hojdacie kreslo?

lenka2710
16. dec 2024

Ja som svokre kúpila kozmetiku, veľkú kávu, fľašu medu, kazetu čajov, ona už má po 70 a tiež chodí len k lekárom a sem tam ešte do kostola! Toto viem, že spotrebuje! Minulý rok dostala utierky, kapsule na pranie a krabičku s dobrotami! Ťažko sa kupuje, keď človeka už nič v podstate nebavi 🤷‍♀️

alenka58
16. dec 2024

@0silvia0 kreslo je dobrý nápad, ale určite nie hojdacie, skôr polohovacie