Dobrý večer, tento rok to vyšlo, že berieme na vianoce ku nám. Avšak nemám šajnu, čo dať takémuto človeku na vianoce. Neviete mi dať tip? Vzhľadom na zdravie nikde nechodí a je iba doma. Chcem mu urobiť radosť, keďže už má svoj vek, ale neviem čo...Ďakujem
Kalendár podľa témy,čo ho zaujíma ( katolícky,záhradkársky,rybársky,poľovnícky,psi,mačky,kone...), kávu,čaj,sladkosti,teplá deka,sprchovací gél,penu do kúpeľa.
My sme teraz 80 ročnemu dali robiť darčekový kôš a vyberala som výrobky, ktoré viem, že mu chutia
Darcekovy kos s dobrotami, ktore ma rad, plus nieco neobycajne, co este neochutnal, kniha, krizovky, zavisi od povahy a zalub, ale isla by som skor do zazitkov a chvil, ktore si moze neskor pripominat, my sme prababicke skypovali, vrtali sa hodiny v obrovskom rodinnom fotoalbume, ktory zacinal od roku 1920 tusim, potom sme jej na notebooku pustali nove fotky a clenov rodiny, ktori zili daleko alebo zalozili rodinu, dookola pocuvali pribehy z jej zivota, ktore kazdy z nas uz pocul, poznal a predsa sme sedeli a pocuvali, takze som prave dosla k myslienke, ze asi aj len nacuvat a nechat pribehy ozit
Neviem ci stihas, ale noviny z dna narodenia sa daju kupit.
Daruj ipad alebo tablet, pripadne citacku na knihy - to sa im rata, lebo si mozu nastavit velkost pisma a nie je to tazke. Polohovacie kreslo u nas tiez malo velku odozvu
U. Mojej 85 ročnej babky všetky darčeky skončili na povale nerozbalene. Taký starý človek väčšinou nové veci stanuje a staré roztrhané nosí dokola. Neazvdacite sa
@prasiatko30 toto si vobec nemyslim ze by sa taky darcek 85rocnemu cloveku pacil. Skor z toho majú stres
Alpa balík
@katkaseiner to by si sa cudovala - poznam 96rocnu co chatuje s rodinou cez whatsapp a prveho debila dostala nejako medzi 80-85 - dovtedy jej zakazoval mudr, ze ma z toho nadory na mozgu . Ma aj jablckove hodinky - cize pipne sprava najprv na hodinkach a potom listuje v debile. Ipad ma tiez nejakych 5-6rokov lebo notas sa jej moc nepacildo tohi musela tukat , na tablete len potiahne prstom a ide a ked potrebuje nieco nastavit tak pride jedno vnuca pride druhe. Telefonuje cez videohovory a pod. A nie je v tom vobec sama - minule mi tiez rozpravala, ze jej muza babka +85 - velice pozerala a citala spravy z facebooku a minule jej spravil perfil na instagrame
@prasiatko30 to mas jeden extrem na 300000 starych...
@katkaseiner takychto poznam dost - ty si naozaj myslis, ze pouzivanie tabletu je take komplikovane???
@prasiatko30 nie nemyslim, ale viem ze moja vyse 80rocna babka mala paniku aj z jednoducheho smartphonu...a to v nom ani nemala net, len mal dotykový displej
@prasiatko30 pozri, su technicke antitalenty. Moja svokra sa nikdy nenaucila ani len email poslat pred 15 r, to mala cca 55.r. Tablet nula bodov, googlenie nula bodov. Mimochodom vzdelana zena, cely zivot ucitelka.
Mala citacku, postlacala cosi a vymyzala z neho komplet obsah, volali nam nestastni z dovolenky. Doteraz ma tlacitkovy tel. Kazdy rok si pyta telefonne cislo na vnuca, co zije v zahranici, lebo si ho nevie ulozit.
Osobne si myslim, ze technicky zdatnych starych ludi je extremne malo v populacii. Ta generacia nevyrastla s technikou, je im to standardne cudzie a vacsina sa tak velkemu pokroku proste nevie prisposobit
@guudy no vidis a tu ti hovorim o zenach co nemaju ani maturitu, ale maju prirodzeny zaujem o veci a o zivot okolo nich - a to fakt ta 96r zacal s debilom pracovat az ked mala nejakych 80 rokov a ked jej kupili konecne vytuzeny debil tak sa este urazila, ze mal prilis malu obrazovku hodinky su zase dobre nato aby ju kontrolavali it znali clenovia aj trochu na dialku, tie dostala ku 90tke.
Inaksie ja fakt nechem ostarnut na sk aby mi
Rodina nosila alpove balicky asi by ma jeblo aj v 90 tke
@prasiatko30 ja netvrdim, ze taki ludia nie su, ale ze ich je malinko v populacii. A teda moja svokra je mimoriadne rozhladena v inych oblastiach, ale technicke veci jej proste nejdu, aj ked sa rozkraja. To predsa este neznamena, ze nema zaujem o nove veci.
@katkaseiner no aj u nás je to tak. Ma tlačítkom mobil a najpočetnejšie čísla ma na predvolbe
Vitamíny, papuce, sveter, vonavka, krizovky pre starých, audiokniha, šál....