Ahoj, prosím pomôžte mi vymyslieť vianočný darček pre staršiu ženu, ktorá nič nepotrebuje. (nevyužije). Nečíta, nelúšti, spotrebiče základne všetky má, všetky nové výdobytky odmieta...
Viem, Vianoce sú ďaleko. Ale jej jedinej nevieme celá rodina vymyslieť nič
Tepla deka do obyvacky, stroj na masaz noh, vitaminovy balicek, kvalitna cokolada, vino...
Fotokniha vnúčat, alebo zožen foto z jej mladosti a urob jej fotoknihu od narodenia po súčasnosť, ja som tak robila
Kozmetika ( šampón, mydlo, sprchový, krém). Vitamíny, čaje,
U nás sa zvykne ľuďom v jej veku dávať darčekový kôš s potravinami a nápojmi, ktoré má ten človek rád. Prípadne, ak je pani mobilná a mala by o také záujem, tak lístky do divadla.
Predplatné časopisov? To je iné ako kniha, popozera obrazky, mozno aj sa zacita
CD prehrávač a audioknihy?Zaplatiť jej účty na polroka,rok?Plyn,voda,elektrina.
Spravte jej obraz ako rodokmen. A vyskladajte naor to stvorca alebo srdca jej rodokmen. Zacnite nou a jej manzelom, potom deti, vnucata,...
Alebo poukazka do potravin, nosenie obedov domov z nejakej donasky
Takýmto osobám zvykneme darovať doslova veci dennej potreby, trochu "lepšie", čo viem, že si nekúpia. Čiže čaj, káva, čokoláda, sirup, sprchový gel, mydlo, gel na pranie... čokoľvek, čo vieš, že minie. Máme takúto tetu v rodine, kupujeme jej presne takto plus ona má mačky a psy, tak aj pre ne maškrty. Ona sa vždy poteší, už len z dôvodu, že je to pre ňu v podstate nákup na pomaly mesiac a nemusí obracať každé euro. A pribalime aj nejakú fotku v ramiku, na Vianoce zase kalendár z fotiek a pod. Môže sa to zdať ako blbosť, ale pamätám si, keď sme jej kúpili Ariel gel, aká bola šťastná, že ona to vidí v reklame a že je to drahé pre ňu, tak sa fakt potešila.
@queen_mary ta donaska obedov je super napad 👍
Digitálny fotorámik? My sme starkej jedny Vianoce kúpili, dostala tam fotky detí, vnúčat, zo svadby, stále sa jej to premietalo alebo si sama mohla prepnúť a mala z toho radosť 🙂 Stál do 50€
Zoberte ju na vylet, ktory jej fyzicka kondiciia dovoli. Ja myslim ze pre stareho cloveka je najviac spolocne straveny cas.
@vanilkovazmrzka úplne súhlasím a mám to aj overené v rodine. Spoločný výlet. Nič veľké, lrn v okolí s posedením v reštaurácii alebo na káve,s rodinou či priateľmi. Aj takými,ktorých dlhšie nevidela. A ešte fotokniha vnúčat,rodiny, fotky od ľudí z jej mladosti. Starší ľudia žijú viac aj z pekných spomienok.
Ja som za tie lepšie potraviny čo má rada a nedovolí si ich. A ešte napríklad aj osuška/uterák je dobrý darček, lebo táto stará generácia si nové nekúpi a používa drsné 60 ročné čo dostali na svadbe ako dar.
normalne sa cudujem, ake dobre rady 🙂 poniektore. tiez sa pripajam k tym "lepsim" veciam dennej spotreby, pripadne poukazka do hypermarketu a pod. to by aj mna potesilo, a to nemam ani polovicu rokov, co ona. donaska obedov tiez vobec nie zle, predplatne, ak ma nejaky vztah k casopisom fajn, vylet tiez, ak vladze...
deku, ak ste viaceri tak poskladat sa na novy fotel s dialkovym ovladanim na dvihanie noh. tlakomer, papuce s ovcej kozusinky.
Vitaminy vitaminy vitaminy.na pamat na klby na imunitu a klasika.sprej FA-čko na tom babky neskutocne frcia.teple.papuce a ponozky.zaplatit.jej pedikerku domov?alebo kadernicku..
Ja som svokre robila balíček - veľký bodkovaný hrnček, všetky možné bylinkové čaje (na trávenie, kašeľ...) a k tomu som jej vygravirovala lyžičku s jej menom, niečo ako na foto. Ak budeš v núdzi a nič nevymyslíš, viem ti vyrobiť podobnú. Svokra mala veľkú radosť. Na jubileá jej ešte zvyknem piecť domácu tortu.
Ja robievam fotokalendar plus knihy. Pre dedkov som kupovavala oblubene cukriky, cokolady, ponozky s volnym lemom. Mala som vsak takuto babku, jej este aj sprchove gely stali v polickach, lebo take nepouzivaju 🙂. Takze ja by som skor presondovala domacnost a kupila rovnake znacky ako pouziva. Mamina tak kupuje vitaminy, kremy, gely proti bolesti, mydla, praci gel, prostriedok na riad, sprej. Moja 80 rocna babka by sa potesila urcite poukazke na nechty, obocie. Velmi vela seniorov si dava robit pedikuru.
Ja som mamine kupila prsten.velmi sa tesila
Pozreli ste sa niekedy na nohy 80 rocnych zien? Maju problem si nechty ostrihat. Nohy v katastrofalnom stave. Poukazky na pedikuru, popripade kadernicke, kozmeticke. Ved nase dochodkyne maju peniaze na jedlo, oblecenia tony, taktiez salky na caj maju zabalene este od svadby.
Spolocny vylet s obedom, divadlo, opera je tiez super.
Ďakujem veľmi pekne za rady.
Výlet a divadlo to byt nemôže. Odmietne. Drogeriu nevyužije. K pedikérke nepojde. Aj najobyčajnejši hrnček by vyložila k xY ostatným.
Ale asi kúpime ako ste niektoré radili veci čo používa bežne
Vitaminy, papuce, kozusinovu vestu, darcekovy kos s oblubenymi potravinami…