Ahojte čo by ste kúpili 30 ročnej dcére ako darček na Vianoce? Problém je v tom že si môže dovoliť kúpiť čo chce, ale ja moc nezarobim. Viem dať tak do 200-250 na darček, ale naozaj neviem čo by ju potešilo. Veľa krát mi velmi pomohla, a chcem sa jej aspoň nejako odvďačiť.
Ďakujem za každú radu.
Mňa by šperky a cennosti nepotešili, ale taký namakaný kuchynský robot to by bola pecka. Aj keď to nie je osobný darček ale ja milujem piecť a variť.
Nejakú kabelku, len neviem či by si si trúfla, poznáš jej vkus?
Vstup do wellnesu pre 1 alebo idealne dve osoby.
Kľudne aj cez zlavomat.
Poukážku do parfumérie alebo do obchodu kde nakupuje oblecenie.
dajana rodrigues kabelky
@pribinak ľudia čo veľa nezarabaju, nekupuju šperky. A mňa by to tiež od rodiča nepotešilo.. Hlavne keď viem, že na to musí šetriť niekoľko mesiacov..
Autorka, ved sa jej opýtaj co by chcela, ja som si minulý rok vybrala stolný mixér od svokrovcov napríklad 🤷♀️ a fakt ma to potešilo a využila som ho už dosť.. Ani s tým pobytom jej nemusíš trafiť vkus.. Ťažko ti radiť keď tvoju dcéru ani jej finančnú situáciu nepoznáme
Nerozumiem prečo by si mala kupovať dcére, ktorá si vie kúpiť všetko a má dostatok financií niečo drahé keď ty na to nemáš financie. Plus šanca jej trafiť do vkusu a ešte kúpiť niečo čo nemá a potrebuje sa rovná pomaly nule.
Zober ju niekam na výlet, resp.venuj jej čas a nie haraburdu. To je jediné, čo sa vo svete ráta, najmä pokiaľ už financie nie sú závažným problémom.
Zazitkovy darcek - ak ma k tomu vztah. Poukaz na nejaky zazitok mozno. Let balonom a pod, (to inak neviem kolko vyjde ale odporucam, bolo krasne).
Suhlasim s @laurita285 , kup jej zazitok, vikendovy pobyt, zoskok padakom alebo nieco podobne. Si jej matka, mala by si skor vediet co by ju zaujalo ako my tu.
Žiadne kraviny prosím, hovorím za seba najlepší darček je darčeková poukážka a ona si kúpi čo chce alebo hotovosť do obálky, žiadne pobyty, kabelky, šperky a podobne to keby ja dostanem a nepáči sa mi to šľak ma trafi
Najviac čo jej môžeš dať a čo si nekúpi je tvoj čas, poukážka na spoločný výlet, na veceru alebo na wellness.... Podľa toho čo ju bavy
A nejako pekne spracované fotky z detstva? Mňa by album s popisom od maminy potešil.
No podľa mňa dcére, ak ti veľmi pomohla a pomáha, nebude jej záležať na drahom/luxusnom darčeku. Mňa osobne najviac od mamky potešila spoločná aktivita. Nejaký pobyt. Ale čo mám naozaj stále pri sebe je prívesok krížik, ktorý mi darovala už dávno. Je to pre mňa niečo ako talizman.
Nekupovala by som kabelky a už vobec nie drahé. Je to spotrebný tovar. A nie vždy sa trafíš do vkusu. Bola tu spomenutá Dajana Rodriguez, niekomu sa môže páčiť, ale u mňa by si miesto nenašla a ostala by len zatvorená v skrini. To uvádzam len ako príklad toho, ako môže aj dobrý nápad dopadnúť zle.
200 eur na darcek je viac nez dost 😊 ty vies najlepsie co ma rada, ci vy ju potesila kabelka alebo spolocny vylet
mám 30 plus a na vianoce mi stačí, že sme všetci spolu a nejaká drobnosť pod stromčekom. stačí oblúbená káva, kniha, balík orechov. Spýtaj sa jej čo by chcela, určite ti nepovie 500€ kabelku.
Opytaj sa jej. My sa s detmi vzdy dohodneme vzajomne a nikto nie je sklamany.
Nejakú praktickú vec, napr. darčekovú sadu značky kozmetiky, ktorú používa. Zbytočne budeš kupovat niečo, čo nevyužije.
Darčekový poukaz, napr. douglas, široká škála výberu, peniaze do obálky, pobyt. Určite nie konkrétnu vec, žiadne kabelky, šperky, kozmetiku. Mrzelo by ma, keby si niekto láme hlavu nad darčekom, a netrafil sa mi absolútne do vkusu.
Vies co, mna by potesil napr. album/pamatnicek s fotkami a k nim rucne pisanymi zazitkami z detstva.
ja ti skusim poradit z pohladu dcery; velmi by ma mrzelo, keby mi moja mama vymyslala darceky s malym prijmom ak som zabezpecena a “vsetko mam”, porozpravaj sa s nou, mozno zistis, ze po nicom takom netuzi. Ja rodicov presviedcam kazdy rok, ze nam nic netreba, nech si peniazky uziju sami, max mala pozornost, aby nemali blby pocit, ze nic nedali. Nastastie uz to pochopili (aspon jedna strana 😉🙈) a dostaneme domaci dzem a pod.
Ak má dcéra všetko a máte spolu peny vzťah, tak by som išla do spoločnej aktivity. Keď máš všetko, najviac potešia spoločné chvíle s osobou ktorá ťa vychovala.
Zohnala by som jej nejaký zážitok, či už len pre ňu alebo pre vás obe. Skús pozrieť niečo na zľavomate, aj keby len pre inšpiráciu 🙂
Opýtaj sa jej, tiež som vo veku dcéry a žiadny darček za 200 eur nechcem. Stačí drobnosť, kniha, balíček sladkostí, sušené ovocie, poukážka, proste podľa jej záujmov do 50 eur max.
Mna by potesilo: ak by si mi navarila oblubene jedlo a pozvala ma k sebe na obed/veceru (u mna je to mamina svieckova alebo jej pecene kura); ak by si nasla moju oblubenu hracku z detstva alebo knizku alebo hrncek, nieco, co som mala rada (kludne na nejakej burze alebo tak); ak sperk, tak z "rodinneho dedicstva", nie novy; ak by si vymyslela nejaku aktivitu, zorganizovala a zavolala ma, napr. kurz keramiky, varenie steakov, jogovy workshop - kde by sme boli spolu... trafit sa do vkusu dospeleho cloveka je narocne. Tiez som v situacii, ze ked nieco potrebujem/chcem, kupim si to. Preferujem jedle darceky, pripadne aktivitove, alebo osobne
Aj ja si myslim, ze fotkovy album, alebo fotokniha... mozno nielen o nej, ale aj o hlbsej rodine, starych rodicoch a tak... jednej znamej darovalina 50 narodeniny aj taky genealogicky strom, vseliake info dopatrane zo strany ich rodiny... niekedy pozhanat rozne stare foto byva tazke a rodina, korene, to je zaklad...
Ja som tiež vo veku tvojej dcéry, zarobím dobre, môžem si kúpiť čo chcem a rodičia zarobia podstatne menej. Nechcela by som aby mi kupovali dráhy darček. Ak niečo drahé chcem si to rovno kúpim.
Viac by ma potešila tá fotokniha alebo niečo také na čom si dali záležať
Poukaz na poznavaci vylet pre 2 osoby podla vlastneho vyberu (miesto aj termin) v solidnej CK, ak take vedia. A ist a nou, ak by chcela.
Myslím , že dcéra jic neočakáva a ani nechce , sby si míňala svoje peniaze . Pozvi ju na super večeru len vy dve v nejakej príjemnej restike a poďakuj sa za pomoc .
Porozpravaj sa s dcerou a mozno co najviac potesi je stravit cas v tvojej pritomnosti - veceru pre vas dve v nejakej modnej restike? Kostovku vina? Kurz varenia sushi? A isli by ste obidve spolu
@prasiatko30 uplne s tebou suhlasim, v podstate som chcela napisat rovnake darceky.
Autorka dcera zrejme pozna tvoju financnu situaciu a na jej mieste by som naozaj nechcela, aby mi mama za “posledne” peniaze kupila kabelku za 250e alebo nejaky sperk, vec atd.
Ty poznas dceru najlepsie, urcite ak sa zamyslis prides na nieco co ju potesi a naozaj nie je najdolezitejsia suma, kt na to utratis.
Sperk