Ahojte, keď ste porodili, priniesol vám niečo partner, pripadne rodičia/svokrovci nejaký darcek alebo malú pozornosť?
svokra mi kupila zlate nausnice, nech mam pamiatku a doma ma cakala kytica kvetov a zlata retiazka (ktoru som mu pred tym poslala, ze aha aka pekna) 😁 moj manzel taketo veci len podporene 😂
muž jahody a odšťavený džús rovno do pôrodnice cez koronou kedy si nesmela ani z domu 😍 pôrodné som mu zakázala, ja šperky nenosím. babky dali čo bežne dávajú len to rozšírili o jedného nového člena 😀 (jedlo, peniaze, teraz pribudli hračky)
nikto nic darcek som si odniesla sama v naruci ..
Pri prvej zlate náušnice, pri druhej už veru ani neviem, pri tretej strieborne náušnice, tie teraz nosím, ale nechcela som dar,mal aj zakázané kupovať 🙈. Celkovo šperky nemusím. Aj teraz na narodeniny pýtam mop😂
Mne stačilo,že bol manžel pri mne a mala som od každého kľud, že po pôrode bol doma,že mi spravil raňajky, uvaril obed, dal prať, povešal prádlo.
Rodičia dávali potom na ,,krst,, , ale my sme krstili aj tak len s krstným. Kamarátka dala hraciu deku pre Máriu
Nikto mi nic nedal, ja som ani nevedela, ze sa nieco dava. Manzel chodil 2x denne za nami do porodnice, tym sa mi zavdacil asi najviac.
Áno od manžela náušnice a naši prišli na návštevu ale mala som vtedy aj meniny tak doniesli kvety a kopu zmrzliny 😀 k svokrovcom sa radšej nevyjadrujem
Pri prvom kvety, pri 2 som si kupila kavovar, kedze sa mi pokazil a pri 3 mi asistoval pri porode, to bolo najviac. A po porode mi nosil vsetko co sme mali doma na jedenie, lebo by som aj jeho zjedla 😁. Sperkami by ma neohuril aj ked sa to podla starsich generacii patri.
@4stanka4 prečo sa k svokrovcom nevyjadrujes? Mna ani neboli pozrieť v pôrodnici
Nič nikto. Ani som nechcela. Najväčší dar je zdravé dieťa. A vzhľadom na to, že je z DV tak darom pre mňa bolo, že partner išiel do umelého oplodnenia s vajíčkom od druhej ženy.
Ani na to sa veru nezmohli. V tom čase sme bývali u nich (mali sme už rozostavaný dom) a nenavarene, neoprate, bordel a svokra nepohla ani prstom, všetko si pockalo na mňa (byvali sme na jednom poschodí, my sme boli v jednej izbe)
Nie... a naco? Mala som teda ine veci v hlave ako darcek. Nic netreba, hlavne nech s malym pomaha 😉
Pri prvom bola svokra...lebo 1.vnuca...potom len manzel chodil, sam alebo so starsimi detmi. Fakt nikoho viac som tam nepotrebovala. Clovek je unaveny, ja po sekciach, tych 5 dni nie je dovod otravovat navstevami.
mamka mi kupila dezert a kyticu, a manzel pri prvom dietati popri nakupe plienok chryzantemy z lidlu ale potesili velmi 🙂 a pri druhom asi nic, ale nevadi nepotrpim si na to
mna tiez svokrovci neboli pozriet v porodnici ani pri jednom dietati, pricom ich dceru - muzovu sestru samozrejme boli.. co ma trocha zamrzelo na druhu stranu som to chapala a asi by mi to aj vadilo ..chcela som mat klud, vadili mi aj navstevy mojej rodiny ( okrem muza s dcerkou samozrejme :D) ale islo mi o princip v tom hlavne akoby som bola “ od macochy “ pricom moja prva dcerka bola ich prve vnuca 🤷🏼♀️
Dostala som prsteň s rubinom a dvomi briliantmi. Sama som si vybrala, muž zaplatil. U nich je to zvyk, že sa dáva šperk. Nosím ho od pôrodu stále.
Nie. Možno nejaké banány doniesli, neviem, už si nepamätám 😄. Ja si na darčeky nepotrpím 🤷.
Pri synovi som dostala kabelku MK, veľmi som ju chcela a pri dcérke zase šperk od Tomiho Topu - náramok v tvare motýľa s odtlačkom nôh oboch mojich detí
@hendikep ja presne toto iste, mužovu sestru boli pozrieť, doniesli jej krasnu zlatu retiazku s nápisom mama .. kúpili jej celu vybavicku. Nezávidím, len mi to je trosku luto nakoľko naše dieťatko je tiež ich vnúča ale to od dcéry tak nejak ľúbia viac
Nespominam si na nic 🤷♀️
Ja som dostala pri prvom naramok z briliantoveho bieleho zlata od manžela... a potom nič lebo už boli len potraty😪
Svokra mi dala vyrobiť zlatý set, náušnice a náhrdelník. Prisahám, skoro som odpadla. 😄 Absolútne som nevedela že sa niečo takéto rieši kvôli tomu že porodím dieťa 🤷 .. ani od muža som nič nečakala, nie to ešte od svokry. 😂 Moja mama bola tiež vyhukaná. No, mám to šťastie že mám úžasnú svokrušku a bolo to veru milé, šokantné prekvapenie. 🥰
Prsteň s diamantom.
Po porode nie, ale na prvy den matiek nausnice. A potom neskor len tak pandora naramok s inicialom mena nasej dcery.
no minule tu bola taka tema ze niektore svokry uprednostnuju vnucata od dcery pred tymi od nevesty.. nastastie co sa tyka rozdielov medzi vnucatami nic take nepocitujem chvalabohu :D
ale ked to tak po nas citam tak asi je to aj celkom prirodzene… predsalen tie dcery neberu ako “ zeny co im porodili vnuca “ ale su to zaroven aj ich dcery, to je ako ked dcera spromuje a potom sa vyda a porodi … milniky v zivote ktore rodic preziva s dietatom .. toto aj chapem ale medzi vnucatami by sa nemal robit rozdiel lebo vsetky su ich krv rovnako 🤷🏼♀️
Mne mama kvety a čokoládu. Partner nič. Ale nič som ani neočakávala.