Ahojte, poraďte prosím nejakú drobnosť ako darček pre partnera na stužkovú. Dievčatám nosia partneri zvyčajne kyticu, prípadne náramok, prívesok, voňavku a pod.. Ale čo chalanovi? Ďakujem za tipy. 🙂
U nás som videla ako dievčina dala kamarátovi pero s akýmsi nápisom(akože úspešný maturant, či také čosi).
a teda ak myslíš, že slečna si pozve priateľa na svoju stužkovú - tam myslím, že stačí že zaňho zaplatila večeru.
@sissy27 naopak, partner pozyva dievca na svoju stuzkovu, ako vdaku mu chce dat darcek..
Čo? A to sa kde takto robí? Ešte som o tom nepočula.
My sa akurát chystáme v piatok. Darčeky sa partnerom nekupujú, veď niekto má miesto partnera súrodenca, to by bolo divné keby jemu kúpila...
Akurát mám takú trocha dilemu. Aj u vás sa za partnera platí navyše? Že kto má, zaplatí navyše, kto nemá, platí sa z vyzbieraných peňazí? My s mužom si veru nepamätáme takéto čosi...podotýkam, peňazí sa vyzberalo dosť pre všetkých.
U nás sa žiadny frajeri nepozývali, asi by museli sedieť na chodbe.
frajerov sme nemali na stužkovej, ani ostatné triedy, tiež som nepočula o nejakých darčekoch. Darčekom pre maturantov je samotná stužková, ved sa na nu 4 roky skladali. Pozývali sa rodičia, ak boli rozvedení, tak prišiel rodič so súrodencom, alebo novým partnerom. Neviem o tom, žeby prišli aj frajeri, možno prišli neskôr. A tí frajeri aj sedia spolu? či z rodičmi? lebo my sme mali stôl maturantov, stôl učiteľov a rodičov.
Načo by som tam brala frajera? My sme tiež mali bez. Len spolužiaci. Vy to máte nejaké moderné 😁
Autorka: Neviem, nejako nevidim dovod na darcek za to, ze je slecna pozvana 🙈 a zvazila by som, ci nebude jedina priatelka niekoho a nebude bokom, resp si on neuzije vlastnu stuzkovu, lebo sa bude venovat jej. Ako pekne gesto, ale naozaj na zvazenie.
@emka530 u nas sa z vyzbieranych penazi platilo len za maturantov, vsetko ostatne zvlast. Niekto mal len rodicov, niekto len mamu, niekto to ponal “na hujera”. Ale frajerov / frajerky sa dohodli, ze nechaju doma, nech sa mozu zabavit spolu bez toho, aby sa museli venovat cudzim.
Ked som šla chalanovi za partnerku, doniesla som mu fľašu a nejakú drobnosť (hrncek, pero s menom, mydlovu kyticu pre mužov s mydlom v tvare fľaše atď. Niekto da do obalky 50€). Určite sa patrí niečo doniesť.
Bola som na stužkovej 3x. Na mojej stužkovej mi dal partner darček strieborný náramok. Na ďalšej som bola ako partnerka a nevymenili sme si nič. Na tretej som bola tiež ako partnerka a dal mi toho viac. Už nepamätám presne čo. Ďakoval mi, že som s ním šla na stužkovú a vlastne som mala aj meniny, tak možno aj preto.
Darčeky na stužkovej som nezažila, ani som o tom nepočula, ani od frajera, slovom partner by som ho asi v stredoškolskom veku nenazývala.
Prlne sa oblec a namaluj, nech mu ostatni zavidia
Z mojich skúseností nechodia na stužkovú ako partneri, bavia sa ako trieda všetci spolu, žiadne darčeky si nikto nedával. Kvety sa kupovali pre učiteľky a pre triednu darček. Ale medzi sebou si decká nedávali nič. Nemýliš si to s venčekom? Tam idú v pároch, a u nás si vymieňali malé ozdobené venčeky a nie len pár medzi sebou, ale aj ostatným, s ktorými potom tancovali.