Darček od priateľovej maminy

29. dec 2024

Baby s priatelom sme spolu menej ako rok, este spolu ani nebyvame a jeho mama mi po nom poslala vianocny darcek-kuchynske naberacky....viem ze sa najdu aj take co mi budu nadavat ze som nevdacna ale mne to pride hrozne cudne dat mladej babe takyto dar...navyse nemam ani svoju domacnost, ani s priatelom sa nestahujeme spolu ze by sa to dalo tak chapat aby som to vyuzila....priatel mi tiez povedal ze mu bolo trapne ked to videl ze mi toto kupila a vobec ze nieco aj kupila kedze sme spolu este kratko...kamaratky mi radia dat ruky od tejto rodiny prec ze vraj jeho mama bude urcite robit problemy aj dalej a frajer sa minule tiez tak prekecol ze aj jeho byvalym jrho mama velmi vadila a bol to problem...

glorikarebeka
29. dec 2024

Všetko záleží od partnera a čo dovolí svojej mame....mohol jej povedať,že sa to nehodí alebo dopredu jej povedať, že nemá nič kupovať

autor
29. dec 2024

@glorikarebeka ja nevravim ze to je vec ktora sa neda vyuzit akurat u nas sa kuch doplnky kupuju 80 rocnym babkam...a kuch naberacky by som ani ako darcek nedavala, ved nech si kazdy kupi ake chce

rachel36a
29. dec 2024

Z jedného darčeka usudzujem ze budd robiť problémy? Tak asi stará škola, zakladá ti výbavu k vydaju.
Keby si videla darčeky od mojich svokrovcov, a to ma poznajú 15 rokov.

adri266
29. dec 2024

To mas kolko rokov, prosim Ta?
Aky PROBLEM Ti priatelova mama vyrobila? 😖

autor
29. dec 2024

@adri266 prosim citaj s porozumenim...mam 22

dadka1997
29. dec 2024

Ja ziadny problem nevidim 😄 sam priatel povedal ze je to čudné, no ak chceš s nim ostat, tak ruky prec od rodiny asi nedas, blbe nazory kamošiek zahoď za hlavu

denkabemommy
29. dec 2024

Ja som raz od “macochy” v 19tich dostala lacnú kozmetiku( ktorú by som nikdy na seba nedala), určenú 40+, čo tam bolo dosť veľkým napísané cez krabicu..🤣. Takže povedz mi, či sú ešte tie naberačky tak zlý darček. Viac by ma potešili rozhodne, aj v tom veku.

andrea_82
29. dec 2024

Naozaj vidis problem tam, kde nie je. Boze, tak pani chcela byt mila, mysli na teba a ty uz chces davat ruky od tejto rodiny prec. Dufam, ze moji synovia si raz najdu rozumnejsie frajerky. Tak ta este dobre nepozna, nevedela odhadnut darcek. Naberacky si odloz, raz ked budes mat vlastnu domacnost, ako by si nasla.
Podla tohto by som ju nesudila, uvidis casom, aka to bude potencionalna svokra.

pribinak
29. dec 2024

Poslala by som naberačky do krízového centra, tammuxh zienky lepšie využijú a oznámila by som to aj priateľovi

Ti na koni je @felinda ona sem tam niečo zháňa do krizaku

Keby sa jeho mama niečo spýtala kľudne by som povedala: teta, ja estw svoju domácnosť nemám, naši máji naberaciek dosť, tak som ich poskákal do krízové centra prw týrané ženy

Ale ďakujem

maca1984
29. dec 2024

Kamošky sú veštice ?
Mohli by povedať výherné čísla na poriadny jackpot 😁
Neblázni prosím ťa.
Naberačky odlož, podaruj ďalej, zahoď..
Ale rozchádzať sa kvôli naberačkám a rečiam kamošiek ?
Mne moja svokra dala k narodeninám keď sme s mužom boli spolu pol roka tričko vo veľkosti xl.
Nosila som vtedy xs.
Tričko som nosila ako nočnú košeľu 😁
Vydatá a štastne som už takmer 16 rokov.

cyberk
29. dec 2024

och tieto zeny, co ziju s mackami cely zivot, ti jasne, ze budu radit dat ruky prec :D rozchod a pod... mne toto keby da svokra, tak sa len zasmejem na tom a berem ako vtipnu spomienku :D vsak aj tvojmu priatelovi to bolo divne, tak asi vidi, ze mama je kus mimo :D co uz, podakuj a odloz :D raz sa ti to zide ked sa odstahujes od vasich :D

tykat
29. dec 2024

Keby som.si mala muza vybrat podla toho co mi za 4 roky chodenia podarovala buduca svokra tak spolu na 100% nie sme 😁

sovica
29. dec 2024

@autorka a otázka znie ako? Či sa máš s priateľom rozísť, lebo jeho mama Ti poslala ako darček naberačky? Nesranduj. S priateľom sa rozíď, ak si spolu nerozumiete. Ak vám je však spolu dobre a s priateľom nemáte žiadne nezhody okrem maminho darčeku, tak by som s ním ostala. Však on, chudák, za to nemôže, čo Ti jeho mama kúpila. Mohol jej síce povedať, že to nie je vhodný darček a radšej Ti ho brať nebude, ale niektorým mamám sa ťažko odporuje. Áno, mohla sa s ním poradiť, ak Ti chcela niečo podarovať, ale neurobila tak. Ktovie prečo? Tak Ty jej môžeš poslať drevené varechy alebo utierky a budete si kvit🙈
A prečo Ti to posielala a nebola si u nich aspoň na návšteve po sviatkoch? Bývate ďaleko od seba?

alickapusinka
29. dec 2024

Tvoje kamarátky všetko vedia všade boli preboha že ti kúpila naberačky vyhod do koša a máš po probléme.Si nevyzreta ešte na vzťah nikoho si nehľadaj tak sa dospela nechova.Kamáratky mi povedali že jeho mama bude robiť problémy juj nejaku tvoju kamošku chcem spoznať aby mi dala 6 čísel na loto.Ale žartujem strašna tragedia sa stala treba napisať na facebook že prateľova mama TI kúpila naberačky a čo teraz.Hod do koša daruj.Toto všetko vieš len z rozpravania že robila problémy.Nechaj ho dalšej ktora bude vyzreta a nie 22 ročna ešte ani nevieš čo v živote chceš hlavne že to vedia tvoje super kamošky gratulujem k vyberu kamaratiek len tak dalej.

nikaeli
29. dec 2024

Ja na tom nevidím nič zlé. Aj ja som v tom veku dostávala darčeky typu poháre, utierky, varešky, panvica, či posteľné prádlo - odložila som si ich do výbavy do vlastnej domácnosti. A už vôbec by som za to jeho mamu neodsúdila a neoznačila za problémovú. Nemusela ti dať vôbec nič. Ja toto gesto vnímam ako fakt, že ťa akceptuje a možno by ťa aj časom prijala za nevestu. Skôr mi príde divný tvoj názor, že sa varešky kupujú 80-ročným babkám -> a načo, keď tie už všetko v kuchyni majú?

martul
29. dec 2024

Dievčatko malé nezrelé, ešte to trošku potrvá kým budeš dospelá.

zuza265
29. dec 2024

… ak je toto najvacsi problem, tak ziadny nevidim. Nedala ti vobec nic zle ani nevhodne. Ty len momentalne tento darcek nevyuzijes, ale ani neurazil, ani nic nesposobil. Snazila sa, myslela na teba v dobrom. Nerozumiem kde je ten problem podakovat a odlozit ich. 🤷🏼‍♀️ keby ti dala pouzite ponozky co uz par rokov koluje internetom alebo nieco urazajuce - ok. Ale tento nevinny neutralny darcek? Btw mas ozaj super kamosky co vedia hned vyborne zhodnotit situaciu. 🙈
Mojimi ocami sa nic nestalo, podakovala by som a bola rada, ze si spomenula.

petracandle
29. dec 2024

Darček je to rozhodne mimo pre mladú babu bez svojej domácnosti, ale asi je stará škola, kedy sa dávali takéto dary do domácnosti pre ženy (hrôza).

Avšak problém v tom absolútne nevidím 😃 jeden nevhodný dar nie je znakom starania sa a priateľ sa ťa zastal.. tak kde je akože ten problém?

A načo všetko vešiaš na nos kamoškam? Kto sú ony, aby bol ich názor nejak smerodajný a ako vieš, že ti len nezávidia?

ullala
29. dec 2024

No tak za tymto by som videla odkaz priatelovej mamy v zmysle, ze ked raz budete spolu byvat alebo sa zoberiete, tak ocakava, ze sa jej o neho budes dobre starat a dobre mu varit. Ved mame tu predsa temu zo vcera, kde priatelova matka vyvolava, co varili a kto to varil. Sama mam toto odzite. Cize by mi brutalne blikala kontrolka. Absolutne nevhodny darcek a priatel ti to nemal ani odovzdat.

kat_n
29. dec 2024

Pôsobíš naozaj nevďačne. Tak keď sa ti nepáči, posuň ďalej svojej mamke a nemusíš to ďalej riešiť. Buď rada, že mala snahu niečo ti dať aj keď ste spolu krátko. Ľudia si dávajú na Vianoce aj väčšie hlúposti ako toto.

pribinak
29. dec 2024

@martul ja nechápem tvoj komentár. Kocka má 22 rokov. Pravdepodobne žije s rodičmi
Načo sú jej naberačky?

1sally12
29. dec 2024

Tiež sme s priateľom menej ako rok, keď ma zoznámil s jeho rodičmi jeho mama priniesla ako dar servírovaciu tácku, k narodeninám som dostala šálku a na vianoce kuchynský riad a ďalšiu misku 🤷‍♀️ akokeby sme nemali taniere🙄 tak teraz si sprav názor🙈 tiež mi to pripadá ako výbava pre nevestu🙄 pritom byt je priateľov.

ibatanecnica
29. dec 2024

No tak asi budem.jedina ktorej to pride divne. Po prve kupovat ti dsrcek ked ste spolu tak ktatko. Ale OK. Ale naberacky? Keby este tak sviecku alebo nieco take zenske. Ale 22 rocnej slobodnej babe len tak toto kupit. Mne svokra tie kupovala dsrceky ale uz do vlaetnej domacnosti. Tak to bolo OK. Ale ako slobodnej by mi to prislo divne. Raz mi kupila taku peknu misku to sme chodili spolu tiez asi necely rok. Tu som mohla pouzit aj ako dekoraciu. Ale.naberacku? Predpokladam ze ma okolo 50ky ze.nienje ziadna 75 rocna pani

ibatanecnica
29. dec 2024

@pribinak tiez mi to pride divne. Ak by mali spolocnu domacnost ok ale takto?

ibatanecnica
29. dec 2024

@martul tak 22 rocnej byvajucej s rodicmu su naberacky asi na dve veci. Dost nevhodne. Neviem si predstavit ze.by mojej 23 rocnej dcere ktora byva s nami dala mamajej priatela naberacky. Trosku divne. Este
Keby sviecku salku ale naberacky?

januska12323
29. dec 2024

No bože tak asi nevie vyberať darčeky alebo len zobrala prvé čo našla, je tam toho. Možno len chcela byť milá a nevie to, ty si jej nejaký darček dala? To fakt nič viac nevypovedá o jej budúcom vzťahu k tebe.

lindous
29. dec 2024

Nedomyslela to úplne, možno dostala ona ako nevhodný darček čo nevyužije, tak posunula bez toho, aby sa nad tým nejak viac zamyslela, ale inak žiadny problém nevidím… je to trochu zvláštne, trochu vtipné, ale netreba za tým hneď hľadať neviem aké náznaky a katastrofu 😅 proste na základe jedného darčeku netreba hneď maľovať čerta na stenu

zuza265
29. dec 2024

@ibatanecnica divne ano. Ale uraza ta to? Alebo hovori to o potencialnej svokre, ze je zla?

autor
29. dec 2024

@zuza265 ja som nepovedala ze ma to uraza ale pride mi tp cudne...

zuza265
29. dec 2024

@autorka ja som sa pytala dalej nie teba . Lebo to znie akoby sa stalo nieco hrozne. Co si to ta mama partnera dovolila. Proste ti dala nevhodny ale neutralny darcek, ktory nema preco urazit len ho nevyuzijes. Za mna je to somarina sa tym vobec nejak extra zapodievat. O nicom to nesvedci