Darček na svadbu pre bývalú spolužiačku z výšky

tramtada31
19. júl 2020

Bývala spoluziacka z výšky sa vydáva a poslala nám oznamenie s tým, že nás tam rada uvidi(na obrade, bez pozvania k svadobnemu stolu). Bolo nás 8 taká skupinka, ktorá sme si super rozumeli a 6 sa nás pravidelne doteraz stretáva tak 2x do roka. Od školy som sa vydávala len ja, dostala som od bab taký prémiový prívesok k naramku, ktorý som mala a obrovsku kyticu, možno aj za 40eur. Iniciovala som konverzáciu, že čo spoluziacke kúpime a reagovala mi na to len jedna kamoska, čo je blbe, lebo neviem, či vymyslat niečo aj za ne a za koľko penazi. Na druhej strane dosť tapam, čo vymyslieť. Uprimne poviem, že napr mi došli pogratulovať ku kostolu 4 výborne kolegyne a dali mi spolu 50 EUR, čo má veľmi milo prekvapilo, lebo svadba je drahá zalezitost, takze každé euro bolo dobre. Teraz mám dilemu, či to neporiesit skôr peniazmi ako darčekom a keď ano, koľko dat😊 ak to nie je vhodne, tak aký darcek vymysliet😊 kamarátka je umelecká duša, má rada cestovanie, prírodu, psov, festivaly, hand made. Dakujem za tipy.

ovaaa
19. júl 2020

Najlepsie nieco do obalky ako kupit nepotrebnu vec.

vilma7
19. júl 2020

@tramtada31 ak neviete čo by ju potešilo, riešila by som to finančným darom. Veď je vás 6-8, tak snáď niečo vymyslíte.

tramtada31
autor
19. júl 2020

@vilma7 no len problem je, že sa iné baby neozvali, takze to vyzerá tak, že pôjdeme len my dve. Čiže koľko by sme mali dat do obalky, aby to nebolo malo?

gubiko
19. júl 2020

v takomto prípade by som tiež šla cestou obálky. ešte keď si si aj zažila aké to vie byť milé. ja by som s kamoškou dala dokopy tú 50 a kto ešte príde, nech priloží koľko chce. ak neprídu, tak dostane tú 50 od vás. len teda neviem, či to nie je veľa. kyticu by som neriešila, ja si nepamätám, aké kvety som dostala, čiže jednu ružu alebo jeden kvet by som ja dala.

umocniodmocni
19. júl 2020

ak ta pozvala len na obrad, tak by som vzala kyticu a ak chces dat peniaze, tak 10, max 20€

vilma7
19. júl 2020

@tramtada31 tak záleží aké ste si blízke a aj koľko dovoli rodinny rozpočet.Ja som tiež brala finančné dary, keďže som už v 39 mala všetko, ale po koľko mi dávali veru netuším. Asi dať 50 a neísť ani k svad.stolu je veľa.

elenatomasova
19. júl 2020

Stačí iba gratulácia s kyticou,keď nie ste pozvané na svadbu,ale keď ona bola tebe,tak sa patrí vrátiť čo ti ona dala ako dar.

pribinak
19. júl 2020

Čo ja viem? Dávať 10 či 20 EUR je podľa mna trápne. To už radšej kúp darčekový poukaz napr do DM, či kníhkupectvá, alebo niečo takeb

marygk
19. júl 2020

Ahoj, ty jej ideš v prvom rade vrátiť to, čo ona investovala do tvojho daru. A koľko pridajú ostatné dievčatá, to je už na nich. Tak vypočítaj, koľko to stálo ju + čo pridá ďalšia kamarátka. A budeš vedieť s akou sumou pracuješ a podľa toho to vymysli. Či je to suma na kyticu a viac zato nekúpiš. Alebo je to vhodné aj do obálky v podobe peňazí alebo poukážky do parfumérie, kníhkupectva... + kvietok.

veronikaszabova
19. júl 2020

@pribinak presne. Co je v dnesnej dobe 10€ ci 20€.

ajka0207
19. júl 2020

@veronikaszabova zas ked dostaneš desať eur od každého čo takto príde pogratulovať ku kostolu tak hneď je z toho 100 eur.

veronikaszabova
19. júl 2020

@ajka0207 ok, ale mne by bolo trapne dat do obalky 10, 20 eur. To by som radsej nedavala ziadne €, ale kupila nejaku kvalitnu flasku pre zenicha a kyticu pre nevestu.

daniela1911
19. júl 2020

Pod 50€ by som ani ja nedávala. Radšej by som kúpila poukážku + orchideu napríklad. Kytíc bude mať veľa od hostí, čo idu aj k stolu.
Takto bude mat kvietok domov.

tramtada31
autor
19. júl 2020

Presne kalkulujem s touto sumou, že ak by sme sli len dve, tak by sme sa zložili po 25. 50eur je už podľa mna pekna suma, že si aj za to niečo kupi. Dnes tej kamoske zavolam, či súhlasí a neviem, čo s ostatnými babami. Tie dve určite zastihla korona, keďže robia v službách, čiže zostali bez prijmu, možno aj preto sa neozvali, neviem, lebo som im písala už pred tyzdnom.

jasminet
19. júl 2020

Na obrad Max kytica, žiadne dary, 10€ do obálky atď. Celkom som nepochopila ani tie fľašky ženíchovi - k svadbe???

lucinkab
19. júl 2020

@tramtada31 50 do obalky a kupit par 0.5€ zrebov a tie zakomponovat do kytice 🙂

ibrunova
19. júl 2020

Kúpila by som len nejakú drobnosť, napr. Takéto niečo a kvety.

lucinkab
19. júl 2020

@ibrunova nie kazdy pije vino,takze toto je k tym darcekom.co novomanzelia krutia ocami....

ibrunova
19. júl 2020

@lucinkab to je vec názoru, ja napríklad nechápem tú módu žrebov.. Cudzím sa ťažko radí, my novomanželov nepoznáme.

777januska777
19. júl 2020

Tak čo ja viem 20 eur v obálke je podľa mňa úplne normálne. Aj keď to teda asi záleží od kraja.

janetinka27
21. júl 2020

ak je to takato kamaratka zo skoly, z prace, davam 50e do obalky. zasa tie svadby nebyvaju kazdy mesiac, aby to nejako ohrozilo rodinny rozpocet. ak je to blizsia kamoska, tak urcite vysondujem, co by chcela, vtedy davam bud € alebo kupujem konkretnu vec, napriklad mixer alebo zehlicku. lebo dnes uz vacsina ludi dava peniaze a nakoniec tych hmotnych darov byva pomenej, uz sa stalo, ze som dala tlakovy hrniec (po dohode) a bol to jediny nefinancny dar.

janetinka27
21. júl 2020

no a teda davam obycajne za seba, ak by som bola studentka, tak nepoviem, zlozime sa, ale inak davam normalne blahozelanie za seba a manzela a rovnako aj dar davam za seba bez ohladu na dary inych. ono aj nejako organizovat dar je dost nevdacna zalezitost, iba ta to zatazi a nakoniec to nemusi dobre vypalit. ja som tak uz mala aj doma kytice, ktore som kupila za spoluziacky, ktore nakoniec ani neprisli.