Darček na narodeniny pre 4-ročné dievčatko

26. aug 2022

Ahojte, vietw poradit vhodny darcek pre 4-rocne dievcatko? Chcela by som jej darovat nieco naucne, nejaku hru, knizku primeranu jej veku a schopnostiam, resp. nieco, co by ju aj rozvijalo, ale neviem, ze co take presne by bolo vhodne pre 4r-dieta.. neviem ani odhadnut nejaku knizku, ci by to uz bolo pre nu alebo este nie, alebo uz nie. Napadlo mi aj nejake pekne oblecenie, rada sa paradi.. ale netusim.

pribinak
26. aug 2022

Knižka s hovoriacim perom, pozri v Albi

amelishere
26. aug 2022

Odporúčam pozrieť Bubliboom, hračky majú nádherné🙂. Jemná ručná práca, ktorá poteší aj dospelé oči.

elementissa
26. aug 2022

Najlepšie bude, keď sa spýtaš priamo rodičov a darujes podľa toho, čo majú vyhliadnuté. Ja napríklad nemám rada, keď silou- mocou môjmu synovi (3r) kupujú ľudia veci bez opýtania. Je to také... No ty nevieš, čo má to dieťa rado a nevieš aké má schopnosti atď. Kúpiš jej nejakú hru (napríklad zo série Kvído) pre 4+ a jej rodičia ostanú sklamaní, že to isté už majú doma, alebo dieťa je na svoj vek vyspelejšie a už hrá hry 5/6+. Kúpiš akože nejakú náučnú hračku, ktorá bude dieťa učiť písmená a čísla a keď to odovzdás, rodičia zasa budú mať hlavu v smútku, lebo dieťa už číta a počíta do 100 a ovláda základné matematické operácie. Naopak sa ale môže stať, že prestrelis, dieťa poznáš len z počutia, maminka ho neustále vychvaľuje a tak mu kúpiš nejakú peckovu hru pre super inteligentné dieťa a nakoniec dôjdeš na to, že dieťa hovorí 2 slovné vety a samo od seba sa ani predstaviť nevie... Oblečenie je zas také... Kúpiš 104ku na 3-4 roky, ale ty vieš, či ona nie je extra krpata a nenosí 92ku ešte furt alebo či nie je najvyššia z triedy a nenosí už 116? Ja by som teda nikomu bez konzultácie s rodičom nič nakupovala. Navyše, rodičia vedia a majú vyhliadnuté, čo by bolo pre deti fajn a dobre im padne, keď to nestojí na ich pleciach všetko, ale niektorú z tých vecí daruje aj nejaký príbuzný/známy. Tu ti každý môže povedať čo by dal on, ale nikto z nás to dieťa nepozná, iba jeho vlastní rodičia.

whatever1
26. aug 2022

Suhlasim s @elementissa, najlepsie je sa opytat rodicov. Ved to nie je prekvapko pre nich ale pre dieta. Oni vedia najlepsie co ju bavi a co nie.

evica17
27. aug 2022

Nejakú pracovný list, je veľa toho po internete. Na rozvoj.